Povežite se s nama

Život i društvo

Evo što vas sve čeka na proslavi Antunova u Novom Marofu

Objavljeno:

- dana

Novi Marof i ove će godine obilježiti Dane grada koji će se održavati gotovo cijelog ovog mjeseca, točnije od 7.do 29. lipnja, a poseban program donosi “Antunovo v Marofu” od 7. do 13. lipnja, kada će se u ponudi naći različiti gastronomski, kulturni, sportski i zabavni sadržaji.

Program koji je predstavljen u utorak u Kulturnom centru “Ivan Rabuzin” u Novom Marofu prema riječima organizatora sadrži ponešto za svakoga, a osim brojnih Novomarofčanki i Novomarofčana očekuje se i veliki broj posjetitelja iz Varaždinske, ali i okolnih županija.

– Središnji su događaji svakako koncerti, 7., 8 i 9. lipnja, kad nam dolaze Klapa Intrade i Crvena jabuka. Tu je i nedjeljna Smotra folklora, predstavljanje sportske zajednice, turniri ribiča, vatrogasaca…Gledamo li kroz čitavi mjesec, završavamo s Biciklijadom – kazao je prilikom predstavljanja programa manifestacije gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Ukratko, svi posjetitelji će moći uživati u bogatom programu unutar kojeg treba svakako istaknuti različite radionice, degustacije hrane i pića, gdje organizatori posebno izdvajaju degustaciju ljetnog koktela vinarije Šafran. Tu su i ‘Dane pere’ u subotu od 15.00 sati u Etno parku Gradišće. Radi se o promociji starinskog kolača koji iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja. Utrka ‘Štiklom po gradu’ i ove će godine privući najbrže, ali i najspretnije dame u štiklama. Održat će se i sajam kod KC Ivan Rabuzin i još mnogo toga:

– Ovo je naša najveća i najzahtjevnija manifestacija. Uz mnogo drugih manifestacija koje razvijamo, Antunovo v Marofu je proslava koja povezuje kulturu, zabavu i vjerski dio. Kroz ova tri ključna dana trudimo se ponuditi za svakog ponešto, tako da smo okupili sve naše udruge i pružili im mogućnost da zajednički djeluju, da ponude i eno i gastro priču, a da sve ima i zabavni karakter jer ovi dani trebaju biti takvi – naglasila je voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Novog Marofa Renata Horvatić. Od programa treba istaknuti i „Dječji kutak” koji funkcionira kroz sva tri dana, kao i „Sastanak u traperu” koji se jako lijepo razvija u jednu marofsku priču .

– Sve je, zapravo, i krenulo s pričom, odnosno retrospekcijom Marofa, obilježavanjem koncerta koji je bio 1981. godine. Ove godine nam je tema Staro kino, a ideja je bila da se malo vratimo u vrijeme kad je na mjestu današnjeg Kulturnog centra „Ivan Rabuzin” bilo staro kino, da se prisjetimo što je to kino značilo za naš grad, a značilo je doista puno. U kompletnom kulturnom i društvenom životu Novog Marofa imalo je jako velik značaj pa ćemo kroz sudionike koji su u toj zgradi funkcionirali proći retrospektivu tog razdoblja – pojasnila je Horvatić dodajući da „Sastanak u traperu” nudi i mnoštvo glazbe, Ploču s gramofona, nudi radionice koje se baziraju na reciklaži jeansa, kao i „Buvljak”. „Sastanak u traperu” nudi cjelodnevni program kroz petak i subotu, a nastavlja se i u nedjelju, kad će naglasak biti na sportu.

– Zajednica sportskih udruga dat će svoj doprinos i „izvući” kompletni marofski sport van i na prostoru centra grada ćemo prezentirati sve što Marof u sportskom smislu ima i nudi, čime se može pohvaliti – rekla je Horvatić dok je za poslijepodnevne sate najavila veliku Smotru folklora u organizaciji KUD-a Marof. Dodajmo i da će u četvrtak 13. lipnja, prije Svete mise u 19.00 sati, biti blagoslov djece i ljiljana te procesija kroz središte Novog Marofa.

– Uz neke naše najvažnije manifestacije kao što su doček “Nove godine u podne”, “Dani vrganja u Paki” pa “Rabuzinovi dani”, želimo upravo Dane grada Novog Marofa brendirati i promovirati, stoga pozivamo sve naše sugrađanke i sugrađane i sve ljude dobre volje da nam se odazovu i dođu ovog vikenda, ali da dođu i na sve ostale manifestacije koje se organiziraju u Novom Marofu – zaključio je na predstavljanju programa gradonačelnik Jenkač.

U nastavku donosimo detaljan program svakog dana.

Život i društvo

Varaždinski maturanti naučili više o policijskom pozivu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem informiranja maturanata s područja Varaždinske županije o raspisanom natječaju za zanimanje policajac te kako bi im približili policijski poziv, policijski službenici za prevenciju i policijski službenici za stručno usavršavanje Policijske uprave varaždinske, održali su informativna predavanja u završnim razredima srednjih škola.

Učenici su tom prilikom mogli saznali kako postati policajac i koje uvjete trebaju ispunjavati te kako se prijaviti na natječaj.

Isto tako, predstavljen im je policijski posao, vrste i način obavljanja policijskih poslova, koja su prava i obaveze, kao i prednosti i mane policijskog posla, mogućnosti napredovanja tijekom godina u službi te uspjesi policijskih službenika Policijske uprave varaždinske.

Maturanti su dobili sve potrebne informacije o upisu na Policijsku akademiju te su kroz druženje s policijskim službenicima, iskazali veliki interes za prijavu na natječaj za zanimanje policajac.

Podsjećamo, Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2021./2022. godini.

Ove se školske godine planira upis 550 polaznika koji će sa školovanjem započeti  20. rujna 2021. godine, a nakon završenog Programa, polaznici/polaznice će se primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova. Rok za podnošenje prijava je do 15. kolovoza 2021. godine.

Na natječaj se mogu javiti hrvatski državljani i državljanke koji imaju završenu trogodišnju i četverogodišnju srednju školu, koji na dan 20. rujna 2021. godine nemaju navršenih 28 godina života, koji imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost, imaju propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, koji su dostojni za obavljanje policijske službe te nisu članovi političke stranke.

Nastavite čitati

Život i društvo

Nezavisna lista iz Toplica “udvara“ se biračima neobičnom kampanjom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sveprisutno razočaranje birača partijskim i stranačkim manipulatorima, s vremenom je i u varaždinskom kraju dovelo do formiranja brojnih nezavisnih lista. Većini je zajednički skromni budžet i malobrojno ljudstvo. Jednu od osebujnih – „Nezavisni sa stavom“, pronašli smo u Varaždinskim Toplicama.

Naime, nositelji lista poput spomenute, smišljaju različite načine kako bi uoči lokalnih izbora informirali građane o svojem postojanju i o namjerama. Tako se ta toplička nezavisna lista reklamira QR kodom…

I još k tome ne žele na Facebook kako ne bi “vlekli” politiku na profile građana. Stoga, ako nekog više zanima njihov program, skenira predmetni kod i dolazi do web stranice www.svismomigrad.info.

No, ni to nije sve, jer i tamo su drugačiji od mnogih tipičnih izbornih mrežnih stranica. Tu vas prvo pitaju: „Zanima li vas lokalna politika?“.

Ako pak prema njoj nemate ni malo afiniteta, nude vam da bezbrižno zaigrate jednostavne “wintage” igrice od prije dva desetljeća!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!