Povežite se s nama

Sport

FC Kovačić organizira borilački kamp u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno:

- dana

Fight Club Kovačić organizira borilački kamp koji će se održati od 4. do 7. srpnja u Varaždinskim Toplicama. 

U sklopu hotela Minerva vježbati će se boks, kickboxing i savate boks pod vodstvom renomiranih trenera. Glavni trener kampa je Srđan Nadrljanski koji je kao borac osvajao svjetske i europske titule u nekoliko borilačkih sportova. Boksački dio voditi će Danijel Brkić, bivši hrvatski reprezentativac i sada glavni trener u klubu Rekord Zagreb. Danijel surađuje sa dr. Pedro Diaz trenerom nekoliko profesionalnih prvaka svijeta, vlasnikom profi kampa na Floridi. Proučava  planiranje, programiranje treninga, metodiku obučavanja, ali i pedagoški i psihološki pristupu boksačima. Također, unaprijedio je i nadogradio svoja znanja iz metodologije boksa. 

Asistenti na kampu su Marjana I Siniša Kovačić koji su kao treneri sa klubom F.C. Kovačić aktualni prvaci Hrvatske a stvorili su nekoliko svjetskih i europskih prvaka. 

Također specijalizirali su rad sa djecom gdje su već dugi niz godina u vrhu hrvatske borilačke scene. 

Kamp je namijenjen početnicima i vrhunskim borcima bez obzira iz kojeg kluba dolaze i koju borilačku disciplinu vježbaju. Uz trening tu je cijelo dnevno druženje sa trenerima, razgovor, savjeti itd.

Sve informacije mogu se dobiti na www.fightclub-kovacic.com  ili na [email protected].

Sport

Iduće godine bez WRC Croatia Rallyja koji je prolazio Varaždinskom županijom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon četiri uzastopna uspješna izdanja WRC Croatia Rallyja, hrvatski asfalt u 2025. sezoni neće biti dio svjetskog WRC prvenstva, objavili su organizatori.

Croatia Rally, koji je u jednoj etapi prolazio kroz Varaždinsku županiju, u idućoj sezoni iznimno neće biti u kalendaru svjetskog WRC prvenstva u rallyju budući organizatoru do zadanog roka nisu izdane odgovarajuće lokalne garancije, a zbog čega je WRC Promotor odlučio svjetske rally utrke u 2025. održati u Saudijskoj Arabiji, Paragvaju i na Kanarskim Otocima.

– Nakon uspješno održanog WRC Croatia Rallyja 2023. ponuđen nam je novi, trogodišnji ugovor za razdoblje od 2025. do 2027. godine. Za njegovo potpisivanje i nastavak WRC natjecanja u Hrvatskoj pokušali smo ishoditi svu potrebnu dokumentaciju, točnije garancije lokalnih institucija, no na žalost do današnjeg dana nismo uspjeli u potpunosti sve pribaviti. U ovom trenutku kao jedinu realnu opciju vidimo mogućnost uključenja u kalendar Europskog Rally prvenstva u 2025. godini, pa povratak u WRC u sezonama 2026. i 2027. godini – pojasnio je predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin.

Nastavite čitati

Sport

Igor Postonjski više nije igrač Nogometnog kluba Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni klub Varaždin ostao je bez svojeg kapetana Igora Postonjskog, koji se pridružio iranskom prvoligašu Tractoru kojeg vodi Dragan Skočić, bivši izbornik hrvatske U-21 reprezentacije.

– Malo nas je poremetio njegov odlazak jer znamo koliko je on značio za ovu ekipu. Znamo također koliko je sebe dao za taj klub, što smo sve zajedno prošli – od ispadanja, do povratka u 1. ligu, pa mu se dogodila teška ozljeda, a zatim i povratak.  Izašli smo mu u susret i ja bih mu se zahvalio na svemu. Svjesni smo njegovih godina i nije tu bilo da se zaradi, iako nije otišao bez odštete. Zavrijedio si je da si u nogometnoj karijeri još nešto zaradi.  Nama je malo teže, jer ćemo teško pronaći adekvatnu zamjenu – ističe Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Nogometnog kluba Varaždin.

U medijima se pojavila informacija o odšteti od 200.000 eura, a Postonjski će potpisati ugovor na godinu plus godinu dana.

Kapetansku vrpcu preuzet će tako vratar Oliver Zelenika.

Inače, Postonjski je u NK Varaždinu proveo nešto više od tri sezone. Za klub je odigrao 87 utakmica i postigao 17 golova. Vodio je klub u povratku u najviši rang hrvatskog nogometa. U 5. kolu sezone 2022/23, na gostovanju u Osijeku, zadobio je tešku ozljedu – puknuće tibije i fibule, no uspio se vratiti jači i bolji.

Prošlu sezonu odigrao je standardno te je bio pravi vođa na terenu i izvan njega.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje