Povežite se s nama

Život i društvo

DVD Družbinec ukupni je pobjednik Međuopćinskog vatrogasnog natjecanja

Objavljeno:

- dana

Na igralištu NK Rudara 47 u Donjem Ladanju, u organizaciji Vatrogasne zajednice Općine Maruševec, u nedjelju, 4. rujna, održano je 8. Međuopćinsko vatrogasno natjecanje VZO Cestica, VZO Petrijanec, VZO Vinica i VZO Maruševec.

Natjecanje je otvorio načelnik Općine Maruševec Mario Klapša uz prisustvo načelnika te predsjednika i zapovjednika vatrogasnih zajednica općina sudionika.

Prvi su nastupili najmlađi i to 15 ekipa djece te četiri ekipe mladeži, a nakon toga seniori raspoređeni u tri kategorije s ukupno 20 ekipa. Iz Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec nastupilo je sedam ekipa i to šest muških A te jedna ekipa djece od 6 do 12 godina.

U kategoriji muške djece od 6 do 12 godina DVD Nova Ves ukupno je osvojio osmo mjesto.

DVD Družbinec ukupni je pobjednik Međuopćinskog natjecanja i to četvrti put na posljednjih pet natjecanja. DVD Strmec Podravski osvojio je peto mjesto, DVD Petrijanec 1 šesto, DVD Nova Ves osmo, DVD Majerje deveto dok je mlada ekipa DVD Petrijanec 2 zauzela petnaesto mjesto, uz napomenu da im je ovo bilo prvo natjecanje.

U bodovanju za Kup općine Petrijanec prvo mjesto pripalo je DVD-u Družbinec, drugo DVD-u Strmec Podravski, a treće DVD-u Petrijanec.

Za regularnost natjecanja brinuli su suci iz Vatrogasne zajednice Varaždinske županije na čelu s kontrolorom Ladislavom Tukom dok je voditelj natjecanja bio Zdravko Kukec.

Cilj ovog natjecanja je provjera spremnosti i uvježbanosti vatrogasaca, popularizacija vatrogastva među stanovništvom pogotovo mladima, razvijanje zajedništva i prijateljstva između članova i vatrogasnih društava ali je i pokazatelj izuzetno dobre suradnje kako između vatrogasnih zajednica tako i Općina Cestica, Petrijanec, Vinica i Maruševec.

– Čestitam ekipi DVD-a Družbinec na ponovno osvojenom prvom mjestu, a svim ekipama vatrogasne mladeži koje su sudjelovale na natjecanju čestitam na izuzetnom zalaganju i srčanosti koju su iskazali. Čestitam i svim vatrogascima koji su nastupili na Međuopćinskom natjecanju te došli u Donje Ladanje u nedjelju, kada mnogi odmaraju, te cijeli dan proveli tu natječući se. Vjerujem da iza vaše vatrogasne “službe”, tj. načina života stoji puno odricanja i rada ali i ono što posebno veseli, stariji vatrogasci uvijek su spremni prenositi znanje na one najmlađe – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Život i društvo

FOTO Dojave o bombi stigle u Vladu RH, ali i u sud u Varaždinu koji je evakuiran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Dojave o bombi u obliku prijetećeg maila stigle su jutros na sudove i većinu državnih institucija, a prva na popisu onih kojima je dojavljeno o prijetećoj bombi je Vlada RH, javlja jutarnji.hr.

Nešto prije 10 sati zbog dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi ispražnjena je i zgrada varaždinskog suda. U zgradi su smješteni županijski, općinski, trgovački i prekršajni sud i u ovo je vrijeme bila puna. U jednoj od sudnica u tijeku je bila rasprava za ubojstvo i četiri pokušaja ubojstva u romskom naselju Parag u Međimurju za koje su optuženi Nino i Mario Balog.

U tijeku je pretraživanje zgrade i ne zna se hoće li sud danas nastaviti s radom.

Policija ispred Županijskog suda u Varaždinu nakon dojave o bombi

Anonimne dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objektima/zgradama pravosudnih tijela na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici, javila je međimurska policija.

Iz PU varaždinske potvrdili su za Regionalni tjednik je danas u 9.35 došla dojava o postavljenoj bombi u zgradi u Varaždinu u kojoj se nalazi Županijski sud, Općinski sud, Državno odvjetništvo i još neki sudovi. Dojava je došla emailom. Zgrada je evakuirana.

Iz varaždinske policije kažu da su na teren poslali protueksplozijsku jednicu koja već sa psima pretražuje zgradu suda u varaždinskoj Radićevoj ulici.

Pitali smo i PU međimursku jesu li dobili dojavu o bombi na Općinskom sudu u Čakovcu te je i tamošnji sud nešto prije 11 sati mailom primo dojavi o bombi te je odmah počela evakuacija zaposlenika. U zgradu je odmah poslana policija, koja će ju pretražiti.

Nastavite čitati

Život i društvo

Film Ljubomira Kerekeša pogledalo 40 tisuća gledatelja, od Hrvatskog audiovizualnog centra nisu dobili ni lipe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Film koji nije rađen za festivale i nagrade, nije dobio ni kunu od Hrvatskog audiovizualnog centra ali je dobio neviđenu podršku publike. „Marginalce“ je diljem Hrvatske pogledalo više od 40. 000 gledatelja, a kao niskobudžetni film na Box Office-u zaradio je više od milijun i 500 tisuća kuna. To je presedan, kažu u Kerekesh Teatru. Marginalci još uvijek igraju u kinima u Varaždinu, Zagrebu, Čakovcu, Prelogu i Pitomači.

Dugometražni film Ljubomira Kerekeša “Marginalci” u hrvatskim se kinima počeo prikazivati 27. listopada ove godine. Film je do sada u kinima diljem Hrvatske pogledalo više od 40.000 gledatelja što je ujedno i najbolji pokazatelj interesa publike za domaćom hrvatskom komedijom. Osim što su osvojili simpatije mnogobrojne publike, Marginalci su osvojili i titulu najgledanijeg hrvatskog filma ove godine.

Sa turnejom “Marginalci osvajaju Hrvatsku” interes publike je samo rastao, pa je tako velik broj projekcija diljem Hrvatske unaprijed rasprodan i traži se termin više. Na turneji, glumci iz filma druže se sa publikom, fotkaju i trgaju karte. Do sada su posjetili 22 kina, no druženje sa publikom nastavlja se i dalje.

– Ako se želite nasmijati kao nikada do sada, najbolje je vrijeme da posjetite najbliže kino i pogledate Marginalce. U kinima nisu zauvijek, no zato ih već danas možete pogledati u obližnjem kinu. Ulaznice su u prodaji u CineStaru u Zagrebu (Avenue Mall, Branimir Mingle Mall, Z – Centar i Arena Centar) i Varaždinu (Lumini Centar) te mnogim nezavisnim kinima diljem Lijepe Naše – poručili su iz Kerekesh Teatra.

Znate gdje je selo Črevo? Ni desno, ni levo. Samo Črevo. Tamo je Bog rekao laku noć i upravo tamo dolazi NNHTV (“Naša najnovija hrvatska televizija”) snimiti prilog o hrvatskom seljaku u Europi. Precednik, animator kulture, blagajnica i predstavnik nacionalne manjine spremaju se za najvažniji dan u godini – skupštinu sela Črevo. Nakon smrdljivih razgovora o odvodnim jarcima i uvijek aktualne akcije “Zbogom oružje”, na red dolazi priredba za Črevare uz lošu recitaciju, dobru narodnu glazbu, puno gemišti i kobasica sa senfom.

WC je blizu i svi su dobro došli. Živjeli!

#marginalci

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje