Povežite se s nama

Međimurje

Fašničke povorke diljem Međimurja: isplati se “ponorevati” uz puno dobre zabave i vrijedne nagrade

Objavljeno:

- dana

Vrhunac je fašničkih veselja po cijelom Međimurju. Središnje okupljanje bit će u Čakovcu, gdje Turistička zajednica Grada Čakovca već 54. godinu organizira manifestaciju „Međimurski fašnik“.

Program će se odvijati u dva dana na Trgu Republike. U subotu, 10. veljače, od 10 sati na rasporedu je dječji fašnik, a dan kasnije od 15 sati tradicijski fašnik. Upravo tradicijski fašnik privlači najveću pozornost, kako zbog rekordnog broja sudionika tako i zbog vrijednih nagrada koje će dobiti pet najmaštovitijih maski. Upravo stoga iz TZ-a poručuju: „Isplati se ponorevati s nama!“

Fašnička povorka i ove će godine proći Prelogom i to u nedjelju 11. veljače. Program počinje od 14:30 sati okupljanjem na Trgu slobode kod Doma kulture, a nastavlja se fašničkom povorkom gradskim ulicama. Vrhunac manifestacije bit će suđenje i spaljivanje Fašnjaka.

Sobočki Fašjek

Svetomartinski maskenbal održat će se u utorak, 13. veljače od 12 sati. Okupljanje je na Trgu sv. Martina. Povorka će proći kroz Žabnik i Čakovečku ulicu ponovno do Trga uz kratki prigodni program u Osnovnoj školi Sveti Martin na Muri. Za posjetitelje su osigurane krafne, čaj i kuhano vino te nagrade za najbolji maskirani školski razred, kao i najbolju pojedinačnu masku.

Tradicionalni Fašnik u Goričanu održat će se u nedjelju. Okupljanje je u 13 sati kod „Euroklime“ kada će se povorka uputiti prema Domu kulture. Program se sastoji od tradicionalnih „Goričkih svati“, a novitet ove godine je da će tema fašnika biti „Gorička republika“. Odabir najboljih maski održat će se u Domu za kulturu, a prva nagrada iznosi 2000 kuna.

„Sobočki Fašjek 2018.“ u Maloj Subotici je u nedjelju u 14 sati. Fašjenska povorka krenut će iz Palovca uz glazbenu pratnju općinskog Puhačkog orkestra do parkirališta iza Doma kulture u Maloj Subotici, gdje će se sve maškare moći predstaviti na bini. Slijedi proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i priznanja sudionicima, suđenje Fašjeku i njegovo spaljivanje.

U nedjelju u 14 sati fašničko veselje počinje i u Kotoribi. Predstavljanje maski bit će u centru Kotoribe, nakon čega povorka uz pratnju Limene glazbe kreće prema stolnoteniskoj dvorani.

Ovogodišnji fašenjk u Donjoj Dubravi održat će se u nedjelju u 14 sati. Fašenjska povorka počinje na Trgu Republike, prolazi dobravskim ulicama i vraća se u dvorište Doma kulture „Zalan“. Okupljanje djece te biranje najljepše dječje maske održat će se u prostorijama Kulturno-umjetničkog društva „Seljačka sloga“ u 14:30 sati.

Međimurje

VIDEO “Oprosti mi” novi singl i spot međimurskog pjevača Hjera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi singl i videospot nedavno je izdao Hrvoje Krištofić-Hjer.

Pjevač iz Čakovca o kojem smo već pisali ovoga se puta predstavlja pjesmom “Oprosti mi”. Izdavač je Hamar Media/Vera Music. Autor teksta je sam Hjer, dok je glazbu napisao Miroslav Lesić Lesique, koji je zaslužan i za aranžman, produkciju, mix te mastering.

Prateće back vokale otpjevali su Bruno Kovačić, Vjekoslav Ključarić, Miroslav Lesić Lesique, Mario Jagec, Alen Železnjak, Ivan-Goran Herman, Alen Horvat-Zeko, Vanja Ovčar, Dorian Stipčić, Gabriela Hrženjak, Tamara Korunek i Klementina Vodušek.

Poslove režije, kamere i montaže odradio je Žan Novosel, dok je Virna Hošnjak iz Plesnog studija “Korak” autorica koreografije, a u paru s Bernardom Baračem iz istog Studija u spotu je i plesala.

Uživajte u spotu!

Nastavite čitati

Međimurje

Početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ u D. Kraljevcu: 10 žena pruža pomoć za 70-ak korisnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Studio M

U srijedu, 13. listopada, u prostorijama Općine Donji Kraljevec održana je početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ USR-a „Sport za sve“ Općine Donji Kraljevec.

Ovim projektom omogućeno je da se i dalje u lokalnoj zajednici pruži prilika za dodanom vrijednošću koja će se manifestirati u boljoj svakodnevnici naših sumještana u nepovoljnom položaju, kao i osjećaju korisnosti žena koje će se zaposliti na projektu. 

Projekt „Snažno zaželi“ i Program zapošljavanja žena u Općini Donji Kraljevec u skladu su s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Navedeni projekt uspješan je nastavak projekta „Snažno zaželi i ostvari – faza I“.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 28. lipnja 2021. godine te se provodi u razdoblju od 15 mjeseci, odnosno do 9. mjeseca 2022. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 900.480 kuna.

U stopostotnom je iznosu financiran bespovratnim sredstvima Europske unije. 

Prema planu i programu projekta, na području Općine zaposleno je 10 žena koje pružaju pomoć u kući za 70-ak krajnjih korisnika u razdoblju od 12 mjeseci, što će spriječiti preranu institucionalizaciju te dovesti do smanjenja siromaštva i nezaposlenosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje