Povežite se s nama

Život i društvo

FOI-jevi volonteri zasukali rukave i očistili okoliš Fakulteta

Objavljeno:

- dana

HRVATSKA VOLONTIRA

Centar za volontiranje i humanitarni rad Fakulteta organizacije i informatike Varaždin i ove se godine uključio u manifestaciju Hrvatska volontira.

Manifestacija je počela u ponedjeljak, 22. svibnja i potrajat će do subote i njezin cilj je ukazati na značaj svakog pojedinca u društvu te pokazati kako svatko ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos koji će se cijeniti.

Izv. prof. dr. sc Sandra Lovrenčić, voditeljica Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI-ja zajedno s koordinatoricom volonterskih aktivnosti izv. prof. dr. sc. Violetom Vidaček-Hainš te studentskom koordinatoricom Josipom Cvrlja, osmislila je akciju čišćenja i uređivanja okoliša dviju zgrada Fakulteta.

Riječ je o prostoru FOI 1 (Pavlinska 2) i FOI 2 (Ul. kralja Petra Krešimira IV 15), a akcija je održala u utorak u poslijepodnevnim satima.

Zadaci volontera su bili čišćenje okoliša, uređenje staza, sakupljanje smeća i uklanjanje korova, a cilj akcije bio je promoviranje volontiranja i pomoć lokalnoj zajednici.

Volontiranjem je svaki sudionik na najbolji mogući način iskoristio svoje vrijeme, stekao nova poznanstva i iskustva.

Izvor: FOI
Foto:

Život i društvo

Danas vrhunac toplinskog vala, u Varaždinu u 7 sati 22.9 stupnjeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Meteorolozi da zanas, 24. lipnja, najavljuju vrhunac toplinskog vala.

U Varaždinu je jutros u 7 sati izmjereno 22.9 °C, a u Bednji 18.6 °C.

I noć je bila vruća te neugodna za spavanja jer podaci DHMZ-a pokazuju da je noćas u 1 sat bilo u Varaždinu 22.1 °C.

Današnjeg četvrtka nas očekuje pretežno sunčano i vruće, u unutrašnjosti i vrlo vruće. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 32 do 37 °C.

I Meteoalarm je danas narančast za veći dio Hrvatske te crven za Slavoniju. Ovo također znači toplinski val s maksimalnom temperaturom od 35 do 38 °C.

BUdite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

U petak će na sjeveru Hrvatske još biti vruće, najviše 31 °C, ali zato će subota i nedjelja biti ugodnije, s najvišom dnevnom temperaturom do 30 °C, ili koji stupanj manje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policijska akcija „Brzina“ u četvrtak u cijeloj Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 24. lipnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!