Povežite se s nama

Život i društvo

EU sredstva nadohvat ruke

Objavljeno:

- dana

VRIJEDNO

U Županijskoj palači Varaždinske županije, u organizaciji Agencije za razvoj Varaždinske županije održan je drugi Info dan: EU sredstva nadohvat ruke u sklopu projekta “Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova”.

Ovom informativno-edukativnom aktivnošću ujedno je i obilježen drugi dan Europskog tjedna u suradnji s Varaždinskom županijom.

Vrijednost

Projekt “Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova” AZRA-i je odobren u okviru Poziva na iskaz interesa regionalnim koordinatorima za dodjelu bespovratnih sredstava iz prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.421.576,59 kuna, od čega je 1.208.340,10 kuna bespovratnih sredstava, što predstavlja 85 posto ukupne vrijednosti projekta. Drugi Info dan je organiziran kako bi se sudionicima, predstavnicima javnopravnih tijela s područja Varaždinske županije, predstavile sve mogućnosti korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova te ih detaljnije upoznalo s procesom upravljanja projektnim ciklusom koji podrazumijeva poznavanje pravila popunjavanja projektne prijavnice i pripremu proračuna projekta. Predstavljeni su i aktualni natječaji i najave natječaja ESI fondova te se sudionike detaljnije upoznalo na koji način mogu samostalno što lakše doći do odgovarajućeg natječaja za njihovu projektnu ideju.
U uvodnom izlaganju o samom projektu predstavnici AZRA-e pojasnili su da su AZRA-i kao regionalnom koordinatoru dodijeljena sredstva za pružanje pomoći javnopravnim tijelima s područja Varaždinske županije kako bi se poboljšali kapaciteti tih tijela za pripremu i provedbu projekata koji su prihvatljivi za financiranje iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Direktor AZRA-e Krunoslav Lukačić istaknuo je da je ovaj drugi Informativni dan tematski nastavak prvog Info dana koji je održan u listopadu prošle godine te ujedno podsjetio prisutne na mogućnost prijave na Poziv za javnopravna tijela koja se mogu javiti sa svojom projektnom idejom i od AZRA – e dobiti potpuno besplatnu podršku bilo u pripremi i/ili provedbi projekta. Sukladno tome, javnopravnim tijelima u sklopu projekta od 1. listopada 2016. do 31. prosinca 2018. godine stoji na raspolaganju pet stručnjaka AZRA-e koji će im pomoći u razvoju i unapređenju apsorpcijskih kapaciteta za privlačenje i korištenje sredstava iz europskih i strukturnih fondova.

PRILIKA

Mogućnost prijave na Poziv za javnopravna tijela koja se mogu javiti AZRA-i sa svojom projektnom idejom.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat: neka vina na hrvatskom tržištu su voda i šećer, najčešće je to Rajnski rizling

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata provela je analizu vina, a rezultati su pokazali da je među vinima na tržištu čak sedam lažnjaka. Četiri lažna vina su s Kosova, dva iz Hrvatske i jedno iz BiH.

Prošli tjedan stigli su i rezultati analize iz laboratorija; od 84 uzorka, sedam vina patvoreno je dodavanjem vode i šećera čije porijeklo nije grožđe, piše rtl.hr.

– Od pet vina iz trećih zemlja, kod kojih je analiza službenog uzorka pokazala da se radi o patvorenim vinima, četiri vina su označena nazivom sorata vinove loze, i to dva su označena kao “Rajnski rizling”, jedno kao “Graševina”, jedno kao “Vranac” – daju detalje iz Inspektorata.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje