Povežite se s nama

Međimurje

Financijska pomoć malim izlagačima

Objavljeno:

- dana

OBRTNIŠTVO

Međimurska županija i devetu će godinu zaredom financirati predstavljanje obrtnika tijekom sudjelovanja na sajmovima.

Sporazum o sufinanciranju projekata članova Obrtničke komore u ovoj godini potpisali su međimurski župan Matija Posavec i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak. – Uspješnu i kvalitetnu suradnju s Obrtničkom komorom njegujemo već godinama, a upravo je ta suradnja poruka podrške našim obrtnicima i poduzetnicima – istaknuo je župan Posavec. U Međimurju je ovog trenutka 1.200 obrta. Posebno veseli spoznaja da su zaustavljeni negativni trendovi smanjivanja broja obrtnika, čemu zasigurno doprinose i financijske injekcije poput ove od 55 tisuća kuna za sudjelovanje i predstavljanje na sajmovima. Riječ je o devet predstavljanja, na kojima će sudjelovati 35 izlagača. Na ovaj je način tijekom godina oko 400 obrtnika izlagalo na stotinjak sajmova. – Iako skromni, obrtnici znaju učiniti mnogo za Međimurje, a uz to su čuvari tradicije, stoga im pomažemo s ciljem unapređenja i razvoja njihove konkurentnosti te očuvanja i promocije tradicijskih obrtnika – dodao je župan.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje