Povežite se s nama

Crna kronika

Forenzičari utvrdili: eksplozija zbog kvara na stroju

Objavljeno:

- dana

EKSPLOZIJA U KEMIJSKOJ ČISTIONICI

Zagrebački forenzičari utvrdili da je do požara i eksplozije došlo zbog kvara na stroju za kemijsko čišćenje. Stroj se zapalio, kemikalija iscurila i došlo je do eksplozije.

Tijekom jučer vještaci iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, utvrdili su da je do eksplozije došlo uslijed kvara na upravljačkoj jedinici stroja za kemijsko čišćenje. – Pri tome je došlo do požara i zapaljenja dijelova stroja, te istjecanja kemikalije tetrakloretilen iz spremnika. Kao posljedica požara i izlijevanja kemikalije u prostoriju, došlo je do oslobađanja eksplozivnog plina klorovodika, koji je uslijed povišene temperature i eksplodirao – utvrdili su forenzičari.

– Na mjesto događaja izašli su inspektori nadležnih inspekcijskih službi, koji su naložili privremeno saniranje i osiguranje oštećenja na objektu, te zbrinjavanje ambalaže kemikalije tetrakloretilen – javlja policija.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Nakon sudara dvaju automobila tri osobe prevezene u bolnicu, zbog očevida kolona

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Danas, u subotu, 27. studenoga, u Gornjem Kuršancu na cesti D-3 došlo je do prometne nesreće, javlja Policijska uprava međimurska.

Naime, oko 17.05 sudarila su se dva osobna automobila. Tri su osobe prevezene u Županijsku bolnicu Čakovec na daljnju obradu.

Očevid je u tijeku. Čitatelji javljaju da se kod mosta prema Varaždinu stvorila velika kolona.

Nastavite čitati

Crna kronika

Lopov obitelji iz Malog Bukovca ukrao auto da bi se odvezao do Austrije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sreću u nesreći imala je vlasnica golfa iz Malog Bukovca nedaleko od Ludbrega.

Naime, njoj je netko prošloga petka ukrao automobil, koji je pak misteriozno pronađen sljedećega dana, ali u stranoj državi.

U Nazorovoj je ulici iz garaže, koja se nalazi u dvorištu obiteljske kuće, ukraden golf koji je već idućeg dana pronađen napušten na autocesti A-9 u blizini Graza. Pronašli su ga austrijski policajci, a dok se ne pronađe ovaj neobični lopov, motivi krađe, ali i napuštanje automobila ostat će tajna.

Golf je, izgleda, kradljivcu poslužio kao besplatno sredstvo prijevoza u smjeru zapadne Europe. Spomenuti automobil u vlasništvu je obitelji Golec iz Malog Bukovca, a više pročitajte u priči Podravskog lista.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje