Povežite se s nama

Događanja

Festival ove godine oduševljava izborom izvođača

Objavljeno:

- dana

SLUŠA SE INMUSIC!

Još samo otprilike mjesec dana dijeli nas od Inmusic festivala u Zagrebu. Franz Ferdinand, The Cranberries, Mando Diao, Plan B, Gorillaz Sound System, Human Woman tek su neka od imena koja čine ovaj festival pravim odabriom za jedan od vrućih ljetnih vikenda.

No, osim ovih zvučnih imena na line up su se ovih dana upisali i Varaždinci! Na Jarunu, u susjednom nam Zagrebu, na pozornicu će sa brojnim bandovima stati i odličan punk rock band sa varaždinskom adresom – Vlasta Popić. Dosad su dečki dobivali same pohvale, a početkom 2011. godine proglašeni su demo bendom godine. Iza njih je više od 60 koncerata diljem regije, a na listu će upisati i ovaj festival koji je, sad već godinama, na listi pravih odabira za izlazak.

Duga tradicija

Ovo je već sedma godina održavanja festivala, a u to vrijeme festival se upisao na listu festivala koje svakako treba posjetiti. Svake godine izborom izvođača privlače se ljubitelji svih glazbenih žanrova, a tako će biti i ove godine. Festival se održava u razdoblju od 28. do 30. lipnja na već uobičajenoj lokaciji – jarunskom Otoku hrvatske mladeži.

Svi koji nisu, ulaznice mogu kupiti i u Varaždinu u Tisak Media Centru po cijeni od 340 kuna.

 

Izvor:
Foto: inmusicfestival.com

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje