Povežite se s nama

Međimurje

Ervin Vičević: “U Općini Selnica nastavljamo s projektima sanacije prometnica i društvenih domova”

Objavljeno:

- dana

Općina Selnica pokrenula je investicijski ciklus koji će u mnogim stvarima podići razinu kvalitete života mještana.

Protekla 2017. godina bila je jedna od uspješniji u općinskoj povijesti, što je potvrdio i načelnik Ervin Vičević.

Dječji vrtić

– Možemo biti itekako zadovoljni učinjenim prošle godine. Uspjeli smo, između ostaloga, asfaltirati novi kilometar ceste, u čemu nam je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pomoglo s iznosom od 600 tisuća kuna. Započeli smo i prvu faza sanacije zgrade Stare škole, odnosno selničkoga Društvenog doma. Također smo završili Dom u Praporčanu, a ove godine planiramo do kraja sanirati i Dom u Merhatovcu – rekao je načelnik Vičević.

Kroz Mjeru 7.4. ruralnog razvoja Općina Selnica planira riješiti nedostatak prostora u Dječjem vrtiću

U naselju Zebanec je prostor Društvenog doma iznajmljen te se u njemu nalazi Dječji vrtić. To je bilo nužno napraviti s obzirom na to da Općina ima problema s nedostatkom vrtićkog prostora.

– Vjerujem da će se i taj problem uskoro riješiti. Naime, očekujemo otvaranje Mjere 7.4. ruralnog razvoja za projekte vezane uz dječje vrtiće i društvene domove. Kandidirali smo projekt Dječjeg vrtića, dok je Vatrogasno društvo prijavilo projekt novoga Vatrogasnog doma. Postoji velika mogućnost da nam prođu oba projekta – istaknuo je selnički načelnik.
Na području Općine započeti su i neki novi projekti, poput izgradnje kampa na selničkom ribnjaku, čime će se iskoristiti turistički potencijali same Općine, ali i tog dijela Međimuja.
– Možemo biti zadovoljni i činjenicom da su nam za ovu godinu već odobreni projekt i novac iz europskog fonda koji će se iskoristiti za sanaciju ceste u Bukovcu. Posao je vrijedan oko dva milijuna kuna, a njime ćemo riješiti problem star više od 30 godina. Riječ je o 1,7 kilometara ceste koja će dobiti asfalt.

Upravo je stanje cesta jedan od najvećih problema s kojima se suočava Selnica. U Općini je čak 105 kilometara nerazvrstanih cesta, od kojih puno još nije asfaltirano. One asfaltirane su pak u takvom stanju da traže sanaciju.

Prometnice

– Samo u Gornjem Zebancu imamo potez od čak dva kilometara koji će trebati asfaltirati. Ako znate da je cijena asfaltiranja 100 metara ceste oko 70 tisuća kuna, jasno je koliko komunalni zahvati ovakve vrste opterećuju općinske proračune – kaže Vičević. Zato se redovito prate natječaji ministarstava, EU fondova, domaćih institucija i agencija.

– Prijavljujemo projekte gdje god nam se ukaže prilika. Jedino tako možemo realizirati velike i skupe projekte. Povezujemo se sa susjednim općinama i Gradom Murskim Središćem. Suradnjom se znatno lakše realiziraju ideje i projekti. Nama je Grad Mursko Središće prvi susjed i normalno je da blisko surađujemo. Imamo prijateljski odnos koji neprestano razvijamo te smo često partneri u različitim projektima. Suradnju produbljuju i naše udruge kroz organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama i priredbama – zaključio je načelnik Ervin Vičević.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje