Povežite se s nama

Život i društvo

Evo tko su najbolji mali geografi iz Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

NATJECANJE U V. OŠ

U V. osnovnoj školi u Varaždinu u četvrtak je održano županijsko natjecanje iz geografije, na kojem se natjecalo 85 učenika.

Njih 14, koji su ostvarili najbolje rezultate, predloženo je za državnu razinu natjecanja.

To su: Tea Težak (III. OŠ Varaždin), Domagoj Mamić (OŠ Novi Marof), Borna Kečkan (OŠ Trnovec), Matej Friščić (OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog), Borna Krog (OŠ Gustava Krkleca), Mihael Šinko (OŠ Vladimir Nazor), Jan Vrščak (OŠ Bisag), Marta Majcen (OŠ Šemovec), Dora Težak (VI. OŠ Varaždin), Filip Križanić (OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića), Jakov Jozić (II. OŠ Varaždin), Maria Magdalena Koprek (III. OŠ Varaždin), Antonio Jurić (OŠ Franje Serta Bednja) i Lovro Bujanec (OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića).

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA / stillplayingschool.com

Život i društvo

Varaždinac Audijem pokosio psa kod Finčevca, vlasnica (61) prekršajno prijavljena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 27. veljače, oko 19.40 sati, u Finčevcu je 31–godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Audi varaždinske registarske oznake krećući se u smjeru Križevaca.

Tom prilikom na ulicu je istrčao pas vlasništvo 61-godišnjakinje, koja nije poduzela sve mjere da pas ne izađe na cestu bez nadzora te je vozilo udarilo u psa.

Protiv vlasnice psa će biti pokrenut prekršajni postupak.

Nastavite čitati

Život i društvo

Lukom pozvao Ludbrežane da prijave svoje dimnjake oštećene u potresu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lukom d.o.o. uputio je Javni poziv kojim se pozivaju vlasnici obiteljskih kuća na području Grada Ludbrega da prijave oštećenja dimnjaka nastalih elementarnom nepogodom potresom na e-mail: [email protected]

Prijave oštećenja se mogu podnijeti i pisanim putem na adresu:

Lukom d.o.o., Koprivnička 17, 42230 Ludbreg ili na info telefon: 042/811-422.

Podaci za prijavu moraju sadržavati ime i prezime, adresa podnositelja, OIB, adresa lokacije oštećenja, kratki opis oštećenja.

Po izvršenoj prijavi stručna dimnjačarska služba zajedno s dobrovoljnim vatrogasnim društvom Ludbreg pregledat će oštećenja dimnjaka i pomoći građanima oko rušenja dijela dimnjaka koji ugrožava sigurnost objekta i ljudi.

Iz Lukoma također mole da se ovaj poziv ne zlouporabi te da se prijave oštećenja dimnjaka nastalih u potresu. Službenom evidencijom dimnjačarske službe prethodna oštećenja neće se uvažiti.

Nastavite čitati