Povežite se s nama

Crna kronika

Dvije djevojke jedva preživjele, a njihov brzi oporavak je čudo

Objavljeno:

- dana

VOZAČ KOJI JE PIJAN POKOSIO 15-GODIŠNAJKINJE, I DALJE U PRITVORU

Dvije mlade djevojke Anđela V. (15) i Anamarija M. (15) ovog srpnja zamalo su izgubile život prelazeći zebru u Trstenjakovoj ulici. Na njih je pijan s 3,18 promila alkohola u krvi naletio Nenad Kovačević, Varaždinac kojemu je već bila oduzeta vozačka, a iza sebe ima niz prekršaja za kršenje sigurnosti u prometu. Kovačević je u pritvoru od srpnja, a nakon što je prošlog tjedna Općinsko državno odvjetništvo protiv njega podiglo optužnicu, ostaje iza rešetaka upravo iz razloga što postoji bojazan da će ponovo sjesti za volan.

Anamarija M. (15) i Anđela V. (15) teško su nastradale u prometnoj nesreći. Dvije mlade prijateljice ljeto pred upis u srednju školu provele su na najgori mogući način – u bolnici. Anamarija je u nesreći koja se desila 11. srpnja zadobila teške ozljede, natučenje mozga i natučenje pluća, no nakon mjesec dana provedenih u bolnici uspjela se izvući. Ove jeseni krenula je u srednju školu. Za Anđelin život liječnici su se borili odmah nakon nesreće, hitno je podvrgnuta neurokirurškom zahvatu, a trenutno se oporavlja u Krapinskim Toplicama. Njene ozljede su osobite teške – slomljeno joj je nekoliko kosti glave, a uslijed udarca natečen joj je mozak. To što je preživjela i što se dobro oporavila neurokirurg Nenad Kudelić pripisuje brzoj reakciji medicinskog tima i mladom organizmu . – Kod tako teških ozljeda izgledi za smrt čak su 80 posto. Pacijentica se fantastično oporavlja i nema gotovo nikakvih posljedica – rekao je dr. Kudelić.

“Kod tako teških ozljeda izgledi za smrtnost su 80 posto, a pacijentica se odlično oporavlja”, neurokirurg dr. Nenad Kudelić

Strašna tragedija dvije mlade djevojke zadesila je kada su prelazile zebru to subotno ljetno popodne. Nisu trčale, nisu izletjele na cestu, a na prvoj polovici ceste stao im je automobil. Nakon toga, na drugoj polovici ceste – užas i prekasni krikovi prolaznika.Automobil koji je vozio Kovačević na njih je naletio velikom brzinom. Šok koji je mlade djevojke bacio gotovo u komu bio je toliko velik da se mlada Anamarija nakon ležanja u bolnici uopće ne sjeća detalja nesreće, što je ispričala istražiteljima.

 

Koliko je težak ovaj prekršaj ne samo da dokazuje činjenica da su djevojke jedva preživjele, nego i to da se radi o vozaču koji je već za svoje vozačke “karijere” ostao bez vozačke dozvole, a njeguje i podugačak popis prometnih prekršaja.

Kovačević rekao da ga je zasljepilo sunce, vještak utvrdio da ga nije moglo zasljepiti

Jasno je da je Kovačević kriv za ovu prometnu nesreću, no ovaj vozač je još korak dalje od nesavjesnog. Istražiteljima je ispričao svoju verziju priče. – Zaslijepilo me sunce i nisam vidio mada sam imao sunčane naočale – prvo je Kovačevićevo opravdanje. Što se tiče činjenice da je sjeo za volan očito pijan i da je imao čak 2,7 promila alkohola u krvi, opravdavo se – pijanstvom od dana prije. Naime, istražiteljima je izjavio da se osjećao sposoban za vožnju te da nije jako pio te subote, samo nekoliko gemišta, već da mu je “to od dan ranije kada je pio žestoka pića”.

Kovačević i dalje u istražnom zatvoru, a treba se liječiti i od ovisnosti o alkoholu

Da je zaslijepljenost suncem očita laž utvrdio je i prometno-tehnički sudski vještak jer u tom trenutku sunce uopće nije bilo na visini na kojoj bi ga moglo zaslijepiti. U istrazi je isto tako zaključeno da je Kovačević uslijed alkohola bio znatno smanjeno ubrojiv i da se radi o osobi koja je alkoholičar. Uz istražni zatvor izrečena mu je i sigurnosna mjera liječenja od ovisnosti o alkoholu.

Ova je prometna nesreća u srpnju doslovno digla Varaždin na noge upravo zbog činjenice da ju je skrivio pijani vozač s velikim brojem prekršaja usred bijela dana na pješačkom prijelazu. Prijeti mu kazna zatvora od jedne do osam godina, ali i doživotno uzimanje vozačke dozvole.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Crna kronika

Tko je tijekom noći provaljivao u ugostiteljske objekte u Gornjem Kućanu i Kućan Marofu?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađi i provala.

Mi smo izdvojili neke.

Tijekom noći, 15/16. travnja, u Gornjem Kućanu, nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt i otuđio novac. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Iste noći u Kućan Marofu, nepoznati je počinitelj pokušao provaliti u jedan ugostiteljski objekt te je odustao od daljnje namjere. Visina materijalne štete nastale provalom procjenjuje se na više stotina eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Varaždinu biciklisticu (80) na zebri udarilo teretno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 16. travnja, oko 9.20 sati, u Ulici parka Ivana Pavla II. u Varaždinu, ozlijeđena je 80-godišnjakinja, javila je PU varaždinska.

Ona je upravljala biciklom pješačko-biciklističkom stazom. Dolaskom do pješačkog prijelaza, nastavila se biciklom kretati ravno te se uključila u promet sa nogostupa na kolnik, a da se nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Tom prilikom je na zadnji dio njezinog bicikla sa prednjim lijevi djelom naletio teretni automobil kojim je upravljao 55-godišnjak.

Od udarca 80-godišnjakinja je pala na kolnik i zadobila ozlijede. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje