Povežite se s nama

Sport

Europski tjedan sporta u Lepoglavi

Objavljeno:

- dana

REKREACIJA

Lepoglava, Europski grad sporta 2015. godine, nizom će sportskih i rekreacijskih manifestacija obilježiti Europski tjedan sporta, inicijativu koju je pokrenula Europska komisija kako bi potaknula tjelesnu aktivnost građana te svijest o zdravom načinu života.

 

– Od 7. do 13. rujna po prvi puta će se u europskim gradovima obilježiti Europski tjedan sporta (EWoS). Inicijativu je pokrenula Europska komisija kako bi  istaknula važnost bavljenja sportom i tjelesnom aktivnošću. U okviru obilježavanja Europskog tjedna sporta, TAFISA i ACES Europe razvili su koncept „Budi aktivan“ (#BeActive Challenge), koji uključuje dva programa – jedan je osmišljen posebno za djecu  (#BeActive Kids Chellenge), a drugi je posvećen osnovnoj i univerzalnoj tjelesnoj aktivnosti – hodanju, odnosno pješačenju (#BeActive Walk Challenge) – naglasio je Damir Kužir, tajnik Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave.

Lepoglava, Europski grad sporta 2015., prihvatio je izazov te će povodom obilježavanja Europskog tjedna sporta i Hrvatskog olimpijskog dana organizirati sportsko – rekreativnu manifestaciju od 9. do 12. rujna.

U sklopu programa Be Active u Lepoglavi će tako biti organizirane i dvije velike sportske priredbe namijenjene djeci i rekreativcima, a sportski klubovi i sportske udruge organizirat će i posebne besplatne programe za građane.

Program Be Active Kids, namijenjen popularizaciji sporta među djecom i mladima, ponudit će sportske programe u osnovnim školama na području Grada Lepoglave, dok će središnje događanje biti organizirano u subotu, 12. rujna, na kojem se očekuje više stotina sportaša, djece i rekreativaca. Za njih će biti organizirane sportske igre te demonstracija sportova, a lepoglavskim mališanima tom će se prigodom pridružiti i gost – olimpijac.

U subotu će u Lepoglavi biti organizirana i priredba Be Active Walk, tijekom koje će građani – rekreativci imati prigodu hodati stazom dugom 6 kilometara u okolici Lepoglave.

Partneri priredbe kojom će u Europskom gradu sporta obilježiti i Hrvatski olimpijski dan su – Grad Lepoglava, Hrvatski olimpijski odbor, Zajednica športskih udruga grada Lepoglave, koja okuplja 19 sportskih udruga, lepoglavski TKIC, Ministarstvo unutarnjih poslova, Nezavisna udruga mladih, Udruga umirovljenika Lepoglava, lepoglavski dječji vrtići te osnovne škole iz Lepoglave, Kamenice i Višnjice.  

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje