Povežite se s nama

U fokusu

Rezultati za gradove: pobjede Jenkača, Bilića i Ratković, u Varaždinu – Čehok protiv Kišića

Objavljeno:

- dana

DONOSIMO

Od šest gradova u Varaždinskoj županiji, u dva će biti održan drugi krug izbora, u tri su pobijedili dosadašnji gradonačelnici, a jedan dobiva novu gradonačelnicu.

Ovako se mogu sažeti rezultati direktnih izbora za gradonačelnika u Varaždinskoj županiji nakon što je Državno izborno povjerenstvo objavilo neslužbene rezultate, i to nakon što su obrađena sva biračka mjesta.

Najuvjerljiviju pobjedu odnio je Siniša Jenkač (HDZ-HSS-HSU) u Novom Marofu: pobijedio je osvojivši 60,7 posto glasova.

Uvjerljiv je bio i Dubravko Bilić (SDP-HSS-HSU-Laburisti) u Ludbregu, koji je slavio s 58,7 posto glasova. Njegova pobjeda je još “slađa” jer se borio protiv četvero protukandidata i malo je tko očekivao da će izbori biti riješeni u prvom krugu.

U Varaždinskim Toplicama slavi pak Dragica Ratković, kandidatkinja HDZ-a i HSLS-a, koja je osvojila 56,7 posto glasova. I njezina pobjeda je itekako “slatka”, jer je prije četiri godine izgubila od Goranke Štefanić, koja je do pobjede došla u drugom krugu uz razliku od svega 40-ak glasova.

U Varaždinu i Lepoglavi će se tek za dva tjedna znati imena gradonačelnika.

Ivan Čehok (nezavisni) je u Varaždinu osvojio 41 posto glasova, što je malo tko očekivao, a u drugom krugu će se boriti protiv Alena Kišića (SDP-HNS-HSS-HSU-Laburisti) kojem je pripalo 22,2 posto glasova.

Konačno, u Lepoglavi će se dosadašnji gradonačelnik Marijan Škvarić (HNS-HSS-HSU) boriti protiv HSS-ovog kandidata Željka Šoštarića.

U nastavku donosimo rezultate izbora za gradonačelnika u svih šest gradova.

REZULTATI – GRADOVI U VARAŽDINSKOJ ŽUPANIJI

 

IVANEC

 

Milorad Batinić (HNS-HSU) – 51,2 posto

LEPOGLAVA

Marijan Škvarić (HNS-HSU-SDP) – 48,1 posto

Željko Šoštarić (HSS) – 25,6 posto

LUDBREG

Dubravko Bilić (SDP-HSS-HSU-Laburisti) – 58,7 posto

NOVI MAROF

Siniša Jenkač (HDZ-HSS-HSU) – 60,7 posto

VARAŽDINSKE TOPLICE

Dragica Ratković (HDZ-HSLS) – 56,7 posto

VARAŽDIN

Ivan Čehok (nezavisni) – 41 posto

Alen Kišić (SDP-HNS-HSS-HSU-Laburisti) – 22,2 posto

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

U fokusu

Pregovori završili: 30 milijuna kuna uštede na zakupu Arene Varaždin do isteka JPP-a 

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici održan je sastanak gradonačelnika Neven Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića s Christianom Schrödlom, članom uprave Max Bögl – Tehnobeton d.o.o.

Tema sastanka bila je realizacija aneksa Ugovora o Javno-privatnom partnerstvu (JPP) tj. smanjenje zakupnine za Gradsku sportsku dvoranu Arenu Varaždin.

-Uz smanjenje zakupnine koje je stupilo na snagu s računom za srpanj 2022. razgovaralo se i o modelu ulaganja u dva preostala prazna prostora u Areni Varaždin kako bi se i oni priveli svrsi te o aktualnoj energetskoj krizi i mogućnostima zajedničkog ulaganja u izgradnju solarne elektrane na krovu Arene kao i o mogućnosti izgradnje toplovoda od energane koja se nalazi u blizini. S obzirom na pravnu kompleksnost JPP-a te mogućnosti će provjeriti pravne službe svih partnera u JPP-u  – javljaju iz Grada Varaždina.

Gradonačelnik Bosilj istaknuo je dobru suradnju između Grada i Upravitelja Arene Varaždin te  da, za razliku od nekih drugih dvorana izgrađenih po JPP modelu, Arena Varaždin posluje pozitivno zahvaljujući dobrom upravljanju njemačkog partnera Max Bögl – Tehnobeton d.o.o. i njihovog upravitelja Nevena Buljana.

Christian Schrödl je također izrazio zadovoljstvo suradnjom i ocijenio da je došlo do značajnog poboljšanja u komunikaciji s gradskom upravom te da se radi na ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

-S druge strane, važno je naglasiti da je ova gradska uprava je napravila ono što su propustile prethodne gradske uprave – mirno je riješila jednostrani prekid plaćanja najma  i u isto vrijeme pokrenula i dovršila pregovore o smanjenju najamnine uslijed ukidanja određenih standarda kvalitete dogovorenih početnim ugovorom iz 2007. Time je mjesečno uštedjela gradskom i državnom proračunu 246.656,24 kn što u slijedećih 10 godina do kraja Ugovora znači uštedu od minimalno 29.598.748,80 kn milijuna kuna – ističu u Gradu.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Zvjezdana Pofuk iz Ivanca u 24 godine otkako ima vozačku nije napravila ni jedan prometni prekršaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 24./25. rujna, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, operativnu akciju „Alkohol“.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je alkotestirano 85 vozača kojom prilikom su utvrđena 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, i 17 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Za vrijeme provođenja akcije u vožnji pod utjecajem alkohola svi vozači zatečeni  su prilikom upravljanja osobnim automobilom.

Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača osobnog automobila starosti 25 godina, a iznosi 2,23 promila, a on zatečen u subotu, 25. rujna u 00.45 sati u mjestu Sudovčina. Tijekom akcije u vožnji pod utjecajem alkohola zatečene su i tri ženske osobe.

– Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok  su 3 vozača osobnog automobila radi postojanja opravdane bojazni daljnjeg činjenja prekršaja privedeni u Policijske postaje i smješteni u posebnu prostoriju za zadržavanje, dok uhićenih vozača nije bilo – ističu

Također, tijekom provođenja akcije, jedna uzorna vozačica Zvjezdana Pofuk u gradu Ivancu darivana je od PU varaždinske prigodnim poklon paketom pribavljenim iz sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

Kod navedene vozačice prilikom nadzora nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, te u 24 godine otkad posjeduje vozačku dozvolu nije evidentirana kao počiniteljica prometnih prekršaja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje