Povežite se s nama

Život i društvo

Euharistijsko klanjanje u Župi uskrsnuća Isusova Kučan Marof

Objavljeno:

- dana

U utorak, 14. rujna, godišnje je euharistijsko klanjanje u Župi uskrsnuća Isusova Kučan Marof.
Svete mise toga dana bit će u 10 i središnje slavlje u 19 sati koje će predslaviti vlč. Leonardo Šardi, povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije i župnik Župe sv. Josipa na Banfici.

Euharistijska pobožnost pred Presvetim Oltarskim Sakramentom bit će od 11 do 18.30 sati.

Samoj svetkovini prethodit će trodnevna duhovna priprava koju će predvoditi fra Goran Malenica, gvardijan franjevačkog samostana u Varaždinu.

Sva tri dana program trodnevnice započinje u 18.30 sati molitvom Gospine krunice nakon koje slijedi sveta misa, a potom, prvog dana trodnevnice, euharistijsko klanjanje, drugog dana molitva Večernje iz časoslova, dok će posljednjeg dana trodnevnice nakon mise biti kalnjanje svetom križu.

– S radošću pozivamo i vjernike susjednih župa da nam se pridruže i duhovno obogate i osnaže nakon teških mjeseci koji su iza nas – poručuju iz Župe uskrsnuća Isusova u Kučan Marofu.

Život i društvo

Igračke iz Vinice otišle bolesnoj djeci u KBC-u Zagreb

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dječji vrtić Vinica je u suradnji s roditeljima, na inicijativu gospođe Matijašec, majke djevojčice oboljele od spinalne mišićne atrofije, polaznice vrtića organizirao prikupljanje igračaka za KBC Zagreb.

“Igračkom do dječjeg osmjeha” je projekt koji traje već neko vrijeme i pokazalo je pozitivne rezultate. Dolaskom u bolnicu dijete bira doniranu igračku koja mu umanjuje prisutan stres i barem nakratko usreći dijete.

Ovim projektom igračke su izmamile osmjeh na mnoga dječja lica, zahvaljujući voditeljici projekta Bernardici Pavić Pračić.

Ovo je pravi primjer da onaj koji ima ljubavi u sebi ima uvijek nešto za darovati, a roditelji djece polaznika vrtića Vinica to su pokazali svojim djelima. Cilj ove hvalevrijedne akcije bio je potaknuti djecu na darivanje, osvijestiti kod njih važnost pomaganja jedni drugima, te razvijati empatiju.

– Zahvaljujemo svima koji su se na bilo koji način uključili u akciju, a za prijevoz do Zagreba hvala gospodinu Božidaru Šipek. Svaki izmamljen dječji osmjeh naš je uspjeh – poruka je organizatora.

Nastavite čitati

Život i društvo

Akcija “Alkohol” za vikend na području Varaždina i Novog Marofa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Tijekom noći s petka na subotu, 28./29. siječnja, provodit će se operativna akcija „Alkohol“ na području Policijske postaje Novi Marof, a tijekom noći sa subote na nedjelju, 29./30. siječnja, na području Postaje prometne policije Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje