Povežite se s nama

Život i društvo

DVD Križovljan Cestica organizirao međunarodnu vatrogasnu vježbu

Foto: Općina Cestica

Objavljeno:

- dana

Više desetljetna suradnja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Križovljan Cestica i Prostovoljnog gasilskog društva Haredk kod Ormoža odvijala se posjetama godišnjim skupštinama i povremenim susretima, a pred devet godina suradnja se proširila organizacijom zajedničkih vatrogasnih vježbi.

Zajednička vježba organizirana je u petak, 24. lipnja. Zajedničkoj vatrogasnoj vježbi PGD-a Hardek i DVD-a Križovljan Cestica pridružili su se i vatrogasci DVD-a Oštrice, a ista je održana na objektu Ivice Mileca u Dravskoj ulici u Cestici.

Samu vježbu osmislio je Mario Majhen, zapovjednik DVD-a Križovljan Cestica, a u njenoj realizaciji pomogli su; David Stepan, zapovjednik DVD-a Oštrice i Mirko Kosi, poveljnik PGD-a Hardek. Vježbi gašenja požara i spašavanja unesrećih iz vatrom ugroženog objekta bio je prisutan i načelnik Mirko Korotaj i mještani susjednih ulica, a po završetku vježbe i pospremi opreme postrojavanje vatrogasnih postrojbi izvedeno je općinskom dvorištu općine Cestice, ispred garaže DVD-a Križovljan Cestica.

U podnesenom izvješću, zapovjednik Mario Majhen, rekao je da je u vježbi sudjelovalo 19 vatrogasaca s dva navalna i tri kombi vozila. Čestitku na dobro realiziranoj vježbi uputio je načelnik Mirko Korotaj, a nakon toga zahvalio je vatrogascima na požrtvovnosti i vremenu koje ulažu u uvježbavanju vatrogasnih postrojbi i održavanju opreme kako bi u slučaju potrebe stalno bili na pomoći stanovništvu.

Ivan Kralj, predsjednik DVD-a Križovljan Cestice, zahvalio je načelniku Mirku Korotaju, na potpori koju Općina Cestica daje vatrogascima te sudionike vježbe i goste pozvao na prigodni domjenak i druženje koje je nastavljeno u dvorani vatrogasnog doma.

Kao zanimljivost ovogodišnje vatrogasne vježbe možemo spomenuti da je u istoj, kao član operativne postrojbe DVD-a Oštrice, sudjelovao i vlč. Mihael Čavlek, župnik župe Svetih Fabijana i Sebastijana Oštrice, a među gostima bio je i vlč. Zorislav Šafran, župnik župe Uzvišenja Svetog Križa Križovljan.

Život i društvo

Ekipa „Nikud nikam“ pobijedila na 2. „Strmskim seoskim igrama“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 6. kolovoza, na igralištu Gašparnjak, u organizaciji Mjesnog odbora Strmec Podravski i DVD-a Strmec Podravski održane su 2. „Strmske seoske igre“.

Sudjelovalo je šest miješovitih ekipa u pet disciplina: mali nogomet, odbojka na pijesku, potezanje užeta, vatrogasni poligon i ispijanje piva.

Cilj ove manifestacije je bilo druženje mještanja te su rezultati bili u drugom planu, ali valja istaknuti da je prvo mjesta nakon zbroja svih rezultata osvojila ekipa „Nikud nikam“, drugi su bili „Krovopokrivači“, dok je treće mjesto osvojila ekipa caffe bara „Monaco“.

Djeca su se mogla zabaviti na popularnom napuhancu i vožnji vlakićem.

Za sve natjecatelje i posjetitelja bila je osigurana hrana i piće, a sve zahvaljujući mnogobrojnim sponzorima kako s područja općine Petrijanec, tako i iz susjednih mjesta. Organizatori su ima zahvalili na pomoći.

Nastavite čitati

Život i društvo

U protekla 24 sata zabilježeno šest naleta na divljač, policija poziva na oprez u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Praćenjem događanja prometnih nesreća i drugih prometnih događaja na području Policijske uprave varaždinske u proteklih nekoliko dana, policijski službenici Policijske uprave varaždinske zamijetili su da je u prethodnom razdoblju porastao broj događaja naleta cestovnih motornih vozila na domaće i divlje životinje.

– U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, pozivamo vozače na maksimalni oprez na prometnicama Varaždinske županije, posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima. Isto tako pozivamo ih da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti te poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti, ali i domaćih životinja – poručili su iz PU varaždinske.

Napominju također da je samo tijekom protekla 24 sata zabilježeno šest naleta na srneću divljač, koji su se dogodili u rano jutarnjim i večernjim satima na području Pleši, Podruta, Apatije, Bolfana, Varaždina i Trakošćana.

– Također, pozivamo vlasnike domaćih životinja na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora. Napominjemo da su vlasnici domaćih životinja (psi, mačke i dr.) dužni životinje držati pod nadzorom, odnosno držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere da se iste bez nadzora zadržavaju na cestama – ističe policija.

U slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu su odgovorni vlasnici domaćih životinja te sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za vlasnika životinja je propisana kazna 300 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje