Povežite se s nama

Sport

Enesu Garinoviću pojedinačno srebro, te ekipna bronca na Trofeju Beograda

Objavljeno:

- dana

KARATE

Član seniorske karate reprezentacije Hrvatske i najbolji sportaš grada Varaždina za prošlu godinu, Enes Garibović, potvrdio je odličnu formu uoči Svjetskog prvenstva u karateu, koje će se krajem ovog mjeseca održati u austrijskom Linzu. Kao član seniorske reprezentacije, na vrlo jakom međunarodnom turniru u Beogradu, osvojio je pojedinačno srebrnu medalju te ekipno brončanu medalju.

 

 

U pojedinačnoj konkurenciji Enes je, nakon tri pobjede u eliminacijama, stigao do finala u kategoriji seniora do 75 kg gdje je bolji bio Nemanja Brašanac iz Crne Gore. Uz Enesa, u pojedinačnoj konkurenciji odlične rezultate ostvarili su i drugi članovi reprezentacije. Osvojeno je još pet medalja, po dva zlata i srebra te jedna bronca.

U ekipnoj konkurenciji, s dvije pobjede i jednim porazom, Hrvatska muška seniorska reprezentacija osvojila je brončano odličje. U sastavu ekipe bili su: Anđelo Kvesić, Zvonimir Živković, Ivan Kvesić, Enes Garibović i Ivan Martinac.

Hrvatsku mušku seniorsku reprezentaciju vodio je izbornik reprezentacije Hrvatske i trener Karate kluba Varaždin Esad Garibović.

 

Pred seniorskom reprezentacijom sam je završetak priprema za spomenuto Svjetsko prvenstvo u Linzu. Inače, Trofej Beograda okupio je prvog dana natjecanja 600-tinjak karatistica i karatista iz stotinjak klubova odnosno nacionalnih karate saveza.

Izvor:
Foto:

Sport

FOTO U Varaždinu održano veliko međunarodno natjecanje u CrossFitu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga za promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja „Active Vita“ u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Varaždina i ove godine organizirala je veliko međunarodno natjecanje u CrossFit®-u – Varaždin Throwdown 2023 koje se održalo 3. i 4. lipnja na vanjskim terenima sportskog centra Graberje.

Natjecanje Varaždin Throwdown se kontinuirano održava u Varaždinu već proteklih 9 godina te se etabliralo u regiji kao jedno od najkvalitetnijih i najvećih CrossFit® natjecanja koje svake godine okuplja veliki broj sportaša, trenera i zaljubljenika u CrossFit iz Hrvatske i cijele regije.

I ove se godine stiglo je osamdesetak natjecatelja i natjecateljica iz pet zemalja koji su se kroz dva dana atraktivnog natjecanja borili za postolje i titulu „Fittest in Varaždin“ u Elitnoj i Open kategoriji.

U elitnoj kategoriji najbolji je bio Armin Streibl iz Austrije, a na drugom i trećem mjestu bili su natjecatelji iz Slovenije, Tilen Hvasti i Aljaž Petrič. U Open kategoriji najbolje natjecateljice bile su Anna Osvald iz Mađarske te Hana Molan i Lana Pluško iz Slovenije, a natjecatelji Peter Szita iz Mađarske, Sergij Potočnik iz Slovenije i Ivan Pavlić iz Hrvatske.

Nastavite čitati

Sport

Janko Kišak osvojio dva zlata na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Atletičarke i atletičari Slobode nastupili su proteklog vikenda na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore (U-18) u Karlovcu.

Prvog dana natjecanja Nikola Pošta osvojio je 2. mjesto na 100 metara s vremenom 11.13, dok je Janko Kišak bio zlatni na 100 m s preponama s vremenom 13.86.

Idući dan Kišak je osvojio zlato i na 400 m s preponama. Pobjednički rezultat iznosi 55.21 sekundu, što je i više nego dobar rezultat s obzirom da je Jankova primarna disciplina 100 m prepone.

Do brončanih medalja stigli su te Helena Posavec i Nikola Pošta. Posavec na 400 m s preponama s vremenom 1:05.83, a Pošta na 200 m.

Vrlo blizu medalje je bila i Iva Kostanjevec. Ona je završila četvrta u bacanju kugle s osobnim rekordom 12.27 m. Dodajmo da je u skoku u dalj Stella Jurak osvojila 15. mjesto s preskočenih 5.07 metara.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje