Turistička zajednica Grada Čakovca dobila je suglasnost Stožera civilne zaštite za organiziranje i održavanje Festivala cvijeća, jagoda i tradicije, čime se nastavlja lijepa proljetna tradicija druženja u centru Čakovca.

Svi sudionici dužni su pridržavati se svih propisanih mjera u cilju sprječavanja širenja virusa Covid-19 prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Festival cvijeća, jagoda i tradicije u Čakovcu održat će se od 29. do 31. svibnja (petak, subota i nedjelja), a koncept festivala osmišljen je s naglaskom na izložbu i prodaju cvijeća te drugog ukrasnog bilja, ali i kao predstavljanje raznih umjetničkih djela koja uključuju cvijeće.

– Osim cvjetnih boja, centar grada ispunit će i opojni mirisi jagoda iz svih krajeva Hrvatske, a s ciljem podizanja razine i prezentacije kulinarskih proizvoda i razvoja eno-gastro destinacije. Tijekom svih čakovečkih manifestacija već tradicionalno se njeguju običaji i kultura međimurskog kraja koji ni ove godine neće izostati zahvaljujući vrijednim rukama naših izlagača – poručuju iz TZ Grada Čakovca.

Najam javne površine je besplatan za tematski određene izlagače, dok je cijena najma štanda TZ Grada Čakovca s pripadajućom kutijom za skladištenje na zaključavanje 200 kuna za sve dane trajanja festivala. Može se ponijeti i vlastiti štand.

Ispunjena i ovjerena prijavnica dostupna je na mrežnim stranicama TZ Grada Čakovca. Može se dostaviti putem elektronske pošte na e-mail adresu: ksenija.zrna@cakovec.hr, faksom na broj 040/310-991, ili osobno u Turistički ured.

Komentari

Komentara