Povežite se s nama

Međimurje

Dva desetljeća Odbora za suradnju Međimurja s pomurskim Hrvatima u Sloveniji i Mađarskoj

Objavljeno:

- dana

GODIŠNJICA

Goričan je bio domaćin obilježavanja 20. obljetnice uspješnog rada Mješovitog odbora za suradnju Međimurske županije s pomurskim Hrvatima.

Pritom je uz svečanu sjednicu Odbora izabrano i novo vodstvo, pa je dosadašnji predsjednik Marijan Varga, ujedno načelnik Općine Donja Dubrava, svoje mjesto ustupio novom predsjedniku Josipu Grivcu, zamjeniku župana Međimurske županije.

Suradnja dviju susjednih i prijateljskih krajeva započela je bilateralnim sporazumom 1994. godine, a nastavila se osnivanjem Odbora 15. rujna 1997. godine.
– Odradili smo niz projekata, više od 30. Uz pomoć pomurskih Hrvata bili smo prvi u Međimurju koji smo školovali projekt menadžere, koji su se itekako pokazali kvalitetnima.

Tu je i zaštita pitkih podzemnih voda, zatim nekoliko projekata kanalizacijskih sustava koje smo završili u projektiranju, a sada ide i realizacija cijelog sliva Donje Dubrave. Sve je to bilo u velikom dijelu uz pomoć našeg odbora – rekao je dosadašnji predsjednik Varga.

– Jako mi je drago što smo ovih 20 godina svi jako dobro surađivali. Sasvim sigurno su postignuti veliki rezultati, a svako vrijeme donosi nove izazove, nove okolnosti, pa tako sada i ovo – dodao je novi predsjednik Grivec.

Jubilej je iskorišten da se dosadašnjim predsjednicima dodijele zahvalnice, prvom predsjedniku Odbora Stjepanu Hranjecu, Zoranu Radmaniću, posthumno Ladislavu Logožaru, zatim Mariu Mohariću i Josipu Grivcu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Koronavirus: u Međimurju evidentirana 24 nova slučaja zaraze, oporavilo se 15 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirane su 192 osobe, od čega je evidentirano 20 pozitivnih slučajeva na COVID-19 u Međimurskoj županiji, priopćio je 3. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 15 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 129. 

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzet 42.221 uzorak, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Obavljenim testiranjima s Ag brzim testovima evidentirana su 2 pozitivna slučaja, a na temelju kliničke slike COVID-19 dijagnosticiran je kod još 2 osobe.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitaliziran 41 pacijent pozitivan na COVID-19, od toga je 1 pacijent hospitaliziran unutar 24 sata, dok su otpuštena 3 pacijenta.

U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje. Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail [email protected]

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati

Međimurje

Zavičajno društvo Međimurje oprostilo se od svoga počasnog člana Milana Bandića

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom smrti zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića oglasilo se Društvo Međimuraca u Zagrebu. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Tijekom dugogodišnjeg mandata gospodina Milana Bandića na čelu Grada Zagreba, Društvo Međimuraca u Zagrebu imalo je u njegovoj osobi značajnu potporu u radu kao i brojne uspješne suradnje te istinskog prijatelja koji je uvijek bio rado viđen gost na događanjima u organizaciji zagrebačkih Međimuraca.

S velikom tugom članovi Društva primili su vijest o iznenadnom odlasku gradonačelnika koji je ujedno bio i njihov počasni član. Kako bi se zahvalili i iskazali svoje poštovanje, zagrebački Međimurci oprostili su se od gospodina Bandića dirljivom i iskrenom oproštajnom porukom upisanom u Knjigu žalosti:

“Dragi gradonačelniče, uvijek smo s ponosom isticali da ste naš počasni član i veliki prijatelj Društva! U ime svih Međimuraca u Zagrebu zahvaljujemo se na nesebičnoj pomoći, iskrenom prijateljstvu, savjetima, kao i svakoj riječi koju ste sa žarom i ljubavi uputili nama koji smo svoj dom našli i stvorili u gradu Zagrebu. Neka Vam je laka zemlja i mirna duša!

Vaši zagrebački Međimurci.”

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!