Povežite se s nama

Međimurje

Ela Trstenjak najuspješnija od domaćih igrača

Objavljeno:

- dana

BADMINTON

U dvorani II. osnovne škole Čakovec u organizaciji Badminton kluba Međimurje Čakovec održan je 1. Savezni turnir za seniore Hrvatskoga kupa 2017.

Na turniru seniora nastupilo je 47-ero igrača i igračica iz osam klubova Hrvatske, a među njima seniorska ekipa pod vodstvom trenera Tomislava Grubića. U konkurenciji seniora pobjedu je ostvario Filip Špoljarec (MZ). 

Poredak članova BK Međimurje u seniorskoj konkurenciji: 8. Luka Vlakek, 12. Borna Vadlja,13.  Lino Zadravec,17. David Igrec i 21. Luka Grubić.
U konkurenciji seniorki pobjedu je ostvarila Katarina Galenić (MZ). Poredak članica BK Međimurje u konkurenciji seniorki: 7. Emilija Talan, 12. Ela Trstenjak i 16.  Karmela Vadlja. U konkurenciji muških parova pobjedu je ostvario par Filip Špoljarec / Zvonimir Hoebling (MZ). Poredak članova BK Međimurje u konkurenciji muških parova: 5. Luka Vlahek / Matija Hranilović, 6. Lino Zadravec / Luka Grubić i 11. David Igrec / Zlatko Veber (MČ/OS). U konkurenciji ženskih parova pobjedu je ostvario par Dora Dragčević  / Dora Drvodelić (MZ).Treće mjesto i brončanu medalju osvojila je članica BK Međimurje Ela Trstenjak sa Zagrepčankom Ingom Sadaić (ZM). Poredak ostalih članova BK Međimurje: 7. Emilija Talan / Karmela Vadlja i 8. Barbara Kancijan / Katja Siročić.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Koncerti na Porcijunkulovom uz COVID potvrdu, a možda će vam trebati i maska na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: ilustracija

Tradicionalno Porcijnkulovo ove će se godine održati u Čakovcu od 30. srpnja do 2. kolovoza.

Program je bogat, ali odvijat će se uz epidemiološke mjere.

Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu

Organizatori su najavili mjere kojih će se morati držati posjetitelji, a mi ih prenosimo:

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, na koncertima manifestacije mogu prisustvovati:

  • osobe s važećom EU digitalnom COVID potvrdom
  • osobe s važećom potvrdom o preboljenju bolesti COVID-19
  • osobe s pisanom potvrdom izdanom od strane ovlaštene zdravstvene ustanove o negativnom PCR-u ili brzom antigenskom testom
  • osobe s važećom potvrdom o provedenom cijepljenju

Prilikom ulaska tako ćemo tražiti da svatko od posjetitelja posjeduje jednu od gore navedenih potvrdi.

Također, bit će obaveza nošenja maski na otvorenom ukoliko se neće moći osigurati minimalni propisani fizički razmak.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Donji Vidovec: ekipa “Fljojsara II” najpreciznija na 11. Lovu na zlatarski prsten

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari”, u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.

Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša. Manifestaciju su otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa “Fljojsar II” iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar, koji su odnijeli pobjedu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Labud II” iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi “Gorčki voki” koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!