Povežite se s nama

Crna kronika

Filmska potjera varaždinski policajaca u presretaču za 21-godišnjakom

Objavljeno:

- dana

Nevjerojatno

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi i ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom.

On je pod utjecajem alkohola od 0.22 promila upravljao osobnim vozilom slovenskih registarskih oznaka te teško kršio prometna pravila.

Policajci su ga presretačem, svjetlosnim i zvučnim signalima pokušavali zaustaviti, na što se oglušavao i nastavio vožnju relacijom Varaždin, Donje Ladanje, Vinica, Gornja Voća, Donje Ladanje, Varaždin, Novi Marof i Mirkovec Breznički. Dolaskom u Mirkovec Breznički, vozilom je onemogućavao da ga se pretekne radi čega se kretao preko obje prometne trake, odnosno i po traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera. U nekoliko je navrata u posljednji trenutak izbjegao direktni sudar s vozilima iz suprotnog smjera.

Policajci su u presretaču u jednom trenutku, kad se 21-godišnjak kretao po lijevoj traci, uspjeli su po desnoj prometnoj traci doći ispred njega, kako bi ga zaustavili. Nakon što se vratio u desnu prometnu traku, prednjom stranom svojeg vozila je udario u stražnju stranu policijskog vozila. Uslijed udara, njegovo se vozilo odbilo unazad i stražnjom stranom udarilo u prednji dio prethodno zaustavljenog drugog policijskog vozila. Navedeni je potom izašao iz svojeg vozila te se dao u bijeg, u čemu je spriječen od strane policijskih službenika. Prilikom udara u policijsko vozilo presretač, ozlijeđena su dvojica policijskih službenika, kojima je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Po završetku kriminalističkog istraživanja, 21-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Optužnica mladiću (22) koji je pijan kod Ludbrega BMW-om usmrtio 41-godišnjakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 22-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tereti ga se da je 19. lipnja u mjestu Hrženica, upravljao osobnim automobilom marke BMW pod utjecajem alkohola (koncentracija od 2,00 promila alkohola u organizmu) i vozio brzinom većom od 100 km/h kojom nije mogao savladati oštar desni zavoj, već je vozilom prešao na lijevu prometnu traku i udario u moped kojim je iz suprotnog smjera, pravilno svojom desnom prometnom trakom, upravljala 41-godišnjakinja.

Uslijed udara vozila i pada 41-godišnjakinja je zadobila mnogobrojne teške ozljede od kojih je preminula idućeg dana u bolnici.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja prometnih delikata. Vijeće Županijskog suda je, međutim, usvojilo žalbu okrivljenika i ukinulo istražni zatvor te odredilo okrivljeniku mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom. 

Nastavite čitati

Crna kronika

Sud ga oslobodio optužbe za protupravnu eksploataciju rudnog blaga, Općinsko državno odvjetništvo se žali

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 65-godišnjak oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga.

Optužnicom se okrivljenog 65-godišnjaka tereti da je od veljače 2017. do prosinca 2018. godine protivno zakonu obavljao rudarske radove na eksploataciji mineralne sirovine građevnog kamena i otkopavao kamen izvan granica određenih koncesijom te nezakonito iskopao više od 4.000 kubnih metara građevnog kamena i time prouzročio štetu Republici Hrvatskoj u iznosu većem od 130.000 kuna.

Općinski sud u Varaždinu oslobodio je optuženika optužbe iako je utvrdio da je on iskopao navedenu količinu kamena izvan dopuštenih granica eksploatacije, ali da je kod toga imao troškove.

– Državno odvjetništvo u žalbi navodi da je potpuno pogrešno i neprihvatljivo uzimati u obzir troškove optuženika u obavljanju protuzakonite aktivnosti koju on uopće ne smije poduzimati, a da njegovi troškovi nemaju nikakve veze s visinom štete koja je nastala za Republiku Hrvatsku – ističe Općinsko državno odvjetništvo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje