Povežite se s nama

Život i društvo

Evo koliko su strojeva i soli osigurale zimske službe u Lepoglavi i Ivancu

Objavljeno:

- dana

Zimska služba Grada Lepoglave spremna je za nadolazeće zimsko razdoblje.

Potvrdila je to i obavljena smotra tehnike i ljudstva zimske službe tijekom koje je gradonačelnik Marijan Škvarić izrazio zadovoljstvo njenom tehničkom opremljenošću i obavljenim pripremama za nadolazeće razdoblje zimskog održavanja lokalnih cesta, nogostupa i javnih prostora.

– Obuhvat zimskog održavanja na području Grada Lepoglave podrazumijeva održavanje prohodnim 100 kilometara asfaltiranih lokalnih cesta, 22 kilometara nogostupa te 30.000 četvornih metara javnih površina. S obzirom na viđeno i prošlogodišnja iskustva uvjeren sam da će te svoj posao odraditi kvalitetno i na zadovoljstvo građana koje i ovom prigodom pozivam na suradnju i razumijevanje – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Poslove zimske službe Grad Lepoglava dodijelio je tvrtki Maček transporti iz Žarovnice koja će ih obavljati s 12 strojeva. Spremno je i 100 tona soli i više od 200 tona šljunka za posipavanje.
Na 15 lokacija na cijelom području Grada Lepoglave već su postavljene vreće s posipalima koja po potrebi mogu koristi građani.

Zimska služba s čišćenjem snijega započinjat će i prije nego što je propisima naloženo, a uoči najavljenih padalina izvršit će i posipavanje. I ovog će se puta poštivati prioriteti čišćenja prema kojima prednost imaju škole te zdravstvene i javne ustanove.

Bit će organizirano i dežurstvo tako da će građani moći kontaktirati zimsku službu na broj 098 471 091.

Ivanec

Komunalna tvrtka Ivkom d.d. pravodobno je izvršila sve pripreme za učinkovito funkcioniranje zimske službe u novoj sezoni.

Zimska služba operativno djeluje iz baze u Ivkomu i ima organizirano stalno 24-satno dežurstvo.

U prvom i drugom prioritetu čišćenja je više od 60 ulica, nogostupa, odvojaka i parkirališta u Ivancu, 12 parkirališta pod naplatom (za njih se troškovi podmiruju iz prihoda Parkinga) te oko 170 nerazvrstanih cesta i odvojaka u svim mjesnim odborima na području grada Ivanca.

Za posipavanje ulica trenutačno je osigurano 50 tona soli 150 tona agregata, a bude li potrebno, naručit će se i veće količine, poručuju iz Ivkoma d.d.

Čišćenje ulica i nerazvrstanih cesta i u ovoj sezoni obavljat će se prema definiranom planu prioriteta čišćenja.

Čišćenje ulica u Ivancu i na nerazvrstanim cestama izvan Ivanca (po mjesnim odborima), počinje kada je visina snijega na kolniku viša od 5 centimetara. Gotovo sve ceste svrstane su u prvi prioritet čišćenja što znači da vozila na praktički istovremeno izlaze na sve ceste na području grada.

Početak čišćenja snijega određuje ophodarska služba Ivkoma d.d.

Za borbu sa snijegom ove zime spremno je ukupno 20 vozila i radnih strojeva i to tri kamiona s ralicom i posipačem, četiri rovokopača, dva komunalna traktora s ralicom i frezom za snijeg, minibagerom te vozilom za posipavanje, a na raspolaganju je i vozilo za prijevoz radnika.

Također, za potrebe zimske službe na cijelom gradskom području, Ivkom je sa sedam podizvođača zaključio ugovore o uklanjanju snijega i leda s prometnica.

Njima je definirano da će se podizvođači u čišćenje snijega uključiti sa sedam traktora s ralicama i drugim radnim strojevima.

Sve navedeno trebalo bi biti dovoljno za osiguranje zadovoljavajuće razine zimske službe na prometnicama širom grada.

U proračunu Grada Ivanca je za te svrhe u zimskom razdoblju 2020./2021. osigurano 400.000 kuna.

Život i društvo

Dan državnosti provedite vozeći bicikl naseljima Općine Jalžabet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Ne znate kako provesti dolazeći praznik, Dan državnosti?

Udruga mladih Općine Jalžabet organizira prvu općinsku biciklijadu na Dan državnosti, 30. svibnja.

Biciklijadom će se povezati naselja Općine, sa startom kod društvenog doma u Jakopovcu, a završetkom kod društvenog doma u Novakovcu.

Za sve sudionie će biti osiguran obrok na cilju koji će pripremiti Lovačko društvo Trčka, a plaćanjem kotizacije od 30 kuna osigurana je majica i sudjelovanje u tomboli.

– Savjetujemo svim sudionicima da ponesu vodu, no ona će biti osigurana u svakom slučaju.
U slučaju lošeg vremena, pratite događaj na Facebooku, bit će te o svemu obavješteni – objasnili su iz Udruge mladih.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Na Fakultetu organizacije i informatike započeo je 11. Tjedan karijera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: FOI

Na Fakultetu organizacije i informatike danas je, 23. svibnja, započeo 11. Tjedan karijera – najveće karijerno događanje namijenjeno studentima FOI-ja.

Tjedan karijera izrastao je u respektabilan karijerni događaj od izuzetne važnosti za studente i poslodavce, za 11. Tjedan karijera na FOI-ju od 23. do 27. svibnja tražilo se mjesto više jer su studenti FOI-ja među najtraženijim kadrom na tržištu. Centar za podršku studentima i razvoj karijera FOI-ja (CPSRK FOI) će ujedno obilježiti 10 godina od osnutka te održavanja prvog Dana karijera.

Ovogodišnji Tjedan karijera održat će se tijekom cijelog tjedna, od ponedjeljka, 23. svibnja, do petka, 27. svibnja, te će na FOI dovesti rekordan broj poslodavaca – njih čak 70, a studentima omogućiti sudjelovanje na gotovo 40 radionica, 5 online pitcheva te Karijernom španciru svakog dana.

– Posljednjih 10 godina intenzivno smo radili na uključenju poslodavaca u naše studijske programe i do danas je suradnja kroz stručnu praksu i work based learning ostvarena s više od 1000 tvrtki – poručuju organizatori.

Studentima FOI-ja ovo će biti već drugi Tjedan karijera u nepunih godinu dana (prošli je održan u jesen 2021.), a novost je i ta da se studenti prijavljuju kroz do sada u Hrvatskoj jedinstvenu aplikaciju ‘CPSRKapp’, razvijenu ove akademske godine FOI-jevom ekspertizom, u kojoj svaki student FOI-ja kreira svoj ‘poslovni’ profil i u kojoj su sadržane sve nastavne i izvannastavne aktivnosti koje Fakultet u suradnji s poslodavcima održava.

Aplikacija je osmišljena kao ‘date site’ za studente i poslodavce, koji temeljem ostvarenih zajedničkih aktivnosti i kontakata međusobno ‘matchaju’, mogu se povezati te nastaviti poslovnu suradnju nakon studija, što predstavlja dodatan iskorak u ranom razvoju karijera FOI-jevih studenata.

– Studenti će imati prilike naučiti nova znanja i vještine, povezati tehnološka znanja i inovacije s poslovnim aspektima struke, a program je namijenjen studentima svih godina i smjerova FOI-ja. Uz već dobro poznate poslodavce s kojima FOI ostvaruje odličnu dugoročnu suradnju, radujemo se na FOI-ju ugostiti i neke nove poslodavce – poručuju iz FOI-ja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje