Povežite se s nama

Međimurje

Ela Trstenjak najuspješnija od domaćih igrača

Objavljeno:

- dana

BADMINTON

U dvorani II. osnovne škole Čakovec u organizaciji Badminton kluba Međimurje Čakovec održan je 1. Savezni turnir za seniore Hrvatskoga kupa 2017.

Na turniru seniora nastupilo je 47-ero igrača i igračica iz osam klubova Hrvatske, a među njima seniorska ekipa pod vodstvom trenera Tomislava Grubića. U konkurenciji seniora pobjedu je ostvario Filip Špoljarec (MZ). 

Poredak članova BK Međimurje u seniorskoj konkurenciji: 8. Luka Vlakek, 12. Borna Vadlja,13.  Lino Zadravec,17. David Igrec i 21. Luka Grubić.
U konkurenciji seniorki pobjedu je ostvarila Katarina Galenić (MZ). Poredak članica BK Međimurje u konkurenciji seniorki: 7. Emilija Talan, 12. Ela Trstenjak i 16.  Karmela Vadlja. U konkurenciji muških parova pobjedu je ostvario par Filip Špoljarec / Zvonimir Hoebling (MZ). Poredak članova BK Međimurje u konkurenciji muških parova: 5. Luka Vlahek / Matija Hranilović, 6. Lino Zadravec / Luka Grubić i 11. David Igrec / Zlatko Veber (MČ/OS). U konkurenciji ženskih parova pobjedu je ostvario par Dora Dragčević  / Dora Drvodelić (MZ).Treće mjesto i brončanu medalju osvojila je članica BK Međimurje Ela Trstenjak sa Zagrepčankom Ingom Sadaić (ZM). Poredak ostalih članova BK Međimurje: 7. Emilija Talan / Karmela Vadlja i 8. Barbara Kancijan / Katja Siročić.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje