Mnogo reakcija na društvenim mrežama izazvala je vijesti o ludoj vožnji 19-godišnjeg slovenskog državljanina između Donjeg Vratna i Petrijanca.

>>Luda vožnja između Donjeg Vratna i Petrijanca: Slovenac jurio 222 na sat

On je osobnim automobilom mariborskih registracija, tamo gdje je dozvoljeno 90 km/h, jurio 222 na sat.

– Za navedeni prekršaj okrivljenom je izdan Obavezni prekršajni nalog, kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3000 kuna i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjesec – ističe PU varaždinska.

Naši čitatelji odmah su krenuli komentirati kolike su kazne za prebrzu vožnju u Sloveniji.

– Ma katastrofa! Bitno da su meni uzeli 250 eura, dobila sam tri kaznena boda i uzeli su mi vozačku i osobnu jer sam se vozila 57 km/h, a ograničenje je bilo 50 – napisala je čitateljica.

– Meni su u Sloveniji izmjerili 63, a ograničenje 50 km/h. Dobio sam 250 eura, odnosno 125 budući da sam kaznu odmah platio. Ovaj se vozi 132 više od dopuštenoga i dobi 3000 kuna – komentirao je čitatelj.

No, koliku bi kaznu 19-godišnjak dobio u Sloveniji da je izvan naseljenog mjesta tamo gdje je dozvoljeno 90 km/h jurio 222 na sat?

Slovenske kazne su rigoroznije. Za taj prekršaj dobio bi kaznu od 1200 eura ili 8928 kuna. Osim toga dobio bi 18 kaznenih bodova te bi mu oduzeli vozačku dozvolu.

Komentari

Komentara

loading...