Povežite se s nama

Život i društvo

Dvojica iz Varaždinske županije na tržnici u Čakovcu prodavala nekvalitetno bučino ulje

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 58-godišnjak i 28-godišnjak, obojica s područja Varaždinske županije, počinila kazneno djelo „Krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i utega“, javila je PU međimurska.

Naime, sumnja se da su temeljem prethodnog dogovora izradili lažne znakove za obilježavanje robe (deklaracije), konkretno radilo se o naljepnicama s obavijestima o proizvodima. Takve lažne naljepnice nalijepili su na boce zapremine od jedne litre, namijenjene za prodaju bučinog ulja. Potom su na gradskoj tržnici u Čakovcu, Ulici Valenta Morandinija, u bocama s lažnim deklaracijama te koje nisu bile originalno zatvorene, prodavali bučino ulje. Ujedno, ulje svojom kvalitetom nije udovoljavalo identifikacijskim parametrima.

Protiv osumnjičenih podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi.

Život i društvo

U Poduzetničkoj zoni Kneginec gradi se kanalizacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Poduzetničke zone Kneginec, sjeveroistočni dio, gdje su svoja zemljišta kupili novi investitori, temeljem zahtjeva Općine Gornji Kneginec ugovorena je izgradnja fekalne kanalizacije vrijednosti 2,6 milijuna kuna.

Investiciju provodi VARKOM kao pružatelj javne vodne usluge, radove sufinanciraju Hrvatske vode, a posao je na javnom natječaju izborila tvrtka Vodogradnja iz Varaždina.

Radovi obuhvaćaju izgradnju 650 metara fekalne kanalizacije promjera cijevi 300 mm te izgradnju prepumpne stanice. Uz navedeno izvesti će se i kanalizacijski priključci na parcele za nove poslovne subjekte, a rok za stavljanje kanalizacijske mreže u funkciju je do kraja ljeta.

Nastavite čitati

Život i društvo

Preminula je glumica Smiljka Bencet Jagarić, mogima poznata kao Regica iz Gruntovčana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Glumica Smiljka Bencet Jagarić preminula je u 89. godini.

Završila je u zagrebačkoj bolnici Rebro na hitnoj jer joj je pozlilo. Iznenada joj se pogoršalo, rekao nam je Nino Matijašec, nećak Smiljke Bencet, piše 24sata.hr.

Da nas je napustila omiljena Regica iz Gruntovčana potvrdili su i iz HDDU-a.

U karijeri je odigrala 131 ulogu u više od 3000 predstava. U kazalištu je poznata po ulogama Ann Boleyn, Cesarčeve Tonke i Petronile Brezovačkog, a od televizijskih uloga najpoznatije su one u Gruntovčanima i Mejašima, koja su joj obilježile karijeru. Do uloge Regice došla je igrom slučaja. Trebala ju je igrati Nela Eržišnik, no ona se razboljela i njezini prijatelji Šermentovi sjetili su se Smiljke Bencet-Jagarić. Nazvali su je u 23 sata i na suprugov nagovor, prihvatila je ulogu.

Posjetimo Smiljka Bencet – Jagarić, poznatija kao Regica iz Gruntovčana 8. rujna 2021. godine dobila je svoju ploču u varaždinskoj „Walk of Fame“ u Uskoj ulici.

>> FOTO Smiljka Bencet – Jagarić, popularna Regica dobila svoju ploču u Uskoj ulici

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje