Povežite se s nama

Život i društvo

DVD Martijanec planira graditi novi vatrogasni dom

Objavljeno:

- dana

U subotu, 4. ožujka, DVD Martijanec održao je 127. po redu izvještajnu sjednicu skupštine na kojoj su bili nazočni brojni vatrogasci iz zemlje i inozemstva.

Pored pobratimljenih društva iz Slovenije sjednici su nazočili i vatrogasci iz Srbije, kao i pobratimljena društva iz Bjelovarsko-bilogorske županije te Koprivničko-križevačke županije
Svoje su predstavnike na sjednici imale i brojne Udruge s područja općine Martijanec, kao i udruge s područja Varaždinske županije s kojima DVD Martijanec usko surađuje.

Predsjednik DVD-a Martijanec Saša Lenček po 23. puta u svom predsjedničkom mandatu vodio je izvještajnu sjednicu Skupštine društva. Sjednici su nazočili i načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ, predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Golubić, kao i župnik Župe Martijanec Leon Lozančić, pri čemu je potonji ujedno i operativni član operativne postrojbe DVD-a Martijanec. Vatrogasnu zajednicu Varaždinske županije predstavljao je Dejan Ivannušec, član Zapovjedništva.

U bogatom prikazu izvješća o rada za proteklu godinu, kroz presjek svih događanja i intervencija vidljivo je kako vatrogastvo u Martijancu živi svakoga dana, s obzirom na uloženo ogromno vrijeme i trud prikazano putem video zida, popraćenog mnogobrojnim fotografijama. Valja posebno naglasiti kako Društvo danas broji 28 operativaca, a specifično je po tome što je među njima čak 17 žena.

Središnji dio izlaganja posvećen je planu rada za ovu godinu, čijom bi realizacijom Društvo doživjelo veliku prekretnicu s obzirom na planiranu izgradnju novog vatrogasnog doma, za što je Općina Martijanec izvadila građevinsku dozvolu te zajednički s vatrogascima izradila idejno rješenje odnosno glavni projekt novog vatrogasnog doma u Martijancu, u vrijednosti od 1,6 milijuna eura.

Na kraju sjednice bila su podijeljena vatrogasna odlikovanja i priznanja najzaslužnijim članovima. U Društvo je pritom pristupilo 10 novih članova u kategoriji pomlatka koji su u biti nova budućnost vatrogastva u Martijancu.

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje