Povežite se s nama

Crna kronika

U dvije godine krivotvorenjem računa izvukli 7,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

KAZNENA PRIJAVA PROTIV DIREKTORA iz KOPRIVNICE I PREDSJEDNIKA UPRAVE IZ VARAŽDINA

Direktor poduzeća iz Koprivnice (55) sa predsjednikom uprave tvrtke iz Varaždina (43)  u dvije godine oštetio je poduzeće na čijem je čelu za 7,4 milijuna kuna. Dierktor je krivotvorio račune za administrativne usluge tj. nabio je podatke o vrijednosti i cijeni odrađenog posla.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 43 i 55 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.
– Kako se sumnja, 55-godišnjak je kao direktor jednog poduzeća sa sjedištem na koprivničkom području, u dogovoru i na poticaj 43-godišnjeg predsjednika uprave društva iz Varaždina, tijekom poslovne suradnje temeljem sklopljenog ugovora o međusobnoj trgovačkoj i poslovnoj suradnji, oštetio poduzeće čije je interese kao direktor bio dužan štititi i to na način da je platio krivotvorene račune za administrativne usluge, odnosno račune sa neistinitim podacima o vrijednosti i cijeni odrađenog posla koji su poduzeću ispostavljeni od strane društva u Varaždinu – javila je varaždinska policija.

Navedena su plaćanja izvršena raznim kompenzacijama čime je poduzeće iz Koprivnice u razdoblju od 1. siječnja 2011. do 31. prosinca 2013. godine oštećeno za iznos od oko 7 400 000 kuna, a društvo iz Varaždina pribavilo protupravnu imovinsku korist, odnosno u navedenom iznosu u ime kompenzacija nije izvršilo dužna plaćanja prema koprivničkom poduzeću.

Protiv obojice muškaraca će  se Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a protiv 43-godišnjaka i za kazneno djelo Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

 

Izvor:
Foto:

Crna kronika

U Varaždinu zaustavljen vozač minibusa pod utjecajem alkohola i bez dozvole za tu vrstu vozila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. veljače, oko 08.25 sati u Gospodarskoj ulici u Varaždinu policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su vozilo M2 kategorije koje je namijenjeno za prijevoz više od 8 putnika, a istim je upravljao vozač starosti 57 godina, javila je PU varaždinska.

Izvršenom kontrolom utvrđeno je da vozač upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.72 promila, bez odgovarajuće kategorije za tu vrstu vozila te da ne koristi tahografski uređaj na način kako je to određeno Zakonom o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

Vozač je isključen iz prometa te će se protiv istog podnijeti prekršajni nalog.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: iz crkve ukraden milodar, a iz trgovine mobiteli, satovi i tableti vrijedni 26.500 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o dvije krađe koje su se dogodile u Varaždinu.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu odgovorne osobe jedne vjerske ustanove, kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj 28. siječnja iz crkve u Varaždinu otuđio drvenu kutiju za milodare, javila je PU varaždinska.

Materijalna šteta utvrditi će se naknadno.

Osim toga, 7. veljače oko 03.27 sati na Trgu Bana Jelačića u Varaždinu, u jednoj trgovini u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Zagrebu, od strane nepoznatih počinitelja izvršena je provala kojom prilikom je otuđeno više mobitela, satova i tablet uređaja.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 26.500 eura.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje