Povežite se s nama

U fokusu

Europska agencija za lijekove odobrila je Pfizerovo cjepivo za EU

cijepljenje cjepivo

Objavljeno:

- dana

Nakon sastanka u Amsterdamu, Europska agencija za lijekove odobrila je Pfizerovo cjepivo za korištenje u Europi.

Rečeno je da su stručnjaci agencije od početka krenuli u dijalog s drugim stručnjacima te kako se evaluacija cjepiva radila još od listopada, objavio je telegram.hr.

– Tvrtke su zahtjev za odobrenje predale 1. prosinca, a naše agencije su odradile velike napore i samo u par mjeseci smo odradili posao za koji inače treba godina dana – rečeno je na konferenciji za medije.

– Valja naglasiti kako nam je prioritet sigurnost europskih građana. Bilo je raznih zahtjeva, pa i onih za ubrzanjem, ali mi smo se držali čvrstih dokaza i zaključili smo da cjepivo zadovoljava sve farmaceutske standarde – rekla je prva govornica koja je dodala kako će se nastaviti analizirati podaci o cjepivu.

U fokusu

Nazvao hitnu i lagao da je član obitelji jako bolestan, stigla mu optužnica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

hitna pomoć

Mladića se tereti za kazneno djelo lažne uzbune, a zbog toga je Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo optužnicu.

– Optužnicom se okrivljenog 22-godišnjaka tereti da je 2. lipnja 2022. u mjestu kraj Čakovca, mobitelom nazvao zavod za hitnu medicinu i rekao kako je član njegove obitelji u jako lošem zdravstvenom stanju iako to uopće nije bila istina, nakon čega je liječnička ekipa zavoda za hitnu medicinu poduzela intervenciju i pristupila na dojavljeno mjesto događaja radi pružanja hitne medicinske pomoći – objašnjavaju u DORH-u.

Nastavite čitati

U fokusu

Grad Varaždin sufinancira troškove odvoza otpada, evo koji su uvjeti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je Javni poziv za dodjelu prava na sufinanciranje dijela iznosa cijene po računima za javnu uslugu prikupljanja komunalnog otpada.

Poziv se odnosi na troškove za razdoblje od lipnja do prosinca ove godine, a zahtjeve mogu podnijeti građani iz svih socijalno ugroženih skupina. Detalji poziva objavljeni su na gradskim mrežnim stranicama.

Prijava za potporu podnosi se na jedan od tri načina: ispunjavanjem online obrasca, pisanim putem (osobno ili putem pošte) na adresu: Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12, Varaždin, uz prilaganje potrebne dokumentacije, ili slanjem skeniranog zahtjeva s popratnom dokumentacijom na e-mail: [email protected].

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje