Već smo pisali o tome da je Nikola Jelić iz Ivanca izabran za najboljeg futsal suca na svijetu, a sada MUP donosi detaljnu priču o Ivančanu.

Ponos, sreća, nevjerica i oduševljenje – osjećaji su koji su ga preplavili kada je saznao za nagradu.

Naime, on je policijski službenik PU zagrebačke i čuva granice Hrvatske kao pomoćnik šefa smjene u Postaji granične policije Bregana.

Jedan od mnogih pripadnika 6. naraštaja Policijske akademije, 2000. godine kao vježbenik započeo je raditi u Postaji granične policije Bregana, a ujedno se i prijavio za suca pripravnika u Županijskom nogometnom savezu. Tijekom 19 godina postigao je zavidne rezultate i kao policajac i kao futsal sudac.

– „Oko sokolovo“, kako su ga prozvali, godinama je radio kao policijski službenik za prekogranični kriminalitet i njegov pristup radu nije prošao nezapaženo jer od 2017. godine, on je pomoćnik šefa smjene – ističe MUP.

Prva utakmica koju će suditi kao „najbolji futsal sudac za 2018. godinu“ je ona između Španjolske i Brazila. Susret koji mu se posebno urezao u sjećanje je onaj između Argentine i Brazila na Olimpijskim igrama mladih u Buenuos Airesu.

Naime, momčadi Argentine i Brazila rivali su na svim futsal natjecanjima i njihove utakmice, osim po dobroj igri, poznate su i po potencijalnim sukobima navijača. Međutim, tijekom cijele utakmice nije došlo do niti jednog izgreda zahvaljujući upravo njegovom strogom, ali pravednom suđenju, a igrači i navijači obiju ekipa su čestitali Nikoli na izvrsno odrađenom poslu.

 

Komentari

Komentara