Povežite se s nama

Život i društvo

Europskom gradu sporta sve pohvale

Objavljeno:

- dana

MEĐUNARODNA SURADNJA

– Lepoglava je izvrstan dokaz kako se Europa dokazuje u malim sredinama – istaknuo je Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu, čestitavši u Bruxellesu izaslanstvu Lepoglave na tituli Europski grad sporta 2015. godine.

Svečanost dodjele ove laskave titule Lepoglavi pružila je prigodu lepoglavskom gradonačelniku Marijanu Škvariću i izaslanstvu Grada, u kojem su bili i predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček te zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, za susret ne samo s predstavnicima drugih gradova kojima je ACES Europe dodijelio naslov – Europski grad sporta, već i sa zastupnicima u Europskom parlamentu.
– Sport se danas sve više prepoznaje i kao važan čimbenik ukupnog razvoja cijele zajednice, a Lepoglavi se, zahvaljujući tituli Europskoga grada sporta, pruža mogućnost partnerskog sudjelovanja u mreži koju čini više od stotinu europskih gradova. Nastojat ćemo što bolje iskoristiti iskustva i znanje svojih novih partnera, ali i s njima podijeliti svoja iskustva u pripremi europskih projekata – poručio je lepoglavski gradonačelnik, podsjetivši pritom kako je Grad Lepoglava već realizirao 17 projekata koji su financirani iz fondova Europske unije, a pokrenuo je i tri nova na nacionalnoj razini – Centar izvrsnosti drvne industrije, Centar pavlina i Centar bioraznolikosti Zagorski bregi, čija ukupna vrijednost premašuje stotinu milijuna kuna.
Uz ove projekte u Europskom parlamentu predstavljen je i projekt Sportsko-rekreacijskog centra u Lepoglavi, ali i niz drugih, za čiju realizaciju Grad Lepoglava traži partnere u drugim članicama Europske unije.

 

Škvarić: Titula nam daje mogućnost partnerstva s više od 100 gradova iz EU

– Lepoglava je dokazala kako je grad koji je svojim znanjem i sposobnošću uspio ostvariti projekte koji višestruko premašuju gradski proračun. Projekti koje ste realizirali bili su test vaše sposobnosti i administrativnoga kapaciteta, stoga doista možete biti primjer dobre prakse i drugim hrvatskim gradovima – poručio je Jozo Radoš na prijemu za izaslanstvo Grada Lepoglave u Europskom parlamentu.
Na tituli Europski grad sporta te uspjesima koje je Grad Lepoglava ostvario u privlačenju sredstava iz fondova Europske unije, lepoglavskom su gradonačelniku čestitali i naši europarlamentarci – Andrej Plenković i Nino Jakovčić te Mario Nobilo, hrvatski veleposlanik u Belgiji.

Posjet Nogometnom klubu Ajax!

Projekt Sportsko-rekreacijskog centra u Lepoglavi, vrijedan gotovo 3 milijuna eura, izaslanstvo Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave predstavilo je i u Amsterdamu. Na sastanku s Hermanom Pinksterom, klupskim menadžerom Nogometnog kluba Ajax, kluba s jednom od najboljih nogometnih škola na svijetu, tajnik Zajednice sportskih udruga Damir Kužir i bivši predsjednik Zajednice Stjepan Ficko zatražili su podršku pri apliciranju projekta vezanih za razvoj sporta na fondove Europske unije.

Sastanak u sportskom kampu Ajaxa u Amsterdamu realiziran je zahvaljujući Robertu Muriću, nogometašu amsterdamskih kopljanika, koji je karijeru započeo u Otvorenoj zabavnoj školi nogometa u Lepoglavi. Ovaj krilni napadač Ajaxa postao je tako ambasador lepoglavskog sporta.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

U gađanju glinenih meta pobijedili LD Fazan Maruševec i Josip Horvat

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Lovačkog saveza Varaždinske županije u subotu, 19. lipnja, na streljani domaćina LD Jareb iz Visokog održano je županijsko natjecanje u gađanju glinenih meta, discipline trap.

Snage su odmjerile ukupno 23 ekipe s po šest strijelaca, a najuspješniji u ekipnom poretku bili su strijelci iz LD Fazan Maruševec, koji su obranili naslov prošlogodišnjih pobjednika. Drugo mjesto nakon raspucavanja pripalo je ekipi domaćina LD Jareb Visoko, a treće mjesto osvojila je ekipa LD Šljuka iz Petrijanca.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnio Josip Horvat iz ekipe LD Jareb Visoko, drugo mjesto pripalo je Tomislavu Horvatu iz Srnjaka Ludbreg, a treće Siniši Greguru iz pobjedničke ekipe Fazana Maruševec.

Natjecanje je službeno otvorio načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković, a u nastavku natjecanju se pridružio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je najuspješnijim ekipama i pojedincima s načelnikom Općine podijelio pehare i medalje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na području Grada Varaždina provedena dezinsekcija komaraca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je jučer na svojoj internetskoj stranici objavio da su počeli borbu protiv komaraca.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije je od 16. do 18. lipnja proveo mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina.

Adulticidna dezinsekcija je suzbijanje letećih oblika komaraca na otvorenom prostoru.

Dezinsekcija je provedena sredstvom na bazi aktivne tvari: cipermetrin, tetrametrin, piperonil butoksid, a sukladno “Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih clankonozaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca čije je planirano, organizirano i sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od javnozdravstvene važnosti za Grad Varaždin u 2021. godini”, te sukladno Provedbenom planu provođenja preventivne i obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao posebne ODD mjere na području Grada Varaždina i prema Pravilniku o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!