Povežite se s nama

Život i društvo

DVD-u Radovan isporučeno novo navalno vatrogasno vozilo

Foto: Grad Ivanec

Objavljeno:

- dana

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić na prigodnoj je svečanosti održanoj u petak, 26. ožujka, vodstvu DVD-a Radovan predao ključeve novog navalnog vatrogasnog vozila vrijedna 1,45 milijuna kuna.

Vozilo je nabavljeno iz proračunskih sredstava Grada Ivanca izdvajanih za tu svrhu tijekom nekoliko proteklih godina.

Nabavom modernog vozila, koje će protupožarnu zaštitu na ovome području podići na višu razinu te na dulji rok zadovoljiti potrebe ovoga kraja, ispunjena je dugogodišnja želja radovanskih vatrogasaca.

Istaknuo je to i predsjednik DVD-a Radovan Miljenko Grudiček koji je tom prilikom uputio riječi zahvale Gradu Ivancu, gradonačelniku, Gradskom vijeću te svima koji su podržali DVD Radovan u nastojanju da se opremi odgovarajućim vozilom, u skladu sa strateškim dokumentima koji reguliraju standarde zaštite od požara na području grada Ivanca.

– Dobili smo suvremeno vatrogasno vozilo od 290 KS, s 3.000 litara vode na kotačima, kojim ćemo zamijeniti dosadašnje vozilo, staro čak 40 godina. Članovi DVD-a Radovan svojim će angažmanom sigurno znati opravdati ovu investiciju u sigurnost mještana i njihove imovine – poručio je M. Grudiček.

Život i društvo

Predstavnici američkih turističkih agencija razgledali Varaždin i upoznali gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

– Grad Varaždin je jedna od najljepših turističkih destinacija Hrvatske, potpuno siguran za turiste! – zaželio je dobrodošlicu predstavnicima američkih turističkih agencija gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.

Njih četrdesetak boravi na studijskom putovanju u Hrvatskoj, a u petak su razgledali grad Varaždin i upoznali se s njegovom turističkom ponudom.

Uz zvuke iz muzičke kamperice i gradskog notara Krunoslava Čolu, dobrodošlicu im je poželjela i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina i organizatorica njihovog jednodnevnog boravka u Varaždinu.

Varaždin se priprema da ponovo bude jedna od destinacija za boravka američkih turista u Europi, odnosno u Hrvatskoj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Summer wine i Starinski žmaki kao brand Općine Breznički Hum na 7. Gospodarskom sajmu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Kapucinskom trgu u središtu Varaždina u petak, 18. lipnja, u podne otvoren je 7. Gospodarski Sajam, na kojem se do nedjelje, 20. lipnja, predstavljaju brojni obrti, OPG-ovi, udruge, domaće radinosti, vinari i ugostitelji s područja sjeverozapadne Hrvatske.

>>FOTO 7. Gospodarski sajam Varaždin oživio Kapucinski trg

Među brojnim izlagačima je i općina Breznički Hum, čiji su štand nakon otvaranja Sajma obišli novoizabrani varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te nekolicina gradonačelnika i načelnika općina s područja regije.

Načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić najavio je da će bogata ponuda udruga i OPG-ova ove općine dobiti i glazbenu potporu uz nastup orkestra Limene glazbe Sveti Martin.

Predsjednica Udruge za kulturu i književnost Humščak Ružica Kišur Črlenec tom je prilikom gostima predstavila izlagače iz Brezničkog Huma Udrugu Humščak, komunalnu tvrtku Humko, OPG Futač, cvjećarnicu Dada i Vinariju Šafran.

Gostima je potom suvlasnik Vinarije Šafran Josip Tržec upriličio degustaciju vina i osvježavajućeg ljetnog voćnog koktela Summer wine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!