Povežite se s nama

Međimurje

Dulje radno vrijeme, sretne misli, nakit, drvca i kuhano vino u prosincu u Luminiju

Objavljeno:

- dana

BLAGDANSKA IZNENAĐENJA IZ LUMINIJA

Kako bi i ove godine dani uoči Božića bili najljepši u godini, Lumini shopping centar je za svoje posjetitelje pripremio niz blagdanskih iznenađenja i aktivnosti.

Tako će prosinac u Lumini centru trajati dulje nego inače jer će centar od 15. do 23. prosinca biti otvoren sve do 22 sata. U tom razdoblju, svi posjetitelji imat će priliku uživati u adventskom ugođaju, odličnom shoppingu i neograničenoj zabavi.

Imate li svoju misao za sreću? Možda baš vi osvojite nagrade!

Osim božićne nagradne igre koja od 1. prosinca traje u svim trgovinama, 15. prosinca kreće i nagradni natječaj “Božićno drvce sretnih misli” u kojem posjetitelje nagrađuju CineStar, dm, Galileo, Top Shop i Farmacia. Svi posjetitelji uz kupovinu u tim trgovinama dobivaju kupon na koji mogu upisati svoju sretnu misao, a svaki dan od 15. do 24. prosinca najbolja sretna misao po izboru Lumini tima bit će nagrađena poklonima ovih brendova.

Kako je predblagdansko vrijeme rezervirano za uživanje i druženje, sve posjetitelje Lumini centra očekuje topla blagdanska atmosfera koju će upotpuniti Sajam obrtnika koji počinje 19. prosinca. U sklopu sajma unutar samog centra sve posjetitelje očekuje velika ponuda kreativnih i unikatnih poklona, a na parkingu centra prava zimska idila u sklopu koje će biti organizirana prodaja živih jelki i božićnih ukrasa uz prigodnu ponudu kuhanog vina, čaja i ukusnih kobasica.

U petak 19. prosinca otvara se Sajam obrtnika, a na parkiralištu će se prodavati jelke i božićni ukrasi uz kuhano vino, čaj i kobasice

Za sve koji žele poklone za svoje najdraže i lijepo zamotati, pobrinuo se Caritas Župe Gornji Kneginec, čiji će volonteri tijekom Božićnog sajma brinuti da sve što kupite bude omotano s ljubavlju. Za tu uslugu možete im donirati dobrovoljni prilog jer sav prihod koji se na taj način prikupi ide za potrebite obitelji s područja Župe.

Da 19. prosinca bude zaista poseban, tu su i božićne Night shopping akcije koje počinju od 18:00 sati, dok će se za istinski božićni ugođaj pobrinuti učenici varaždinske Glazbene škole koji su za ovu prigodu pripremili repertoar božićnih skladbi i pjesama. Božićni koncert na kojem će sudjelovati čak 80 učenika svih uzrasta, počinje u 18:00 sati.

Za vrijeme blagdanskih dana i dalje se družimo s Djedom Mrazom uz dječje priredbe i nastupe plesnih skupina. Veseli Djedica s oduševljenjem čeka najmlađe posjetitelje da mu šapnu svoje božićne želje i fotografiraju se s njim u navedenim terminima:

Subota, 13. prosinca od 12.00 do 13 sati i od 18.00 do 20.00 sati

Četvrtak, 18. prosinca od 18.00 do 19.00 sati

Petak, 19. prosinca od 18.00 do 19.00 sati

Subota, 20. prosinca od 12.00 do 13.00 sati i od 18.00 do 20.00 sati

Nedjelja, 21. prosinca od 11.00 do 12.00 sati i od 18.00 do 20.00 sati

Ponedjeljak, 22. prosinca od 16.00 do 20.00 sati

Utorak, 23. prosinca od 16.00 do 20.00 sati

Srijeda, 24. prosinca od 14.00 do 16.00 sati

 

 

Izvor: Arhiva RT
Foto: ILUSTRACIJA/

Međimurje

U čast Gospe Karmelske u Štrukovcu održano proštenje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U čast Majke Božje Škapularske ili Gospe Karmelske u nedjelju, 21. srpnja, u Štrukovcu je održano tradicionalno proštenje.

Misu je služio generalni vikar biskupije Varaždinske Antun Perčić, a uz domaćeg župnika Maria Križanca misnom slavlju nazočio je i nekadašnji župnik župe Selnica, kamo pripada Štrukovec, Josip Horvat.

Crkveni zbor župe Selnica pod vodstvom Julijane Kočila prekrasno je pjevao. Uz mnoštvo vjernika svetoj misi prisustvovao je i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, kao i članovi Mjesnog odbora Štrukovec.

Štrukovec je u sastavu Župe svetog Marka u Selnici, s kojom Grad Mursko Središće, baš kao i s ostalim okolnim župama dobro surađuje i svake godine kroz kapitalne donacije pomaže održavanje sakralnih prostora.

Nastavite čitati

Međimurje

Proglašena prirodna nepogoda tuče za tri međimurske općine – šteta na nekim kulturama 80 %

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu za područje općina Vratišinec, Gornji Mihaljevec i Domašinec, zbog tuče koja u subotu, 13. srpnja 2024. godine uzrokovala oštećenje i umanjenje ovogodišnjeg uroda na poljoprivrednim površinama, odnosno na povrtlarskim i ratarskim kulturama, voćnjacima i štetama na građevinama.

Na temelju prvih procijenjenih šteta od strane općinskih Povjerenstava za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, utvrđeno je da je na području općine Domašinec procjena umanjenja priroda u odnosu na prosječni prirod od 75 %, pri čemu su najviše stradali kukuruz, suncokret, soja, buča, povrće, jabuke i orasi, dok postoje i izravne štete na građevinama.

Na području općine Gornji Mihaljevec najviše su stradale bundeve, borovnice i jabuke i to u rasponu od 35-80 %, dok su na području općine Vratišinec zabilježene štete na poljoprivrednim površinama od 35 % kukuruza, 35 % bundeve, soje i suncokreta, te 40 % povrtlarskih kultura i 35 % štete na voćnjacima.

Nakon odluke o proglašenju prirodne nepogode, zadužuju se općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda, da konačno procijenjenu štetu prijave županijskom Povjerenstvu putem Registra šteta, koje će izraditi zbirno izvješće o šteti na području Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje