Povežite se s nama

Život i društvo

Elena Biškup iz Gospodarske škole osvojila drugo mjesto na natjecanju Europa u školi

Objavljeno:

- dana

Uspjeh

Učenica 3.h razreda Gospodarske škole Varaždin Elena Biškup u sklopu natjecanja Europa u školi, koji organizira Europski pokret Hrvatska već 23. put, osvojila je drugo mjesto u dobnoj skupini 3 i 4 razreda srednjih škola sa svojim esejom na temu „Jedinstvo  Europe – san nekolicine i nada za mnoge“.

Mentor učenice bio je Tomislav Vusić, diplomirani teolog predavač katoličkog vjeronauka na Gospodarskoj školi Varaždin. 

Dodjela nagrada bila je organizirana u Europskom domu u Zagrebu u nazočnosti predstavnika Europskog pokreta, Ministarstva vanjskih i europskih poslova; Grada Zagreba; ministarstva obrazovanja i znanosti i Školske knjige, koja je bila glavni sponzor nagrada za sve nagrađene učenike iz cijele Hrvatske. 

Izvor:
Foto: Gospodarska škola

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat: neka vina na hrvatskom tržištu su voda i šećer, najčešće je to Rajnski rizling

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata provela je analizu vina, a rezultati su pokazali da je među vinima na tržištu čak sedam lažnjaka. Četiri lažna vina su s Kosova, dva iz Hrvatske i jedno iz BiH.

Prošli tjedan stigli su i rezultati analize iz laboratorija; od 84 uzorka, sedam vina patvoreno je dodavanjem vode i šećera čije porijeklo nije grožđe, piše rtl.hr.

– Od pet vina iz trećih zemlja, kod kojih je analiza službenog uzorka pokazala da se radi o patvorenim vinima, četiri vina su označena nazivom sorata vinove loze, i to dva su označena kao “Rajnski rizling”, jedno kao “Graševina”, jedno kao “Vranac” – daju detalje iz Inspektorata.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje