Povežite se s nama

Međimurje

Dvekar na čelu varaždinskih branitelja

Objavljeno:

- dana

HDZ

U punoj dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu u subotu je osnovana Zajednica branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ za Varaždinsku županiju.

Zajednica branitelja prvenstveno okuplja hrvatske branitelje koji su članovi HDZ-a, ali i stranačke simpatizere, a za predsjednika je izabran Željko Dvekar. Potpredsjednici su Ivan Rukljić i Goran Mihalić.

– Aktivnosti Zajednice bit će usmjerene na rješavanje svih gorućih problema koji tište branitelje u našoj županiji, ali i cijeloj Hrvatskoj te na očuvanje digniteta hrvatskih branitelja i Domovinskog rata – rekao je Dvekar.
Predsjednik Zajednice HDZ-a „Gojko Šušak“ na nacionalnoj razini, general Miljenko Filipović, pozdravljajući okupljene članove, naglasio je da su poginuli branitelji temeljni kamen bez kojeg ne bi bilo hrvatske države.

 

Ime Gojka Šuška je nezaobilazno i najznačajnije uz ime Franje Tuđmana

– HDZ je stožerna stranka hrvatskog naroda i hrvatske zemlje. U časnim i ponosim povijesnim vremenima ime Gojka Šuška je nezaobilazno, i uz ime Franje Tuđmana, njegovo ime je najznačajnije kada je u pitanju stvaranje hrvatske države – rekao je Filipović. Anđelko Stričak, predsjednik HDZ-a Varaždinske županije, istaknuo je, pak, da je Zajednica osnovana kako bi se čuo glas naših hrabrih ratnika – Puma, Roda, pripadnika 104. brigade HV-a i policijskih postrojbi.

– Ti su ratnici oni zbog kojih se lijepa i draga nam riječ “kaj” čula na svim položajima u svim rovovima od Vukovara do Dubrovnika – rekao je Stričak.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mala Subotica: trkači i rekreativci pozvani su na utrku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

Povodom Dana općine Mala Subotica, Općina Mala Subotica u suradnji s tamošnjom udrugom sportske rekreacije „Sport za sve“ i atletskim klubom Međimurje, organizira 4. utrku Općine Mala Subotica, koja će se održati 10. srpnja s početkom u 18:30 kod Osnovne škole Tomaša Goričanca u Maloj Subotici.

Trkači mogu sudjelovati na stazama od 3,4 i 7,3 kilometra. Utrka je namijenjena građanstvu, bilo da je riječ o sportašima ili rekreativcima, a medalje za prva tri natjecatelja osigurane su u svim dobnim kategorijama. Startne brojeve osigurava organizator, a preuzimaju se od 16:30 kod škole.

Podjela nagrada bit će poslije završetka glavne utrke, nakon što se obrade svi podatci.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani Općine Goričan slavit će se uz dobru zabavu: sport, izložbe, vol s ražnja…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani Općine Goričan ove će se godine održati od četvrtka, 24. lipnja, do nedjelje, 27. lipnja.

U četvrtak s početkom u 19 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća u Multimedijalnoj dvorani, a dok će petak obilježiti likovna radionica Emanuela Varovića, otvorenje izložbe pokojne Ivane Šavora, foto-safari Petra Sabola i nastup grupe “Meteori”, a za djecu je organiziran i zabavni park.

U subotu će, uz dječji zabavni park, biti održano i kuhanje udruga, prijateljska utakmica Prijatelji – Palonovec, sportske igre te nastup grupe “Čarobnjaci”, dok će se u nedjelju slaviti sveta misa, a u tamošnjem društvenom domu KUD je pripremio izložbu starina. Svima u slast bit će i vol s ražnja, a potom slijedi mini turnir u nogometu, nastup mažoretkinja i puhačkog orkestra.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!