Povežite se s nama

Život i društvo

DVD Varaždinbreg bio je domaćin 1. Intervencijskog vatrogasnog natjecanja „Varaždinbreg 2022.“

Objavljeno:

- dana

DVD Varaždinbreg u nedjelju je, 8. svibnja, bilo domaćin 1. Intervencijskog vatrogasnog natjecanja „Varaždinbreg 2022.“.

Na međunarodnom je natjecanju sudjelovala 21 vatrogasna ekipa iz Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko- križevačke i Istarske županije, iz Grada Zagreba i Republike Slovenije.

Natjecanje ionako dobro uvježbanih vatrogasnih ekipa bilo je još i zanimljivije zbog simulacije stvarnih intervencija na području cijelog Varaždin Brega. Simuliran je požar objekta, prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, požar na otvorenom prostoru, rad sa hidrantima, pronalazak i spašavanje unesrećene osobe.

Uz sve su to vatrogasci svoju spremnost motali pokazati i na poligonu.

Najspremnijima su se pokazali vatrogasci DVD-a Čret iz Krapinskih Toplica, drugo je mjesto osvojila vatrogasna ekipa DVD-a Višnjica dok su treću poziciju zauzeli vatrogasci DVD -a Vrtlinovec. Njima su pripale i nagrade brojnih sponzora koji su se rado odazvali sudjelovanju na 1. Intervencijskom vatrogasnom natjecanju „Varaždinbreg 2022“.

Svi su sudionici, ali i mnogobrojni posjetitelji, zadovoljni organizacijom natjecanja i izazovnim zadacima prvog izdanja Intervencijskog natjecanja.

Život i društvo

Radovi na postavljanju umjetnog travnjaka u Novom Marofu pred završetkom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni teren u Novom Marofu korak je bliže svom konačnom izgledu.

Naime, u četvrtak je, 18. kolovoza, četveročlano Povjerenstvo za pregled i primopredaju podloge za postavu umjetne trave obišlo teren i ustvrdilo kako se radovi kvalitetno obavljaju, prema pravilima struke. Povjerenstvo je također zaključilo kako izvedena podloga zadovoljava sve tehničke specifikacije za postavljanje umjetne trave te se krenulo s postavljanjem novog travnjaka.

Pripremne radove financira Grad Novi Marof, a financijska sredstva za dobavu i postavljanje umjetne trave osigurao je Hrvatski nogometni savez.

Zajedno s članovima povjerenstva i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenadom Horvatićem radove je obišao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Ovo je velika stvar za naš nogometni klub koji je među najdugovječnijima u zemlji. Drago mi je da će naši nogometaši dobiti pravi, suvremeni travnjak potreban za treninge i utakmice na kojem će moći trenirati svi, od škole nogometa do seniora – poručio je Jenkač.

Time će jedan od starijih hrvatskih nogometnih klubova, NK Novi Marof, uskoro dobiti novo nogometno igralište koje će prema svemu sudeći parirati i onima u većim gradovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje