Povežite se s nama

Sport

Dva druga mjesta za Karlu Horvat

Objavljeno:

- dana

KONJIČKI SPORT

U nedjelju je održan  turnir u preponskom jahanju u organizaciji KK Varaždin’95. Turnir koji se nekada održavao podno bedema Starog grada, nakon gotovo pet godina održan je na prostorima kluba u Biškupcu. Sudjelovalo 18 jahačih parova sa ukupno 48 startova.

 

U utakmici visine 80 cm- idealno vrijeme, pobjedila je Ljevaković Dajana na Falku, druga je bila članica kluba, Horvat Karla na Dyilian, treća Gale Emilija na Simonu. Borošak Mia na Casperu pobjedila je u utakmici visine 100 cm (idealno vrijeme), druga je ponovo bila Horvat Karla na Dyilian, treći Juras Darko sa Cassiom. U ex aeqou (100 cm) pobjednik je Torre Saša na Amoru, druga je Zamalik Dora sa El Dorado Hartagom, treći Rožmarić Filip na Elibre. Utakmica visine 110 cm odvijala se u tri skupine- licence S3-S4, licence S2-S1 i skupina mladih konja. U grupi licenca S3-S4 pobjedio je Torre Saša na Contreri, drugo mjesto osvojila je Poljaković Zdravka na Clintanu, treće Rožmarić Filip na Consueli, u grupi licenca S2-S1 prvo mjesto osvojili su Živković Lucija i Barney Z, drugo Juras Darko iCaro As, treće Gugić Josip i Claude Debussy, a u skupini mladih konja pobjedili su Rožmarić Filip i Valdepian Alina, drugi su bili Kavur Tomislav i Demi, treći Juras Darko i Cassia. Posljednja utakmica bila je utakmica visine 120 cm, a utakmicu je posebnom činila posljednja prepona, takozvana Joker prepona visine 140 cm te su tako jahači mogli birati između obične i Joker prepone, razlika u te dvije prepone osim u visini (20cm) je i ta što Joker prepona donosi više bodova. Sa sakupljenim maksimalnim brojem bodova i najbržim vremenom pobjedili su Rožmarić Filip i Consuela, drugi je bio ponovo Filip ali ovog puta sa Cezarom, a treći Torre Saša sa Contrerom.
 

Izvor:
Foto:

Sport

FOTO Više od 500 trkača u Varaždinu na Zimskom polumaratonu i druge dvije utrke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

DHMZ je jutros u 8 sati u Varaždinu izmjerio 0.5 stupnjeva, ali to nije zaustavilo trkače 6. Hervis Zimskog polumaratona.

Trče se još dvije utrke; Mrzli cener (10 km) i nova utrka Ledena petica (5 km).

Organizator je Trkački klub Marathon95, a Zimski polumaraton počeo je u 11 sati. Start i cilj su kod Arene Varaždin.

Za sve tri utrke prijavilo se više od 500 trkača.

Nastavite čitati

Sport

Golman Božidar Radošević na izlaznim je vratima NK Varaždina, kao problem istaknuo ponašanje trenera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bivši golman Hajduka Božidar Radošević je na izlaznim vratima Varaždina.

Iako je sjajno branio zadnje dvije utakmice, trener Mario Kovačević vratio ga je na klupu, piše 24sata.hr.

Bio je razočaran i uvidio jasan znak da se na njega ne računa u klubu pa je od sportskog direktora Nikole Šafarića tražio da ga pusti. Razgovarao je s čelnicima kluba i dogovorili su se da mi neće praviti probleme.

– Nije problem biti rezerva, uostalom šest mjeseci sam bio na klupi dok je branio Zelenika i to mi ne predstavlja problem. Stvar je u tome što ne želim i ne mogu prijeći preko ovakvog ponašanja trenera. Jednostavno, na takav način s njim ne mogu surađivati. To sam i rekao čelnicima kluba i oni su prihvatili moje objašnjenje. Na svu sreću, dovoljno sam u karijeri zaradio da ovakve stvari ne moram trpjeti, da se mogu držati svojih životnih principa. Želim da se prema meni ljudi ponašaju korektno, a ako to nije slučaj onda ću potražiti drugu sredinu – pojasnio je Radošević.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje