Povežite se s nama

Sport

Finale hrvatske Superliga novi izazov za STK Starr

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

Nakon iznimno napetog finala Europske Superlige u kojem je nekoliko bodova Varaždince dijelilo od prvog europskog trofeja, STK Starr očekuje još jedno finale. Ovaj puta riječ je o finalu Prvenstva Hrvatske u stolnom tenisu, finalu elitne HEP Superlige s dubrovačkim STK Libertas Marinkolor.

 

Ova dva najbolja hrvatska stolnoteniska kluba u muškoj konkurenciji odmjerit će snage najprije u Varaždinu 10. svibnja od 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždina, a zatim se igra uzvrat u Dubrovniku 13. svibnja. U slučaju izjednačenog rezultata igra se „majstorica“ također u Dubrovniku 16. svibnja.

Ulozi su veliki, naime nijedan od dva finalista još nikad nije bio prvak, a oba kluba su se dodatno pojačali u ovoj sezoni s namjerom osvajanja trofeja, pogotovo su u ovu sezonu mnogo uložili u dubrovačkom klubu..

Za STK Libertas Marinkolor  nastupaju Roko Tošić, Miho Simović, Tomislav Japec i Neven Juzbašić i oni su regularni dio sezone u Superligi završili bez poraza. U dva međusobna susreta pobijedila je drubrovačka ekipa ali Varaždinci su „skrivali karte“ i nastupali oba puta s drugom postavom.

STK Starr nastupit će u svom najjačem ovosezonskom sastavu: Zeng Jia, Ronald Ređep i Tomislav Zubčića. Tako da se očekuje potpuno drugačiji susreti u kojem će puno odigrati i taktika trenera. Varaždinskoj ekipi ide „na ruku“ i nedavni jaki susret u finalu Europske Superlige i taj „tijesni“ poraz još ih je više „nabrijao“ za predstojeće hrvatsko finale,

– Naš rezultatski plan za ovu sezonu je premašen, najbitnija nam je bila Europska Superliga i ETTU kup i tu smo ostvarili veliki uspjeh. U ETTU Cupu smo dospjeli čak do trećeg kola, a osvojili smo naslov viceprvaka Europske Superligeerlige. Tako smo i dodatno izbrusili formu za susrete s Libertasom. Normalno, sada kad smo u finalu HEP Superlige sigurno je da ćemo još jače gristi. Naša prednost je da smo neopterećni za razliku od Dubrovčana, koji dvije godine love titulu i ove sezone su uložili dosta novaca u momčad. Mi imamo i Tomislava Zubčića koji je dvije godine bio njihov najbolji igrač tako da imamo sve potrebe insajderske informacije. Sa suparničkim igračima smo u odličnim odnosima, jako dobro se poznajemo i bit će to jedan pravi sportski i stolnoteniski spektakl. Nadam se sportskom i fer navijanju – istaknuo je Ronald Ređep, igrač i predsjednik STK Starr.

Najavljeni su navijači i ljubitelji stolnog tenisa iz oba kluba i u Varaždinu i u Dubrovniku.

Treba podsjetiti da se ove dvije ekipe sastaju i u polufinalu hrvatskog stolnoteniskog Kupa u sklopu Final four završnice 24. i 25. svibnja.

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje