Povežite se s nama

Glazba

Elektronski zvuk povezuje klubove regije

Objavljeno:

- dana

Klubikon – nova glazbena platforma

Nekoliko je dana do početka nove glazbene platforme pod imenom Klubikon. Riječ je o okupljanju najboljih klubova u četiri zemlje regije u kojima se okupljanju poklonici elektronskog zvuka i scene.

Misija Klubikon započinje u velikom stilu i u probranom društvu. Iz beogradskog Tubea širi se preko zagrebačkog Miksera, Kluba i Sirupa, banjalučkog Inbox Culture Cluba, sarajevskog Kriteriona, osječkog Oxygenea, splitskog Kameleona, riječke Stereo Dvorane pa sve do ljubljanskog K4, zeničkog Room2, novogoričkog Marco Poloa te natrag do novosadske Tvrđave i beogradskog 20/44.

Želite li se pridružiti Klubikon turneji i osjetiti svježu party energiju, datumi koje morate zaokružiti na svome kalendaru su sljedeći:

5.4. Neon Dance powered by Klubikon @ The Tube, Beograd

5.4. CFSN XII Anny (2×12=24) & Klubikon Launch @ Mikser, Zagreb

11.4. Klubikon feat. Digital Seekers @ Inbox Culture Club, Banja Luka

18.4. Gluhi Disko pres. Klubikon @ Kriterion, Sarajevo

19.4. O2 Underground pres. Klubikon @ Club Oxygene, Osijek

26.4. Klubikon feat. Miss Soulfly @ Kameleon, Split

26.4. Klubikon feat. Ewox & Tamarinsky + guests @ 20/44, Beograd

26.4. Klubikon feat. Control Music @ Room2, Zenica

30.4. Innocent Music Showcase pres. Klubikon w/ Hector (Desolat) @ K4, Ljubljana

30.4. Klubikon feat. Damir Hoffman & guests @ Marco Polo, Nova Gorica

9.5. Long Play pres. Dapayk Solo live, powered by Klubikon @ Sirup, Zagreb

17.5. Fantasy in association w/ Klubikon @ Atelje Borisa Vasiljevića, Novi Sad

30.5. Black Light ‘Klubikon Launch’ @ Klub, Zagreb

Klubikon ima još mnogo toga za reći i  žarko želi da mu se pridružite na njegovom putovanju, stoga – stay tuned!

Izvor: Getit
Foto:

Glazba

Jazz/fusion kvintet Buzzers na Maloj sceni “Vinko Lisjak” u Čakovcu 28. veljače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

buzzers

U sklopu jazz srijede na Maloj sceni “Vinko Lisjak” u Čakovcu će 28. veljače s početkom u 20 sati nastupiti jazz kvintet Buzzers.

Sastav je osnovan 2017. godine kako bi promovirao autorske skladbe u izvedbi svojih članova. Stilski, radi se o fusionu, grooveu, odnosno jazzu. Osim autorskih stvari, bend izvodi i fusion/jazz standarde i covere skladatelja i jazz izvođača kao što su Chick Corea, Herbie Hancock, Grover Washington, Roy Hargrove i drugi. Dosad su snimili tri promotivna video spota za svoje pjesme.

Članovi su Gordan Perši (saksofon), Marko Prepelić (truba, gitara), Petar Prepelić (bas), Miodrag Paravinja (klavijature) te Goran Vidović (bubnjevi). Cijena ulaznica je 30 kuna.

Nastavite čitati

Glazba

Čakovečki Big Band: Stvaramo gustu muzikalnu atmosferu i tjeramo na pokret!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Big Band

Priča čakovečkog Big Banda počinje sad već daleke 1995. godine. Veoma brzo su se afirmirali kvalitetom te su postali jedan od vodećih orkestara te vrste u Međimurju i okolici.

Prvi voditelj Big Banda bio je Ladislav Varga, inače ravnatelj Centra za kulturu Čakovec, na čiji poticaj je orkestar i formiran. Osim njega, dirigentskom palicom upravljali su i Antun Horvat, Filip Horvat te Mario Jagec koji ovaj glazbeni sastav vodi i danas.

Nastupali su na mnogim prominentnim festivalima na domaćem i inozemnom terenu. Neki od njih su Proljetni jazz-fair u Zagrebu, Tradicionalni jazz u Varaždinu, Expo-Virovitica i Lent-Maribor. Surađivali su s Boškom Petrovićem, Vlatkom Stefanovskim, Sašom Nestorovićem, Zdenkom Kovačiček, Primožom Grašičem, Stjepanom Jimmyjem Stanićom, Ratkom Divjakom i drugima. Orkestar se sastoji od profesionalnih glazbenika, ali i amatera drugih struka, studenata i učenika.

Dosad su snimili 3 nosača zvuka, a o sastavu je snimljeno i nekoliko emisija, odnosno priloga HRT-a. Neki od sadašnjih i bivših članova već su se potvrdili kao vrhunski glazbenici, dok su neki na dobrom putu da to učine. Spomenimo Roberta Polgara, Roberta Jambrošića te Abela i Maaseja Kovačevića, imena dobro poznata ljubiteljima jazza na ovim prostorima.

Članica i tajnica Big Banda, Melani Počekaj, na slici sa bratom Markom

Članica i tajnica orkestra Melani Počekaj u njemu svira bass gitaru i odnedavno kontrabas.

-Konačno se ostvarujem kao glazbenik u žanru koji sam dugo žudjela svirati ozbiljnije i javno. Izrazito sam sretna, jer se u Big Bandu okuplja ekipa koja se stalno međusobno podučava, tako da nema razloga za „strah“ od dolaska zainteresiranih koji možda osjećaju da nisu „na razini“.

Na pitanje o omiljenoj skladbi koju izvodi Big Band, Melani spremno odgovara.

-Omiljena stvar mi je „Midnight Walk“ našeg gitarista Vedrana Peharde u aranžmanu voditelja orkestra Marija Jageca.

Big Band

Orkestar probe održava u čakovečkom Pastoralnom centru (Srednja škola Čakovec)

Big Band probe održava svakog utorka u Pastoralnom centru u Čakovcu (Srednja škola Čakovec) od 20 sati. Pozivaju zainteresirane da se im pridruže i daju svoj doprinos tkanju glazbenih niti. Možete im se javiti osobno u navedenom terminu proba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje