Povežite se s nama

Život i društvo

DVD Petrijanec 2018. godine imao samo jednu požarnu te pet tehničkih intervencija

DVD Petrijanec skupština

Objavljeno:

- dana

Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrijanec u subotu, 2. ožujka, održalo je 108. redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine, koju je otvorio zamjenik predsjednika Tihomir Krfogec.

Daljnji tijek sjednice vodio je predsjednik Darjan Lukaček. Nakon izbora radnih tijela Skupštine tajnica Andrijana Kolarić podnijela je izvješće o radu društva iz kojeg valja istaknuti značajan pad broja intervencija u odnosu na prethodne godine, pa je tako u 2018. DVD Petrijanec imao samo jednu požarnu te pet tehničkih intervencija.

Nakon toga podnesena su izvješća o financijsko-materijalnom poslovanju te izvješće Nadzornog odbora i Verifikacijskog povjerenstva kao i plan rada i financijski plan za 2019. godinu, a sva izvješća i planove članovi Skupštine prihvatili su jednoglasno.

Članovima DVD-a podijeljena su priznanja i odlikovanja pa je tako spomenicu za pedeset godina članstva u društvu primio Ivan Bačan, dok su Stjepan Rodeš i Marko Leskovar primili spomenice za deset godina članstva.

Srebrnu plamenicu primio je Tihomir Krfogec, a brončanu Stjepan Rodeš, dok su brončane medalje primili Nikola Rušec, Darjan Lukaček, David Lukaček i Valentino Jovan. Zahvalnice za potporu radu društva primili su sponzori, najaktivniji članovi društva te dječja ekipa koja je prošle godine osvojila drugo mjesto u Vatrogasnom kupu općine Petrijanec.

Prisutnima se u ime Općine Petrijanec obratio načelnik Željko Posavec koji je zahvalio vatrogascima na njihovom radu i obećao daljnju potporu. Predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek čestitala im je na zalaganju u protekloj godini te pohvalila rad s najmlađim članovima, ali i na protupožarnoj preventivi s obzirom na osjetan pad broja intervencija u 2018. godini.

U ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije na rad društva osvrnuo se tajnik Zvonko Videc koji je ujedno dodijelio priznanja Zvonku Mikacu i Slavku Belšćaku, a povodom 25 godina osnivanja Vatrogasne zajednice županije.

Domaćinima su čestitke uputili i predstavnici prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije te iz čak šest društava iz susjedne Slovenije, kao i predstavnici mnogobrojnih udruga koje djeluju na području Općine Petrijanec.

Život i društvo

FOTO Učenici i djelatnici V.OŠ Varaždin obilježili Dan ružičastih majica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U holu V. osnovne škole Varaždin, učenici i razrednica 3. b te učitelji informatike postavili su jučer, 24. veljače, izložbu povodom obilježavanja nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Osim poruka koje su učenici napisali, učitelji informatike su se potrudili izraditi QR kodove putem kojih su učenici sa svojim pametnim mobitelima mogli pronaći tekstove koji imaju za cilj senzibilizirati i poučiti učenike različitim oblicima nasilja te načinima reagiranja i (samo)zaštite.

Učitelji i učiteljice su u utorak, 23. veljače, odslušali predavanje „Školskim zvonom protiv nasilja“, a voditelji Renata Sever, dipl. soc. radnica i Teodor Sabolić, mag. soc. rada,  govorili su o zakonskom okviru mjera za zaštitu djece i zaštite od nasilja u obitelji.

Iznijeli su praktične primjere slučajeva te dali preporuke kako razgovarati s roditeljima i kako razgovarati s djecom za koju se pretpostavlja da su ugrožena.

Svi preventivni programi održani su u svrhu poticanja pozitivnog i zdravog razvoja učenika V. osnovne škole Varaždin, ističu iz Škole.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vlasnici i dalje traže njemačkog ovčara koji se zove Dinčo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I dalje se traži njemački ovačar Dinčo.

Moguće da ga je netko prisvojio.

Ako ste primjetili psa u svom susjedstvu vlasnici mole da javite na broj 091 20 888 77.

Nalazniku nagrada 2000 kn.

Nastavite čitati