Povežite se s nama

Događanja

Elektrostrojarskoj školi za novi projekt CENT novci iz IPA programa

Objavljeno:

- dana

TKO ZNA, ZNA: ŠKOLA KOJA ZNA DO NOVCA IZ EUROPE

U varaždinskoj Elektrostrojarskoj školi danas je održano predstavljanje novog projekta Centar izvrsnosti za nove tehnologije (CENT).

Jedna od najbrojnijih varaždinskih srednjih škola prijavila se na natječaj “Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva”, te joj je odobren IPA projekt Centra izvrsnosti za nove tehnologije (CENT) ukupne vrijednosti 224.399 eura.

Stvoriti uvjete za novi Centar izvrsnosti

Glavni cilj ovog projekta je unaprijediti stručne, organizacijske i materijalne kapacitete škole kako bi se stvorili uvjeti za rad novog Centra izvrsnosti za nove tehnologije.

Puno je energije uloženo u ovaj projekt i nadam se da će on imati svoju održivost, istaknuo je ravnatelj Igor Kos.

– Ovo je logičan slijed onoga što smo dosad radili na školi. Naime, na Elektrostrojarskoj školi već djeluju dva Centra izvrsnosti, za fiziku i hrvatski jezik koji financira Varaždinska županija, a kroz novi, veliki projekt želja nam je nabaviti opremu i educirati profesore koji će raditi s našim, ali i učenicima iz drugih osnovnih i srednjih škola, odnosno stvoriti uvjete za rad novog Centra izvrsnosti. Puno je energije i truda uloženo u ovaj projekt i nadam se da će on imati svoju održivost – rekao je ravnatelj varaždinske Elektrostrojarske škole Igor Kos.

U novom, velikom projektu partneri Elektrostrojarskoj školi, koja je nositelj, su Fakultet organizacije i informatike i Tehnička škola “Nikola Tesla” iz Vukovara, koja, prema riječima ravnatelja Kosa, nije odabrana slučajno.

– Riječ je o prijateljskoj školi i voljeli bismo da kroz našu zajedničku suradnju i rad na ovom projektu zanimanje tehničar za mehatroniku, koje postoji u našoj školi, uskoro zaživi i u Vukovaru – rekao je Kos koji je na predstavljanju projekta istaknuo i kako Hrvatska, nažalost, još uvijek premalo koristi novce iz EU IPA programa.

– Novaca ima jako puno, ali da bismo ga iskoristili moramo se svi međusobno povezati, škole, Županija i Grad – istaknuo je Kos.

Na predstavljanju novog projekta danas su u Elektrostrojarskoj školi bili zamjenici župana Varaždinske županije Milan Pavleković i Blanka Glavica-Ječmenica, zamjenica pročelnika za društvene djelatnosti Grada Varaždina Karmen Trubić, pročelnica varaždinske područne službe  Zavoda za zapošljavanje Jasenka Hutinski, te predstavnici obrtničke i gospodarske komore.

Izvor:
Foto: Siniša Sović

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje