Povežite se s nama

U fokusu

Evo tko će biti zaposlen u Gradu Varaždinu, gdje već radi 109 ljudi

Objavljeno:

- dana

DVA OD ŠEST NATJEČAJA PONIŠTILI

U Gradu Varaždinu, u kojem je u kolovozu plaću primalo 109 zaposlenih, bit će zaposleno još četvero ljudi.

Na natječaje za šest radnih mjesta u različitim upravnim odjelima, koji su objavljeni prije tri mjeseca, stigle su ukupno 153 molbe. U Gradu Varaždinu nisu pronašli odgovarajuće kandidate za dva radna mjesta, za višeg stručnog suradnika za odnose s javnošću i marketing te za administrativnog referenta za poslove Gradskog vijeća. Za suradnika za marketing prijavilo se 23 zainteresiranih, a za administrativnog referenta je stiglo još više prijava, njih 30. Unatoč tome, ta dva natječaja će biti poništena, odlučili su u Gradu, ali odluku nisu obrazložili. Nismo uspjeli doznati hoće li ti natječaji biti raspisani ponovno.

Za razliku od toga, preostala četiri natječaja su završena.

Jedno ime još uvijek nepoznato

Tko je dobio posao? Najviše prijava, čak 50, pristiglo je za stručnog suradnika za udruge i ustanove i kulturu. Na to radno mjesto primljena je Danijela Herceg, diplomirana novinarka.

Na radno mjesto stručnog referenta – poslovnog tajnika, za koje je stiglo 27 molbi, primljena je pak Ines Lovreković, koja je završila opću gimnaziju. Od devetero kandidata koji su se prijavili za radno mjesto savjetnika za elektroenergetiku izabran je Marijan Vratarić, magistar inženjer elektrotehnike. Još uvijek nije poznato tko će biti zaposlen na radno mjesto višeg savjetnika za poduzetništvo.

– Rješenje o prijemu nije izvršno te će se tek po izvršnosti moći dati podaci o kandidatu/kinji primljenom/noj u službu – odgovorili su iz Grada Varaždina.

Podsjećamo, oporbeni vijećnici su još u kolovozu ustvrdili da su nova zapošljavanja nepotrebna, a da će gradska vlast potrošiti dodanih 800.000 kuna kako bi „uhljebili podobne“. 

Izvor:
Foto:

U fokusu

Počinje isplata „božićnica“ za djecu i umirovljenike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas, u petak, 3. prosinca, počinje isplata božićnica djeci i umirovljenicima u Varaždinu putem poštanskih uputnica na kućne adrese korisnika, a prema podacima Hrvatske pošte ista bi mogla trajati do Božića.

Božićnice za najmlađe, u iznosu od 150 kuna, obuhvaćaju djecu rođenu od 1. siječnja 2004. godine s prebivalištem na području Grada Varaždina. Grad Varaždin je u tu svrhu za ukupno 6.897 mališana osigurao iznos od  1.034.550,00 kuna u Proračunu. Isplate za novorođenu djecu, rođenu od 20. studenog do 31. prosinca ove godine,  vršiti će se po službenoj dužnosti te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva.

Također, počinje isplata božićnica i za umirovljenike čija ukupna mirovinska primanja ne premašuju limit od 2.500 kuna, osobe s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine CZS Varaždin i osobe koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin.

Grad Varaždin je u tu svrhu osigurao preko 800 tisuća kuna, a božićnicu u iznosu od 200 kuna primit će ukupno 4 tisuće korisnika.

Reklamacije za dječje i „božićnice“ za umirovljenike biti će moguće nakon isplate o čemu će svi korisnici biti pravovremeno obaviješteni.

Nastavite čitati

U fokusu

Nemojte čekati u redu: mobitelom rezervirajte termin za izradu osobne ili vozačke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nemojte čekati u redu, već si rezervirajte mobitelom termin za izradu potrebnih dokumenta.

Putem aplikacije za mobilni pristup redomat.mup.hr građani od srijede, 1. prosinca, mogu rezervirati svoj termin za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole na Odjelu za upravne poslove Policijske uprave varaždinske na adresi Augusta Cesarca 18, Varaždin, dok u drugim policijskim postajama trenutno ova aplikacija nije moguća.

Aplikacijom, na jednostavan i brz način građani, putem svog pametnog mobitela ili računala osim zahtjeva za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole, mogu rezervirati i termin za izradu putovnice, prijavu prebivališta i boravišta, te za preuzimanje dokumenata.

Mogućnost rezervacije termina zasigurno će doprinijeti smanjenju gužvi na Odjelu za upravne poslove budući da će u rezerviranom terminu građanin biti pozvan na prvi slobodan šalter. Upute za rezervaciju termina sadržane su unutar aplikacije.

Ujedno molimo građane da poštuju pravilo jedna punoljetna osoba – jedan broj, te da u slučaju spriječenosti dolaska, otkažu svoj termin kroz aplikaciju.

Također iz PU varaždinske sreću pozornost, kako se u šalter sali Odjela za upravne poslove nalazi kiosk za aktivaciju osobnih iskaznica gdje građanima službenici pomažu u aktivaciji osobnih iskaznica. Aktiviranim osobnim iskaznicama građani dalje mogu koristiti usluge sustava e-građani.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje