Povežite se s nama

Međimurje

Dugoočekivani božićni dar

Objavljeno:

- dana

BUKOVEC

Makadamska cesta duga gotovo jedan kilometar koja prolazi naseljem Bukovec u Općini Selnica ovih je dana dobila potpuno novi oblik, te je uz novi asfalt i sanaciju postala ponos mještana.

Bukovčanima su godinama čekali na realizaciju projekta, ali kako im je i obećano, tako je i realizirano, na inicijativu župana Međimurske županije Matije Posavca, načelnika Općine Selnica Ervina Vičevića i ravnateljice Županijske uprave za ceste Ljerke Cividini. Riječ je o jedinoj makadamskoj prometnici u Međimurju uz koju živi veći broj stanovnika. Mještani su, osim same obnove kolnika, dobili i novi asfaltni sloj, a riješena je i oborinska odvodnja kanalicama, uz postavljanje rubnika.

– Od 2013. godine ova je cesta u nadležnosti ŽUC-a, a u trenutku kad je dobila status lokalne ceste, krenuli smo u projekt. U međuvremenu su Međimurske vode odradile kanalizacijski sustav, a nakon toga je i provedena javna nabava za obnovu makadama – pojasnila je ravnateljica ŽUC-a, a međimurski župan je dodao da je ova investicija vrijedna nešto više od 600 tisuća kuna.

Vrijedna je, smatra župan, svake uložene kune, jer je dovela do konkretnih rješenja za 10 kućanstava u Bukovcu.
– Dugo se o ovom projektu samo razgovaralo, u vrijeme kada puno nismo mogli te kada nije bila u našoj nadležnosti, a iako je bilo puno nepovjerenja, i načelnik i ravnateljica i ja svaki smo dan radili na tome da vam omogućimo cestu kakvu zaslužujete. Ovdje djeca idu u školu, uz cestu su vaši domovi, prometnica većinu vremena nije bila prohodna kada je bilo potrebno, pa mi je tim više drago da smo u okviru obnove priveli kraju i problem s klizištem u jednom od kućanstava – rekao je Posavec u razgovoru s mještanima.

600 tisuća kuna vrijedna investicija sanirala je cestu koja većinu vremena nije bila prohodna kad je to bilo potrebno. Također, omogućila je da se privede kraju i problem s klizištem u jednom od 10 kućanstava.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prelog: treći puta ove godine podijeljene jednokratne naknade za novorođenčad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio VIPRO

U četvrtak, 28. rujna, u prostoru Gradske vijećnice Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek treći puta je ove godine podijelio jednokratne naknade za novorođenčad. Ovom prilikom podijeljeno je ukupno 15 naknada.

Naknada za prvo dijete roditelja podnositelja iznosi 270 eura, za drugo dijete 350 eura, za treće 400, za četvrto 600, a za peto i svako sljedeće dijete u obitelji podnositelja zahtjeva naknada iznosi 730 eura.

Roditelji i dalje imaju pravo i na poklon bon za kupnju opreme za novorođeno dijete, a vrijednost poklon bona iznosi 70 eura. Ovom prilikom podijeljeno je pet naknada za prvo, šest naknada za drugo, tri naknade za treće dijete i dvije naknade za četvrto dijete u obitelji, za što je Grad ukupno osigurao 6480 eura.

Kao dodatni poklon podijeljene su i besplatne godišnje članarine za Knjižnicu i čitaonicu Grada Preloga, kao i poklon bonovi Dječjeg kluba SiMS. Grad Prelog ove je godine ukupno podijelio 49 naknada za novorođenčad.

Nastavite čitati

Međimurje

U nedjelju će se održati Jesenski sajam Općine Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 1. listopada 2023. godine, na trgu ispred Doma kulture Mala Subotica organizira se Jesenski sajam Općine Mala Subotica. Sajam počinje u 14 sati.

Jesenskom ugođaju Sajma doprinijet će dječja folklorna sekcija KUU Zvon, Puhački orkestar Općine Mala Subotica te tamburaški sastav „Vragolani“.

Oldtimer klub Međimurje-Čakovec će izložiti svoja oldtimer vozila na parkiralištu ispred Općine Mala Subotica, gdje će se vozila moći razgledati. 

U 18 sati u Domu kulture održat će se predstava „Gola istina“ u izvedbi Aleksandra Lazića koja je za starije od 14 godina. 

Na samom sajmu lokalni OPG-ovi izlagati će svoje proizvode te će biti organizirane jesenske radionice za djecu i roditelje. Na Jesenskom sajmu moći ćete uživati u langošima, pečenim kestenima, domaćim proizvodima lokalnih OPG-ova, itd. 

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje