Povežite se s nama

Život i društvo

DV „Dječji svijet“: Sanji Hajdin uručen međunarodni certifikat praktičara za rad s darovitima

Objavljeno:

- dana

Otkako je Dječji vrtić „Dječji svijet“ 2019. godine stekao status Europske točke izvrsnosti u okviru Centra izvrsnosti Varaždinske županije, neprestano ulaže u napredak, inovacije i edukacije svojih djelatnika.

Upisavši studij na Sveučilištu Radboud iz Nizozemske i postavši dio mreže svjetskih stručnjaka za darovitost, djelatnica Sanja Hajdin stekla je dublji uvid u prepoznavanje, obrazovanje i savjetovanje darovite djece te potrebna znanja i vještine za praktičnu primjenu i provedbu najnovijih teorija s područja darovitosti.

Nakon uspješno završenog studija, Sanji Hajdin uručen je međunarodni certifikat praktičara za rad s darovitima. Certifikat dodjeljuje Sveučilište Radboud iz Nizozemske u suradnji s Europskim vijećem za darovite (ECHA), a čije je izvođenje RITHA programa prošle godine omogućeno zahvaljujući suradnji Sveučilišta Radboud i Varaždinske županije.

Dječji vrtić „Dječji svijet“ i Sanja Hajdin ponosni su zbog kontinuiranog i redovitog ulaganja u cjeloživotno obrazovanje stručnog kadra, kao preduvjet kvalitetnog rada s djecom, što vrtić potvrđuje svojim mnogobrojnim aktivnostima i kvalitetom programa. Program rada vrtića s potencijalno darovitom djecom jedan je od zapaženih, što je vrtić predstavio i na Smotri projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo, kroz specifičnu metodu rada s djecom, ali i bivšim polaznicima, koje po uzoru na centre kreativnog razvoja nazivamo učenici-mentori.

Dječji vrtić „Dječji svijet“ nastavit će s ulaganjem u programe i edukacije, kako bi i dalje svakom djetetu omogućio razvoj maksimalnih sposobnosti, pružio sigurno i poticajno okruženje, te razvijao partnerske odnose s obiteljima, zajednicom i partnerima iz Europe.

Život i društvo

Nova odličja za Vinariju Kopjar na „International Wine Challengeu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vinarija Kopjar nastavlja pobjednički niz – s međunarodnog ocjenjivanju vina „International Wine Challenge“ vraća se s čak pet priznanja.

Za svoj Kopjar Cuvee ’19. osvojili su srebro te se ubrajaju u jednu od 13 hrvatskih srebrnih medalja osvojenih na ovogodišnjem IWC-u. Broncu osvajaju za svoj Rajnski Rizling ’19. i Pinot Noir ’18. dok Cabernet Sauvignon ’18. i Chardonnay ’18. dobivaju preporuke.

Veliko je to priznanje koje nas ispunjava ponosom, naime International Wine Challenge je najrigoroznije, nepristrano i najutjecajnije svjetsko godišnje natjecanje vina, izjavio je Robert Kopjar, vlasnik vinarije, ističući da ga stoga rezultat još više veseli.

Robert Kopjar

Cuvée Kopjar sve je vino vrhunskih restorana, a odlikuju ga svježina, voćnost i niski alkoholi. Maštoviti je to blend u kojem Sauvignon Blanc unosi arome bazge, lipe i herbalnosti, Rajnski Rizling osigurava strukturu, kiselu kralježnicu i note bijelog cvijeća te zrelih jabuka dok Muškat Žuti i Manzoni Bianco eksplozivno šire cijelu aromatsku kompoziciju notama breskve, kruške te mednih nota. Jedno od rijetkih vina koje sjedinjuje pitkoću i seriozni nastup.

Vina Kopjar potražite na prodajnim mjestima: Bio i Bio, Comet, Enozoik, Magma, Roto Dinamic, Suvenirnica Varaždinskih vijesti, Vivat, Vrutak.

Nastavite čitati

Život i društvo

Nastavnici iz III. OŠ Varaždin održali virtualnu mobilnost s kolegama iz Italije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na III. osnovnoj školi u Varaždinu, 4. i 5. svibnja, održana je virtualna mobilnost u sklopu Erasmus+ K1 projekta „IKT i INKLUZIJA“, koja se zbog pandemije COVID-a 19 nije mogla održati u realnom prostoru i vremenu.

Virtualni gosti škole bili su učitelji škole „Istituto comprensivo Luca Tozzi“ iz Frignana u Italiji. Virtualnom šetnjom proveli su goste kroz školu, prezentirani su im digitalni alati koje koriste u nastavi i kako ih implementiraju u radu s učenicima s teškoćama.

– Predstavili smo im rad i rezultate koje ostvarujemo putem Globe projekta, organizirali virtualnu šetnju gdje smo ih upoznali s biljnim i životinjskim svijetom Dravske park-šume. Izmijenili smo iskustva o organizaciji školskih sustava u Hrvatskoj i Italiji. Učitelji te škole također su predstavili svoju školu, grad i državu – objašnjavaju iz III. OŠ Varaždin.

Glavna koordinatorica mobilnosti bila je učiteljica engleskog jezika Ivana Fiket, a ostali članovi tima bili su: Marina Balažinec, Vanja Bojanić, Karla Dragičević, Anja Hrain, Željka Hutinski, Suzana Kućar, Tomislav Leček, Jasenka Martinčević, Ivana Sukačić i Anica Vragović.

– Bilo je ovo prekrasno iskustvo koje je omogućilo razmjenu iskustva, usavršavanje učitelja, promociju škole i stvaranje novih partnerstva za daljnje projekte. Dogovoreni su novi projekti i suradnja između škola i učitelja kojima se jako veselimo – poručuju iz III. OŠ Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!