Povežite se s nama

Međimurje

Filmska ekipa iz Đureka snimila svoj dramatičan prvijenac “Kip smrti 2016.”

Objavljeno:

- dana

DJEČJA KREATIVNOST

Tko kaže da se djeca više ne znaju igrati i da samo bulje u igrice?! Grupica osnovnoškolaca svoje je ljetne praznike provela igrajući se u parku u varaždinskom kvartu Đurek te su došli na ideju o snimanju kratkog filma.

Nekoliko su tjedana mobitelom snimali i lovili prave kadrove, smišljali dramatične filmske peripetije i potom sve montirali u priču pomoću aplikacije koju su našli na internetu.

Svoj filmski prvijenac objavili su prije nekoliko tjedana na Youtubu pod nazivom Kip smrti 2016 i zasad imaju pedesetak prikaza.

Ovu kreativnu dječju ekipu čine Anđelina, Ema, Luka, Leona, Fran i Max. Kako nam pričaju, Leona i Luka su došli na ideju o snimanju filma, a ostali su se odmah pridružili.

“Prvo smo mislili snimiti film koji bi se zvao Fejlovi smrti, ali smo ga na kraju nazvali Kip smrti. U filmu dvojica prijatelja igraju nogomet i njihova lopta slučajno dođe do kipa smrti koji oživi i počne ih proganjati. Dečki se bore s kipom, dvojica stradaju, a Fran jedini ostaje živ i zove u pomoć svoju rođakinju. Njezin pas Zara na kraju uspjeva otjerati kip smrti koji pada na pod”, ispričali su nam sadržaj filmića. 

Leona je bila mozak akcije, sve je snimila mobitelom, montirala kadrove u film i postavila ga na Youtube. Koristila je i efekte s gromom te su neke scene snimali i više puta dok nisu bili zadovoljni rezultatom, a prije filma Leona je na Youtubu objavila i trailer.

“Imao sam malo tremu kod prvog snimanja, zaboravio sam tekst pa smo snimali ponovno”, ispričao nam je Fran, koji na kraju filma neočekivano nestaje “jer ga je kip nekako privukao”, pa možemo očekivati i nastavak priče.

A kako izgleda njihov petominutni filmić, pogledajte na Youtubu:

 

 

Izvor:
Foto: Maja Grbić Alimanović

Međimurje

Cividini na sjednici Gradskog kotara Zapad s građanima razgovarala o potrebama i novim projektima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini sudjelovala je na 18. sjednici Gradskog kotara Zapad, gdje je s građanima razgovarala o potrebama i neophodnim projektima na tom području.

Predsjednica kotara Štefanija Damjanović naglasila je potrebu za kompletnom obnovom i sanacijom ulica, nogostupa, šahtova te pješačkih i biciklističkih staza.

Građani su dodali i potrebu za uvođenjem rasvjete po pješačkim stazama, a iznijeli su i svoju ideju o potencijalnom novom kružnom toku kod raskrižja Vukovarske, Športske i Ulice Jakova Gotovca, ali i o potencijalnoj instalaciji vode za piće na prostoru fontane u Perivoju Zrinskih Čakovec te izgradnji ograđenog prostora za pse.

Što se tiče velike većine molbi, ono što predstavlja izazov je činjenica da nisu napravljeni sustavi oborinskih odvodnja i da treba obnoviti kanalizacijski sustav. Kako je naglasila Cividini, počeli su radovi u Ulici Žrtava Fašizma, a budući da Međimurje plin u ovoj situaciji nema sredstva za investicije, tražit će se rješenja za plinsku mrežu.

Što se tiče prometa i rasvjete, dodala je da će se neki od projekata rekonstrukcije pokrenuti u 2023. godini, ovisno o financijskim mogućnostima Grada i prema prioritetima koje su građani iznijeli.

Najavila je da su u tijeku pregovori s Hrvatskim cestama da se osvijetli nadvožnjak i paralelno odradi okolna rasvjeta, kao i priprema novih parkirališnih mjesta i staze kod bazena.

Na zahtjev stanara kod križanja ulica Miroslava Magdalenića i Jakova Gotovca koji su zatražili rješenje za proširenje parkinga, gradonačelnica je odgovorila da je već održan sastanak te je u izradi projektna dokumentacija za nove parkirališne površine.

Građani su pohvalili nove vijesti o rekonstrukciji Dječjeg vrtića Cipelica i potencijalnom parku koji je planiran Gradskim urbanističkim planom između Srednje škole Čakovec i novih zgrada, a od gradonačelnice su ujedno više saznali o projektu jednog od većih i najopremljenijih regionalnih teniskih centara regije uz kompleks SRC-a Mladost, ali i drugim sportskim sadržajima koji će se u tom dijelu grada planirati s naglaskom na sportaše, rekreativce, djecu i mlade.

Pritom je Cividini pohvalila ideju za iniciranjem projekta sufinanciranja solarnih panela kućanstvima, kao i za izradu klupica u suradnji s Tehničkom školom Čakovec.

Dodajmo da je bilo riječi i o božićnici za sugrađane u potrebi, koju će ove godine dobiti 25 stanovnika Gradskog kotara Zapad.

Nastavite čitati

Međimurje

Potpisan je Ugovor o uređenju Cvjetne i Dravske ulice u Cirkovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostorima Uprave Grada Preloga potpisan je Ugovor o uređenju, odnosno rekonstrukciji Cvjetne i Dravske ulice s izgradnjom pješačko biciklističkih staza te uređenju parkirališta kod groblja u Cirkovljanu.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i ispred izvođača radova, tvrtke Szabadics Építöipari Zrt. iz Mađarske, Horvath Szabolcs.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 3.123.465,81 kunu (s uključenim PDV-om).

Prema potpisanom Ugovoru, navedeni radovi će početi nakon radova na Aglomeraciji Donja Dubrava, u okviru kojih je u tijeku izgradnja sanitarne kanalizacije i kućnih priključaka u naseljima Cirkovljan, Draškovec, Hemuševec i Oporovec, a ujedno se vrši i intenzivno uređenje prometnica.

– Zahvaljujemo stanovnicima svih naselja u kojima se provodi projekt Aglomeracije Donja Dubrava na strpljenju. Radovi idu kraju, kreće uređenje svih naselja, a ovo je prvi korak u tom smjeru – istaknuo je gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje