Povežite se s nama

Život i društvo

Elektrostrojarska škola u projektu koji potiče poduzetništvo i zaštitu okoliša

Objavljeno:

- dana

ŠKOLA KOJA ZNA DO NOVCA IZ EU

Elektrostrojarska škola Varaždin sudjelovati će kao škola partner, zajedno sa školama iz Rumunjske (nositelji), Turske, Engleske, Italije i Grčke u provedbi novoodobreng projekta koji nosi naslov Osnivanje eko trening poduzeća. 

Riječ je o projektu koji je financiran sredstvima iz Erasmus+ programa, a za čiju je izvedbu planiran iznos od 45 840 €.

Učenici će učiti i što je to poslovni rizik

Temeljni cilj projekta je oblikovanje i jačanje društvenog i građanskog ponašanja s naglaskom na zaštitu i brigu za okoliš. Tijekom provođenja projekta, učenici i njihovi nastavnici upoznati će se s osnovnim pojmovima poduzetništva, izradom poslovnih planova, načinima kako preuzeti rizik u poduzećima koja posluju vodeći računa o ekologiji i očuvanju okoliša.

Svrha provođenja projekta je poticanje timskog rada kod učenika i profesora, korištenje novih tehnologija i sudjelovanje na radionicama čime će se ojačati svijest o zaštiti okoliša.

Elektrostrojarska škola trenutno sudjeluje u 6 Europskih Erasmus+ projekata u kojima će na razmjene (mobilnosti) biti uključeni učenici i nastavnici.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Barbara Antolić Vupora: Pokušao me silovati vozač hitne kada sam bila studentica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na SDP-ovoj konferenciji za medije na temu “Zaštitimo žene žrtve nasilja!” Barbara Antolić Vupora, saborska zastupnica i predsjednica SDP-a Varaždinske županije, otkrila je i vlastito mučno iskustvo koje je doživjela u vozilu hitne pomoći.

Barbara Antolić Vupora rekla je nakon konferencije za N1, kako o tom mučnom, strašnom iskustvu dosad nije nikome govorila.

– Kao mnoge žene, i ja sam bila žrtva kaznenog djela, kao studentica, prije oko 35 godina. Nikad nisam o tome govorila čak ni obitelji. Tad sam kao studentica bila na putu do bolnice u vozilu Hitne pomoći. Vozač je došao i pokušao me silovati, bila sam u polusvjesnom stanju i obranila sam se. Kad je vidio da neće uspjeti, odustao je i završila sam u bolnici, a nije mi palo na pamet to tad reći, ni bolnici ni doktoru, nikome – rekla je Antolić Vupora.

Objasnila je da je iznijela svoja iskustva jer želi potaknuti na što jaču zakonsku zaštitu žrtava.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sveučilište Sjever: u subotu online gostovanje ministra Gordana Grlića Radmana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sveučilište Sjever

U organizaciji Sveučilišta Sjever, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman održat će u subotu, 30. siječnja, od 12 do 13 sati online predavanje na temu hrvatske vanjske politike.

Kao jedan od najiskusnijih hrvatskih diplomata govorit će i o izazovima diplomatske profesije.

Predavanje će biti održano u sklopu kolegija „Suvremena vanjska politika i diplomatski protokoli“ na Odjelu komunikologije, medija i novinarstva, na platformi Google Meet na poveznici dostupnoj klikom na OVDJE.

Pozvani su svi studenti i zainteresirana javnost.

Nastavite čitati