Povežite se s nama

Međimurje

Evo tko je izjavio da se privatni šumoposjednici u Međimurju naoružavaju

Objavljeno:

- dana

Reagiranje:

U prošlom broju Regionalnog tjednika u članku naslovljenom “Zbog agresivnih drvosječa iz romskih naselja privatni šumoposjednici nabavljaju pištolje” objavili smo da je Mario Vlašić, dipl. ing. šumarstva, izjavio: “Situacija je alarmantna i prije dva tjedna susreo sam šumoposjednika koji mi je doslovno rekao: ‘Mene više nitko neće istjerati iz moje šume, jer ću se naoružati!…’

Stvar bi mogla postati jako ozbiljna, dobro je da su s nama na tribini i predstavnici PU međimurske. Zamislite što će se dogoditi ako dođe do krvavog obračuna između ljudi koji bespravno ulaze u tuđe šume i onih koji ih ne uspijevaju u tome spriječiti na miran način. Pokušao je to napraviti šumovlasnik koji se nedavno susreo s četiri Roma kradljivca kojima je poručio da se udalje. No, oni ne samo da su nastavili sa svojom rabotom već su mu poručili da će mu odsjeći glavu…“. Međutim, to nije točno, već je spomenutu informaciju na tribini održanoj u prostoru JU Međimurska priroda iznio Tomislav Nikolić, dipl. ing. šumarstva i predsjednik Udruge privatnih šumoposjednika Međimurja “Jegnjed”. Zbog nenamjerne pogreške u prenošenju spomenute izjave, ispričavamo se Mariju Vlašiću i čitateljima. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Božićni koncert Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec održat će se 11. prosinca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec i ove godine organizira svoj Božićni koncert.

Koncert će se održati u ponedjeljak, 11. prosinca, s početkom u 18 sati u Centru za kulturu Čakovec.

Program će održati Osnovna glazbena škola i Osnovna škola klasičnog baleta.

Ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Poziv izlagačima – 2. Božićni sajam Općine Pribislavec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Pribislavec organizira 2. Božićni sajam, koji će se održati 17. prosinca, na prostoru ispred Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec, s početkom u 14 sati.

Pozivaju zainteresirane izlagače da rezerviraju svoj štand za izlaganje na sajmu te da iskoriste priliku za promociju svojih proizvoda i usluga.

Rok za podnošenje prijava za rezervaciju štanda je 8. prosinca 2023. godine.

Prijave (Zahtjev za korištenje javne površine) se podnose osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec ili putem e-maila: [email protected].

Zahtjev za korištenje javne površine nalazi se na službenoj web stranici Općine Pribislavec:https://pribislavec.hr/dokumenti/zahtjev-za-koristenje-javne-povrsine/

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje