Povežite se s nama

Sport

Fokus na petero biciklista

Objavljeno:

- dana

GRAD I SPORT

Cilj nam je osvojiti odličje na ovogodišnjem Europskom prvenstvu i plasirati se na Olimpijske igre u Japanu, istaknuli su mladi brdski biciklisti Matija Meštrić, državni prvak u ciklokrosu do 23 godine, i Stjepan Hunjak, na primanju kod gradonačelnika Novog Marofa Siniše Jenkača.

Uz bicikliste tu su bili i predsjednik njihovog Biciklističkog kluba „Maraton Kreidler“ Branimir Šafran te zamjenik i trener Branimir Štimec. Osim ovog makrociklusa, u klubu najavljuju i planove za ovu godinu – orijentiranost prema domaćem Kup natjecanju i Prvenstvu, gdje ih očekuje desetak jakih natjecanja, te nastup na vrlo jakim utrkama Kupa u Austriji.

 

Meštrić: Prvi sljedeći, a i jedini cilj ove godine, mi je uvrstiti se u top 100 biciklista svijeta

“Maraton Kreidler”

Po vrhunskim programima raditi će Matija i Josip Meštriću, Timotej Kocen, Stjepan Hunjak i jedinoj djevojci među “odabranima”, Lauri Horvat. 

S obzirom na nezavidno stanje županijskog biciklizma, Klub “Maraton Kreidler”, uz još dvadesetak članova, fokusirat će se na petero individualaca koji su odskakali u svojim dosadašnjim matičnim klubovina te su sad, iako su iz različitih županijskih područja, članovi novomarofskog kluba. Riječ je o Matiji i Josipu Meštriću, Timoteju Kocenu, Stjepanu Hunjaku i jedinoj djevojci među “odabranima”, Lauri Horvat. – Njih petero radit će po vrhunskim programima, istaknuo je trener Branimir Štimec, koji u klubu radi kao volonter, pripremajući doktorsku disertaciju. Zadnje pobjede pokazuju da je riječ o pozitivnoj inicijativi.

Godišnje potrebe kluba su oko 250 tisuća kuna, od čega velik dio „pokriva“ jedan od glavnih sponzora, „Trgovina Beciklin“ iz Preloga.

Matija Meštrić je, inače, kao član juniorske reprezentacije lanjske sezone ostvario i niz zapaženih rezultata na Europskom prvenstvu u brdskom biciklizmu.
– Vjerovao sam da se toliki uloženi trud mora isplatiti. Prvi sljedeći, a i jedini cilj ove godine, mi je uvrstiti se u top 100 biciklista svijeta, izjavio je Matija, aludirajući na strog i težak režim svakodnevnih treninga, koji uobičajeno potraju i do šest sati na dan. Članovi kluba fizičku pripremljenost održavaju i nastupom na trkačkim ligama poput Cross lige Beretinec te Brdske lige Ivančica ili pak Zimske cross lige Lužec, na kojima Meštrići nerijetko i pobjeđuju.

Godišnje potrebe – 250 tisuća kuna

Makrocilj: Odličje na ovogodišnjem Europskom prvenstvu i plasirati se na Olimpijske igre u Japanu 2020.

Zbog manjka novaca i ulaganja u biciklizam nerijetko se događa da ponajbolji domaći talenti odlaze trenirati u slovenske klubove koji ih objeručke prihvaćaju, uz odlične uvjete treniranja i financiranje svih potreba, kao i putovanja na natjecanja

Godišnje potrebe kluba su oko 250 tisuća kuna, od čega velik dio „pokriva“ jedan od glavnih sponzora, „Trgovina Beciklin“ iz Preloga. U osiguranju financijskih sredstava sudjeluje i Grad Novi Marof preko Zajednice športskih udruga, a veliku potporu u radu Kluba pružaju i roditelji natjecatelja. Primjerice, kad treba platiti put na natjecanja.

Zbog manjka novaca i ulaganja u biciklizam nerijetko se događa da ponajbolji domaći talenti odlaze trenirati u slovenske klubove koji ih objeručke prihvaćaju, uz odlične uvjete treniranja i financiranje svih potreba, kao i putovanja na natjecanja.

Gradonačelnik Siniša Jenkač čestitao je biciklistima na sportskim rezultatima, ali i predanom radu rukovodstva kluba. S obzirom na to da je i sam bio istaknuti sportaš, karatist pa potom i trener, Jenkač je naglasio da zna koliko je truda, odricanja i napora uloženo u ovakav rezultat. Poručio je članovima kluba da mogu biti uzor svojim vršnjacima te putokaz i potvrda da predani rad i ustrajnost vode do uspjeha.

– Ovako odlični rezultati motiv su i svima nama. Moj zadatak kao gradonačelnika je da se brinem za sport, kao i za sve ostale segmente u životu i funkcioniranju našeg Novog Marofa. Cilj je da pokretanjem gospodarstva i pozitivnih trendova osiguramo još više sredstava za sport, kulturu, odgoj i obrazovanje te rad udruga. Grad pomaže sport u skladu sa svojim mogućnostima, poručio je članovima kluba gradonačelnik Jenkač.

Izvor:
Foto:

Sport

Prava berba medalja plesačica i plesača Valcera na Trofeju grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sportskoj dvorani Graberje u subotu, 16. listopada, održan je 7. Trofej grada Varaždina 2021.

Turnir je održan u organizaciji Sportskoga plesnoga kluba Valcer te u suorganizaciji Plesnoga kluba Takt i Hrvatskoga sportskoga plesnog saveza. Pokrovitelj natjecanja bio je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Turističke zajednice Grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupio je više od 200 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja su započela već u ranojutarnjim satima u disciplini breakdancea, a zatim su u ranijim prijepodnevnim satima snage odmjerili pojedinci, grupe i formacije u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu bila u poslijepodnevnim satima. Natjecatelji su se varaždinskoj publici predstavili u dvjema disciplinama sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep).

Pojedinci

Sportski plesni klub Valcer u natjecateljskom dijelu programa predstavljalo je sedam plesnih parova i deset pojedinaca.

Tin Žmuk je u kategoriji osnovci D2 osvojio srebrnu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok je Dorja Pernar, također u kategoriji osnovci D2, osvojila zlatnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima.

Elena Sekovanić je u kategoriji mlađih osnovaca D3 osvojila srebrnu medalju u standardnim i u latinskoameričkim plesovima.

Debitantica na turniru Vanessa Cafuk u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojila je srebrnu medalju u standardnim i zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Njezin klupski kolega Adriano Žmuk u kategoriji mlađe mladeži D1 u standardnim plesovima osvojio je zlatnu medalju te zlatnu medalju u kategoriji mlađe mladeži D2 u latinskoameričkim plesovima, Leona Mičuda u kategoriji mlađe mladeži D3 u standardnim plesovima zauzela je 4. mjesto, dok je u kategoriji mlađe mladeži C u latinskoameričkim plesovima bila treća.

Kiara Črnila je u kategoriji mlađe mladeži C osvojila zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima, Vida Jurak također je bila prva u kategoriji mlađe mladeži B u standardnim i u latinskoameričkim plesovima, dok se Lana Režek u kategoriji mladeži C plasirala na 5. mjesto u standardnim i na 8. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

Zlatnu medalju osvojio je i Eugen Sekovanić u kategoriji mladeži C u standardnim plesovima.

Pregršt medalja osvojili su i varaždinski plesači u parovima. U osnovcima D2 brončanu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima odnijeli su Ivan Biškup i Uma Mašić, da bi njihovi kolege Tin Žmuk i Elena Sekovanić u istoj kategoriji zauzeli 4. mjesto u standardnim plesovima te 3. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

28 medalja

Adriano Žmuk i Dorja Pernar u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojili su srebrnu medalju u standardnim i u kategoriji mlađa mladež D2 zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Rok Podsečki i Eni Tuđan su u kategoriji mlađe mladeži D2 osvojili zlatnu medalju u standardnim i srebrnu medalju u latinskoameričkim plesovima.

Zlatne medalje u standardnim i latinskoameričkim plesovima odnijeli su i Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević u kategoriji osnovci C, kao i Andrej Detelj i Elena Weiser kategoriji mlađe mladeži C u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Dodajmo da su Eugen Sekovanić i Kiara Črnila u iznimno jakoj kategoriji mladeži C osvojili brončanu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Nastavite čitati

Sport

Dabar Tin Tompić na popisu za okupljanje juniorske rukometne reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izbornik hrvatske juniorske reprezentacije Krešo Ivanković pozvao je igrače na prvo okupljanje u novoj sezoni.

Na popisu se nalazi 20 igrača, uz još šest na listi za pričuve koji mogu biti pozvani naknadno, ukoliko se za to ukaže potreba. Među pozvanim igračima većina je onih koji su ovog ljeta osvojili srebro na Europskom kadetskom prvenstvu kojem su domaćini bili Varaždin i Koprivnica.

Na popisu je igrač Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 Tin Tompić, dok je na pričuvnom popisu Dabar Fabijan Grubišić.

Reprezentacija će se okupiti u Zagrebu, 1. studenog ispred Doma sportova, i odmah produžiti put do Poreča gdje će boraviti do 7. studenog. Kao što je od ranije poznato, u tom terminu u Poreču će boraviti i naša muška seniorska reprezentacija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje