Povežite se s nama

Život i društvo

FOI-jevi volonteri zasukali rukave i očistili okoliš Fakulteta

Objavljeno:

- dana

HRVATSKA VOLONTIRA

Centar za volontiranje i humanitarni rad Fakulteta organizacije i informatike Varaždin i ove se godine uključio u manifestaciju Hrvatska volontira.

Manifestacija je počela u ponedjeljak, 22. svibnja i potrajat će do subote i njezin cilj je ukazati na značaj svakog pojedinca u društvu te pokazati kako svatko ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos koji će se cijeniti.

Izv. prof. dr. sc Sandra Lovrenčić, voditeljica Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI-ja zajedno s koordinatoricom volonterskih aktivnosti izv. prof. dr. sc. Violetom Vidaček-Hainš te studentskom koordinatoricom Josipom Cvrlja, osmislila je akciju čišćenja i uređivanja okoliša dviju zgrada Fakulteta.

Riječ je o prostoru FOI 1 (Pavlinska 2) i FOI 2 (Ul. kralja Petra Krešimira IV 15), a akcija je održala u utorak u poslijepodnevnim satima.

Zadaci volontera su bili čišćenje okoliša, uređenje staza, sakupljanje smeća i uklanjanje korova, a cilj akcije bio je promoviranje volontiranja i pomoć lokalnoj zajednici.

Volontiranjem je svaki sudionik na najbolji mogući način iskoristio svoje vrijeme, stekao nova poznanstva i iskustva.

Izvor: FOI
Foto:

Život i društvo

Rekonstrukcija Basaričekove ulice u Majerju odvija se prema planu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako je ljeto i sezona godišnjih odmora, u Ulici Đure Basaričeka u Majerju naveliko se radi. U tijeku su radovi na rekonstrukciji te ulice koji su započeli prije mjesec dana, a prema riječima načelnika Općine Petrijanec Željka Posavca, bude li ih vrijeme poslužilo sve će biti gotovo za dva mjeseca.

– Radi se o zahvatu duljine 369 metara gdje ćemo postojeću cestu koja je bila širine četiri metra proširiti na 5,5 metara, napraviti rubnjak s desne strane od metar i pol širine i, naravno, riješiti oborinska odvodnja. To je samo nastavak projekta kojeg smo dovršili, a riječ je o rekonstrukciji Radničke ulice koja se spaja u obliku slova “U” upravo u Majerju, a kod koje smo također proširili cestu na 5,5 metara uz rubnjak s desne strane te smo riješili oborinsku odvodnju – rekao je načelnik Posavec koji je danas obišao radove u Basaričekovoj ulici.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti od 162.462,21 eura koje izvodi tvrtka Gradax iz Međimurja.

– Općina Petrijanec prijavila je projekt “Rekonstrukcije ceste i oborinske kanalizacije u Ulici Đure Basaričeka” na natječaj Programa održivog razvoja lokalne zajednice kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU te su joj odobrena sredstva od 30.000 EURa. Cilj projekta je podizanje razine komunalnog standarda stanovnika, podizanje razine sigurnosti u prometu svih sudionika na području općine, ali i obnova i rekonstrukcija ceste u modernu, sigurnu i funkcionalnu prometnicu – rekao je načelnik Općine Petrijanec i dodao kako je većina ulica na području te općine rekonstruirana kroz projekt aglomeracije.

– U naseljima Nova Ves Petrijanečka, Zelendvor, Družbinec i Strmec Podravski obnovili smo sve ceste, bilo da se radilo o županijskim ili nerazvrstanim cestama. No to nije kraj radovima. U fazi projektiranja je Ulica Ivana Gorana Kovačića i Sportska ulica u Petrijancu, a započet ćemo i s projektiranjem Ulice Ante Starčevića i Dravske ulice, također u Petrijancu. Važno je napomenuti da smo za sve te ulice prvo trebali riješiti imovinsko-pravne odnose kako bismo dobili građevinsku dozvolu, a to smo uspjeli riješiti još u vrijeme mog prvog mandata – rekao je načelnik Posavec koji je danas, uz radove u Ulici Đure Basaričeka obišao i druge važne investicije koje su dovršene, odnosno koje se provode u toj općini.

Nastavite čitati

Život i društvo

Nenajavljeni gost danas doslovno uletio u ured župana Stričaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Varaždinske županije danas je dobio pomalo neobičnog gosta. Taj je gost doslovno uletio u njegov ured u Županijskoj palači.

Bio je to, kako je Stričak napisao na svom Facebooku, nenajavljeni posjet.

Uz to je objavio i ovu fotografiju:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje