Povežite se s nama

AUTOstil

Dva različita pogleda na sport

Objavljeno:

- dana

Dva modela iz Ford Performance radionice pokazali su nam sve svoje mogućnosti u okolici Zadra, ekstremni pick-up donosi 213 KS uz 10-brzinski automatik, dok Focus ST broji do 276 KS!

U okolici Zadra isprobali smo najnovije uratke iz Ford Performance sektora. Izveli smo 276 KS na dalmatinsku magistralu… Hrvatski automobil godine 2019. pokazao je najbolje od sebe u snažnoj ST verziji. Još naglašenijeg, a opet relativno nenametljivog dizajna, ima sve odlike za titulu najboljeg hot hatch modela. Profilirana sjedala i ST oznake na volanu prvo upadaju u oči.

Sportski duh i više je nego očit, ali velike pohvale idu njegovim ‘daily car’ osobinama. Tome svakako doprinose i četiri programa vožnje – Slippery, Normal, Sport i Track mode. Probajte pogoditi koji je bio naš izbor… Naravno, Sport i Track opcija bile su nam u fokusu. Uvijek hvaljeni ovjes kada je Ford u pitanju, opet je podsjetio zašto je ova marka možda i najbolja u tom pogledu. Focus ST evidentno postaje tvrđi i izravniji na volanu. A zvuk iz auspuha je ono zašto ove automobile posebno volimo. Ni tu Ford nije zakazao. Sam ovjes prvi je puta dobio adaptivne amortizere.

Tu je i novi software koji kompenzira lakše upravljanje okretnim momentom. No, kako je ovaj segment postao nadmetanje između konkurencije, brojke su postale vrlo važan faktor. Focus ST dolazi po svemu viđenome uz uvjerljiv benzinski turbak od 2,3 litre obujma s 276 KS pri 5.500 o/min, te 420 Nm okretnog momenta pri 3.000 o/min, a sve to lijepo prati precizni šest stupanjski ručni mjenjač. Zato ne čudi samo 5,7 sekundi do 100 km/h, kao i krajnjih 250 km/h koje hvata ST. Na testnoj ruti dugoj nešto više od 100 km, zabilježili smo u prilično žustroj vožnji prosječnih – 12 litara potrošnje.

U domaćim salonima naći će se i 2.0 dizelska verzija sa 190 KS (400 Nm), koja se može naručiti i u karavanskoj verziji. Ubrzanje do 100 km/h kod njega traje ipak nešto više, preciznije 7,7 sekundi. Ova verzija Focusa je jasno i ekonomičnija, tako da Focus s lakoćom može biti i na šest litara dizela u prosjeku.

Nerado smo se odvojili od Focusa, ali lako smo ga prebolili kada smo ugledali njega… Ranger Rapotr je stvarno impresivnih proporcija. Koliko je ekstreman Raptor, govori podatak da je karoserija povišena 20% sprijeda i 13% straga u odnosu na standardni Ranger. Dojam naglašavaju i širi pragovi i blatobrani, a cijelu priču zaokružuju divovski kotači dimenzija – 285/70 R17.

Još jedan razlog zašto je Raptor novookrunjeni gospodar klase ukazuju detalji poput dodatno zaštićene podnice (čelične strukture). Veliki ulazni kut omogućuje silazak s ceste u bilo kojem trenutku i početak off-road avanture. Novi Ranger Raptor vozi se izvrsno, s obzirom na svoje proporcije. Ne moramo ni govoriti, kako u njemu imate osjećaj da ste gospodar svega što se kreće na prometnicama. Takav nastup iziskuje posebno pažnju, nekad je jedna traka premala za njega. Električni servo volan uvelike pomaže u manevriranju grdosijom.

Odličnoj udobnosti za jedan pick-up doprinosi stražnja osovina koja dolazi s cilindričnim oprugama s uzdužno-poprečnim vodilicama, dok primjerice ostala konkurencija donosi krutu osovinu s lisnatim oprugama. Ovaj monstruozni Ford dolazi na oprugama i amortizerima svima dobro poznatog američkog proizvođača – Fox. Oni donose sportske amortizere s promjenjivom karakteristikom prigušenja na nekoliko razina.

Navedena mogućnost amortizera posebno je vidljiva u ‘Baja’ mode programu vožnje, a još su dostupni – Normal i Sport za cestu, te za teren Mud/Sand (blato/pijesak), Snow (snijeg), Rock (kamenje). Tada se vozilo prilagođava terenu na kojem možete voziti velikim brzinama, a da pri tome u vožnji uživate i ne osjećate nelagodu. Raptor za europsko tržište dolazi s uvjetno rečeno novim dvolitrenim motorom i dva turbo punjača od 213 KS i 500 Nm. Ako ste pomislili, šteta što je 3.2-litreni TDCi gurnut u stranu, u krivu ste. Novi motor odlično se nosi s ovakvom koncepcijom vozila teškom više od 2,3 tone.

Za prijenos snage zadužen je 10-brzinski automatik, preuzet s američke verzije Raptora. Ovaj div ubrzat će do 100 km/h za manje od 10 sekundi i s lakoćom dohvatiti brzine preko 180 km/h. Potrošnja na otvorenoj cesti i nakon svih off-road avantura iznosila je 10.2 litre dizela. Raptor ni tehnologije nije zanemario. Tako je našu pozornost zaokupirao Sync 3 sustav, multimedijski zabavni dio identičan je, očekivano, ostatku Ford game novijih modela.

Pomoć u vožnji, kamera za vožnju unatrag, sve je dostupno, zato ovaj model možemo već sada prozvati najboljim u klasi – radnih strojeva, kako mnogi vole reći.

Našu odluku nije promijenila ni paprena cijena, a ona glasi ovako – Ford Ranger Raptor može biti vaš od 450.000 kuna. Puno? Pogledajte ga uživo, sjednite u njega, zamislite se u divljini, pa nam onda recite da je iznos i dalje nerealan. Ista priča vrijedi i za Focus ST, koji je u benzinskoj varijanti dostupan od 289.000 kuna. Još nešto, kada znamo da se ultimativna RS izvedba neće pojaviti, ST još više dobiva na vrijednosti.

 

AUTOstil

FOTO Varaždinska tvrtka Automobil – Lončar uložila milijun kuna u energetsku učinkovitost

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska tvrtka Automobil – Lončar d.o.o. uspješno je provela dva projekta energetske učinkovitosti.

Riječ je o projektima „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje OIE u poslovnom objektu tvrtke AUTOMOBIL – LONČAR d.o.o.“, sufinanciranom iz fondova Europske unije, te „Gradnja punionica vozila na električnu energiju“ sufinanciranom od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Direktor prodaje Romano Puček ističe da je tvrtka, s ciljem daljnjeg razvoja, prijavila projekt „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje OIE u poslovnom objektu tvrtke AUTOMOBIL – LONČAR d.o.o.“ na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru (turizam, trgovina)“.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se sukladno Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u okviru prioritetne osi 4 „Promicanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije“, investicijskom prioritetu 4b „Promicanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u poduzećima, specifičnom cilju 4b2 „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru (turizam, trgovina)“.
Ukupna vrijednost Projekta prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava iznosi 924.636,68 kuna, od čega se ukupno prihvatljivi troškovi projekta procijenjeni na 888.636,68 kuna. Dodijeljena bespovratna sredstva iznose 680.039,15 kuna te predstavljaju 76,53 % iznosa ukupno prihvatljivih troškova.
– Svrha projekta je smanjenje isporučene energije energetski troškovnoj cjelini poslovne zgrade tvrtke Automobil – Lončar d.o.o. za najmanje 41 % nakon provedbe mjera energetske obnove i uvođenje sustava obnovljivih izvora energije u svrhu proizvodnje električne energije uz smanjenje ispusta CO2 u iznosu od 10,00 tona na godišnjoj razini. Ujedno projekt doprinosi smanjenju tekućeg održavanja rasvjete u poslovnom prostoru i na vanjskim površinama te poboljšanju svjetlosno tehničkih uvjeta – rekao je Puček dodavši da se provedbom ovog projekta očekuje povećanje uštede energije, kao i povećanje količine energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije, na razini od 27.000 kWh.
Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija postojećeg sustava unutarnje i vanjske rasvjete objekta ugradnjom nove LED rasvjete, uvođenje sustava daljinskog nadzora i upravljanja potrošnjom energenata i vode te izgradnja sunčane elektrane na krovu objekta za proizvodnju električne energije.
U nazočnosti predstavnika tvrtke Euro Consulting d.o.o. – direktora Nikole Kučiša i voditelja projekta Darijana Vintera – te Alena Kišića, direktora Centra kompetencije za obnovljive izvore energije d.o.o., naglašeno je da su u projektu u potpunosti sudjelovale varaždinske tvrtke. Kišić je rekao da je sustav nadzora i upravljanja potrošnjom energenata njihov proizvod.
– Sustav eliminira sve nepotrebne potrošnje energije i stvara uštede, a s druge strane investitor u realnom vremenu vidi potrošnju što je bitno za kontrolu troškova. Sustav je ranije bio testiran, a ovo je njegova prva komercijalna primjena – dodao je Kišić.
Rezultat drugog projekta su tri punionice za električna vozila, jedna vanjska i dvije unutarnje. Ukupna vrijednost projekta je 68.625 kuna, prihvatljivi troškovi su 49.400 kuna, dok je udio sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 19.760 kuna, odnosno 40 posto.
– Napravili smo još jedan iskorak u poslovanje jer nam dolaze električna vozila. Budućnost je u električnim i hibridnim vozilima. A mi budućnost ovim projektima koje smo napravili, dočekujemo apsolutno spremni – zaključio je Puček.

Nastavite čitati

AUTOstil

Na svojem autu više ne trebate imati zimske gume

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mnogi od vas su posljednjih nekoliko tjedana zbog pandemije koronavirusa uglavnom kod kuće, a vaš osobni automobil većinu vremena stoji parkiran ispred kuće ili u garaži. No ipak treba reći da 15. travnja prestaje vrijediti Odluka o obaveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Hrvatskoj.

Od srijede dakle niste više u obvezi imati zimske gume na svom automobilu i u neka sretnija vremena mnogi od vas odmah bi pohrlili u vulkanizerske radionice skinuti često neudobne zimske i staviti ‘glatke’ ljetne gume. No vjerujemo da mnogi od vas neće to odmah učiniti, a za to u ovom trenutku ima više razloga.

Jedan od razloga je i malo drugačije radno vrijeme vulkanizerskih radionica od onog na koje ste uglavnom naviknuli. Drugi razlog leži u činjenici da ukoliko baš ne morate izlaziti bez prijeke potrebe iz svojih domova, to vjerojatno i nećete napraviti. Uostalom, probajte malo izračunati koliko ćete uopće kilometara odvoziti svojim vozilom u ovo doba ograničenog kretanja.

Neki su i u ovim vremenima prilično ovisni o svom automobilu, najviše zbog prirode njihovog posla koji zahtijeva stalnu mobilnost, pa će 15. travnja jedva dočekati i požuriti na promjenu guma. I to je sasvim razumljivo. Uostalom, sezonska promjena guma često donosi dodatne pogodnosti, a to se svakako odnosi na balansiranje kotača kod ovlaštenih osoba u vulkanizerskoj radionici. Osim toga, bit će to dobra prilika da date pregledati felge, kočnice i dijelove ovjesa svog automobila te naravno same gume na kojima ste se do danas vozili i na taj način bit ćete sigurniji i vi, ali i ostali sudionici u prometu.

Izvor: tportal

Nastavite čitati