Povežite se s nama

Međimurje

Dva desetljeća Odbora za suradnju Međimurja s pomurskim Hrvatima u Sloveniji i Mađarskoj

Objavljeno:

- dana

GODIŠNJICA

Goričan je bio domaćin obilježavanja 20. obljetnice uspješnog rada Mješovitog odbora za suradnju Međimurske županije s pomurskim Hrvatima.

Pritom je uz svečanu sjednicu Odbora izabrano i novo vodstvo, pa je dosadašnji predsjednik Marijan Varga, ujedno načelnik Općine Donja Dubrava, svoje mjesto ustupio novom predsjedniku Josipu Grivcu, zamjeniku župana Međimurske županije.

Suradnja dviju susjednih i prijateljskih krajeva započela je bilateralnim sporazumom 1994. godine, a nastavila se osnivanjem Odbora 15. rujna 1997. godine.
– Odradili smo niz projekata, više od 30. Uz pomoć pomurskih Hrvata bili smo prvi u Međimurju koji smo školovali projekt menadžere, koji su se itekako pokazali kvalitetnima.

Tu je i zaštita pitkih podzemnih voda, zatim nekoliko projekata kanalizacijskih sustava koje smo završili u projektiranju, a sada ide i realizacija cijelog sliva Donje Dubrave. Sve je to bilo u velikom dijelu uz pomoć našeg odbora – rekao je dosadašnji predsjednik Varga.

– Jako mi je drago što smo ovih 20 godina svi jako dobro surađivali. Sasvim sigurno su postignuti veliki rezultati, a svako vrijeme donosi nove izazove, nove okolnosti, pa tako sada i ovo – dodao je novi predsjednik Grivec.

Jubilej je iskorišten da se dosadašnjim predsjednicima dodijele zahvalnice, prvom predsjedniku Odbora Stjepanu Hranjecu, Zoranu Radmaniću, posthumno Ladislavu Logožaru, zatim Mariu Mohariću i Josipu Grivcu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu danas zbor mještana, Općina poziva da se uključi što više zainteresiranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem transparentnosti i uključivanja mještana u rad Općine Pribislavec, pozivaju se svi zainteresirani na informativni zbor mještana i prezentaciju projekata i dosadašnjeg rada Općine.

Zbor mještana održat će se danas, u ponedjeljak, 4. srpnja, u 19 sati u dvorani društvenog doma. Predviđene točke i teme za raspravu uključivat će kaštel, komunalne naknade, skorašnje radovi na ulici Antuna Mihanovića, izvještaj o radu Općine u protekloj godini, planove i projekte za sljedeću godinu te razno.

– Molimo mještane da se odazovu u što većem broju – poručuju iz Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje