Povežite se s nama

Život i društvo

Evo tko je dobio dvije ulaznice za predstavu „Chicago from city of rock and baroque“

Objavljeno:

- dana

3. siječnja u CZK

„Chicago from city of rock and baroque“ naziv je predstave koja će se 3. siječnja odigrati u Centru za kulturu Čakovec u 19 sati, a Regionalni tjednik dijelio je dvije karte.

Dvije karte za ovu predstavu osvojila je Lidija Perši, koja karte od danas može podići u Varaždinu, u caffe baru „Elephant“.

Režiju i koreografiju za ovu predstavu potpisuje 22-godišnja studentica Maja Kućar, koja je za ovu predstavu okupila varaždinske i međimurske plesače i pjevače.

– Htjeli smo napraviti modernu verziju kultnog mjuzikla „Chicago“. Neki songovi su iz originalnog mjuzikla, a neki su napravljeni tako da zvuče modernije. Na Špancirfestu smo nastupili dva puta, odaziv je bio bolji nego što smo očekivali. Posebno mi je drago što su u publici bila djeca, ali i stariji, tako da ova predstava pronalazi način da se poveže sa svim dobnim skupinama. Djeci je vrlo vesela, iako ne razumiju radnju, a odrasli shvaćaju radnju i uloženi trud – rekla je varaždinska plesačica s riječkom adresom Maja Kućar.

Za dobar ugođaj pobrinut će se gosti iznenađenja, a to je juniorski ansambl plesnog studija „Korak“ iz Čakovca. Cijena karte iznosi 25 kuna, a karte se prodaju u Centru za kulturu Čakovec i  caffe baru „Elephant“ u Varaždinu. Nakon Čakovca, predstava se seli u Koprivnicu, gdje će 5. siječnja u Domu mladih zasigurno rasplesati i raspjevati sve okupljene.

Izvor:
Foto: Marta Konjačić/promo

Život i društvo

Varaždin: Županijski dužnosnici podržali rad udruge apstinenata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Alkoholizam je socijalni i  javnozdravstveni problem koji pogađa obitelji  zajednice. Nažalost, Hrvatska je jedna od zemalja koja ima visoku konzumaciju alkoholnih pića.

S obzirom na to da se nalazimo u mjesecu borbe protiv ovisnosti, Udruga apstinenata Varaždinske županije „Hrabrost“ danas je na Franjevačkom trgu predstavila svoje aktivnosti.

Njihove aktivnosti i rad došli su podržati i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te njegova zamjenica Silvija Zagorec koji su se tom prilikom i upoznali s članstvom, ali i svim  akcijama te programima koje provodi spomenuta udruga.

Predsjednik Udruge Đuro Kobal  je naglasio kako Udruga djeluje već šestu godinu zaredom  i broji više od četrdeset članova koji se okupljaju jednom tjedno na radionicama i predavanjima, a Udruga organizira i aktivnosti kao što su sportske igre te izrada prigodnih poklona i brošura.

Zamjenica župana je istaknula kako je posebno zabrinjavajuće što sve veći broj mladih konzumira alkohol, što prva konzumiranja alkohola počinju već u osnovnoj školi ili pak što je u mnogim obiteljima još uvijek smiješno kad se malom djetetu kaže neka „namoči prst u alkohol“, misleći pritom kako mu se ništa neće dogoditi.

-Iz tih razloga važno je da imamo jednu ovakvu udrugu, kao što je to Udruga apstinenata Varaždinske županije. Njihovi članovi ne samo da svojim svjedočanstvima mogu osvijestiti širu javnost o problematici ovisnosti o alkoholu, koja razara cijele obitelji, i seže duboko u srž samog društva, već nam svojim nadljudskom voljom i željom koju imaju mogu biti primjer da se vrijedi boriti protiv te bolesti. Stoga pohvaljujem rad ove Udruge te izražavam punu potporu svim članovima u poticanju kulturnih, sportskih i drugih aktivnosti koje olakšavaju i učvršćuju  apstinenciju samih članova – zaključila je Silvija Zagorec.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Gradu Rudara upaljena prva adventska svijeća – svjetlo mira!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Advent je vrijeme priprema za najradosniji kršćanski blagdan Božić. Četiri su nedjelje došašća i svake nedjelje pali se po jedna svijeća s određenom simbolikom. Ovo je vrijeme iščekivanja, obraćenja, oprosta i nade. Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu i simbolično se označava početak adventa.

U takvom duhu, u subotu, 27. studenog započeo je Advent u Gradu Rudara te je u gradskom parku Mursko Središće upaljena prva ovogodišnja adventska svijeća, svijeća koja simbolizira nadu i iščekivanje.

Simbolično ju je, nakon molitve koju je predvodio župnik vlč. Marijan Horvat, upalio gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak. Paljenju su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak i predsjednik Mjesnog odbora Mursko Središće Ivan Novak.

Obred paljenja prve adventske svijeće upotpunio je crkveni zbor Mursko Središće. Paljenjem prve adventske svijeće započelo je vrijeme adventa odnosno došašća u kojem se mnogobrojni vjernici pripremaju za Božić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje