Povežite se s nama

Međimurje

Financijska pomoć malim izlagačima

Objavljeno:

- dana

OBRTNIŠTVO

Međimurska županija i devetu će godinu zaredom financirati predstavljanje obrtnika tijekom sudjelovanja na sajmovima.

Sporazum o sufinanciranju projekata članova Obrtničke komore u ovoj godini potpisali su međimurski župan Matija Posavec i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak. – Uspješnu i kvalitetnu suradnju s Obrtničkom komorom njegujemo već godinama, a upravo je ta suradnja poruka podrške našim obrtnicima i poduzetnicima – istaknuo je župan Posavec. U Međimurju je ovog trenutka 1.200 obrta. Posebno veseli spoznaja da su zaustavljeni negativni trendovi smanjivanja broja obrtnika, čemu zasigurno doprinose i financijske injekcije poput ove od 55 tisuća kuna za sudjelovanje i predstavljanje na sajmovima. Riječ je o devet predstavljanja, na kojima će sudjelovati 35 izlagača. Na ovaj je način tijekom godina oko 400 obrtnika izlagalo na stotinjak sajmova. – Iako skromni, obrtnici znaju učiniti mnogo za Međimurje, a uz to su čuvari tradicije, stoga im pomažemo s ciljem unapređenja i razvoja njihove konkurentnosti te očuvanja i promocije tradicijskih obrtnika – dodao je župan.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Poturnska popevka odzvanjala Matulovim gruntom na zadnjem ovogodišnjem druženju!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: "Međimurska priroda"

Završnicu ovogodišnjeg druženja javnosti na Matulovu gruntu u Frkanovcu u nedjelju, 12. rujna, oplemenilo je gostovanje Kulturno-umjetničkog društva Podturen.

Sa sobom su donijeli sjajno raspoloženje, pjesmu i prezentacije starih vještina. Njihove marljive ruke pokazale su kako se brzo i jednostavno može napraviti ukras od krep-papira. Prigodno, najviše su se izrađivali ukrasi u obliku cvijeća. Prpošni članovi Kulturno-umjetničkog društva Podturen pokazali i su tradicionalan način obrade lana u pređu, a sve to su začinili spontanim izvedbama međimurskih popevki.

Leptir se mota…

Peto jubilarno druženje na frkanovečkom sve poznatijem gruntištu donijelo je i edukaciju za najmlađe. Organizirana je prirodoslovna radionica “Leptir se mota oko plota‟ za djecu uzrasta od 7 do 12 godina. Osnovnoškolci su istraživali leptire na obližnjoj livadi. Na radionici su sudjelovali i ovogodišnji dobitnici nagrade u kategoriji za najbolju čuvaricu i čuvara prirode, Gita Radiković i Niko Kozar.

Svi posjetitelji koji su na Matulov grunt pristizali pješke, biciklom ili automobilom upoznali su i razgledali edukacijsko-istraživački centar kojim su ih provele djelatnice Javne ustanove “Međimurska priroda” koja upravlja Gruntom. Nova otvorena druženja za javnost u organizaciji Javne ustanove za zaštitu prirode “Međimurska priroda” planiraju se za iduću, 2022. godinu.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurje ove subote broji 13 novozaraženih koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 111 uzoraka, od čega je evidentirano 11 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 9,9 % od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljena su 2 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 122. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 67 584 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 8 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitaliziran je 1 pacijent, nema otpuštenih pacijenta, nema pacijenata na respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje