Kako je moguće da se županova savjetnica sa svojim Reformistima opušta na suncu i pijesku, dok se cijela Hrvatska i žitelji Varaždinske županije bore s epidemijom koronavirusa? – ovo je samo jedno od pitanja koje su redakciji Regionalnog tjednika ovih dana uputili čitatelji koji ne znaju što im donosi sutra.

Stoga smo pokušali doznati jesu li u pravu oni koji već danima tvrde kako je sramotno da pojedine javne osobe radije stave „dupe na sunce“, umjesto, da kad je najteže, budu na svojim funkcijama i pomažu onima koji su im dali glas na lokalnim izborima.

Naime, iz više izvora, pa i onih bliskih Varaždinskoj županiji i Županijskoj upravi za ceste, doznali smo da županova savjetnica i predsjednica Županijske organizacije Reformista nije sama ljetovala.

S njom je na dvotjednom putovanju bio suprug, Mario Martinčević, zaposlenik Doma zdravlja. Podsjećamo, ravnatelje ovih ustanova, a posredno i ostale zaposlenike, danas je u množini žestoko“ ribao“ ministar Beroš jer „nisu nabavili zaštitnu opremu iako im je davno rečeno …“.

Osim ovo dvoje supružnika, epidemija korona virusa nije bila dovoljan razlog da zajedničko ljetovanje u egzotičnim krajevima otkažu Darko Detelj, gradski vijećnik iz redova Reformista, ali i Nenad Koščak, zaposlenik ŽUC-a.

Na naše pitanje gdje su svi oni bili zadnja dva tjedna kad je „grmilo“, iz Varaždinske županije je stigao nemušt odgovor, kojeg u nastavku donosimo u cijelosti:

Za sve informacije o vremenu korištenja godišnjeg odmora osoba koje navodite izvolite se obratiti tim osobama.

Župan Čačić izdao je naredbu da svi zaposlenici Varaždinske županije moraju iskoristiti dane godišnjeg odmora kojeg nisu iskoristili iz 2019. u ožujku i travnju, pa u tom smislu i izbivanje savjetnice župana od 10. ožujka bez obzira što ona nije zaposlena u Varaždinskoj županiji je u skladu s izdanim uputstvom.

Nadam se da su svi građani, uključivo i novinare Regionalnog tjednika, svjesni činjenice da ovaj period koji je iza nas nije ni blizu vrha krize i opasnosti s kojima se suočavamo pa tako zbog toga ovakve mjere koje je poduzeo župan Čačić uključivši i sve druge institucije povezane s Varaždinskom županijom nužne jer će nam u trenutku potencijalnog brzog porasta broja zaraženih svaki čovjek biti potreban.

Gdje zaposlenici Županije i drugih institucija provode svoj godišnji odmor plaćajući ga svojim novcem nije predmet interesa poslodavca ali zdrava pamet veli da ako je riječ o turističkom angažmanu kojeg navodite da je njega nužno rezervirati mjesecima unaprijed, dakle puno prije bilokakve naznake ove krize.

Ni jedan zaposlenik Varaždinske županije nije i ne boravi službeno izvan RH u proteklih 20 dana, a ako bude potrebno naravno da će bez obzira na opasnosti kojima bi se mogli izložiti i na sve mjere predostrožnosti dobiti takav nalog.

Komentari

Komentara