Povežite se s nama

Crna kronika

Kuća sravnjena sa zemljom zbog eksplozivne smjese plina i zraka

Objavljeno:

- dana

POZNAT UZROK EKSPLOZIJE

Stehiometrijska eksplozivna smjesa zemnog plina i zraka na prvom katu uzrok je eksplozije uslijed koje je u četvrtak do temelja srušena obiteljska kuća u Varaždinu.

 

Utvrđeno je to očevidom koji je obavila Županijska državna odvjetnica iz Varaždina, uz stručnu pomoć vještaka iz Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ i policijskih službenika Policijske uprave varaždinske.

Osim što je urušena kuća u suvlasništvu 46-godišnjaka, još su oštećene 53 kuće u Augustinčićevoj, Krapinskoj, Vojnovićevoj i Hegedušićevoj ulici, kao i tri osobna vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini.

U trenutku eksplozije u kući je bio samo 46-godišnjak koji je kod urušavanja ostao prikliješten u kupaonici odakle je evakuiran od strane djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Varaždin. Ozlijeđenog su djelatnici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije prevezli u Opću bolnicu Varaždin, odakle je prebačen u Klinički centar za saniranje opekotina u Zagrebu.

Zbog intenziteta oštećenja i zaštite života građana Augustinčićeva je ulica za vrijeme očevida bila zatvorena, te je privremeno bila obustavljena opskrba plinom, vodom i strujom. Prema prvim saznanjima, materijalna šteta se procjenjuje na oko milijun kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

 

 

 

 

Izvor:
Foto: Oliver Knolmajer

Crna kronika

Bio je ponedjeljak ujutro, no on je kod Ivanca vozio s 1,87 promila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Novakima kod Ivanca u ponedjeljak, 22. travnja, oko 9.20 sati policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1,87 promila upravljao 61-godišnjak.

Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: evo kako je muškarac prevaren kada je putem društvene mreže želiko kupiti traktor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 64-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

On je, 16. travnja, putem jedne društvene mreže stupio u kontakt s nepoznatom osobom, s kojom je dogovorio kupoprodaju traktora, javila je varaždinska policija. 64-godišnjak je izvršio uplatu predujma od oko 150 eura nepoznatoj osobi na račun, nakon čega mu je nepoznata osoba rekla da je iznos predujam premalen i da uplati još 500 eura, a što isti nije učinio jer je shvatio da se radi o prevari.

Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 150 eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje